С Пролетно-Великденско настроение е ДОБРИЧкото население

• 12 589
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
не сме дорасли да бъдем общество-да не говорим ГРАЖДАНСКО ,общество-значи нещо общо-цели,мисли,действия............защо се затъва в дребнави,смешни и да не кажа-срамни препирни?трябва да се попитат нуждаешите се от какво се нуждаят и да преценим можем или не да помогнем.не вярвам, че не желаят да говорят за проблемите си,нали това е начина да ги разберем?!аз ще си купя нещо от вашия базар,защото знам за проблемите на някои от вас,защото ви познавам някои,но другите граждани и селяни -с каво ще ги накарате да дадат(някои) макото пари,които имат за Вашата кауза,която беше-......................не разбрах каква? ooooh!

# 136
  • Добрич
не сме дорасли да бъдем общество-да не говорим ГРАЖДАНСКО ,общество-значи нещо общо-цели,мисли,действия............защо се затъва в дребнави,смешни и да не кажа-срамни препирни?трябва да се попитат нуждаешите се от какво се нуждаят и да преценим можем или не да помогнем.не вярвам, че не желаят да говорят за проблемите си,нали това е начина да ги разберем?!аз ще си купя нещо от вашия базар,защото знам за проблемите на някои от вас,защото ви познавам някои,но другите граждани и селяни -с каво ще ги накарате да дадат(някои) макото пари,които имат за Вашата кауза,която беше-......................не разбрах каква? ooooh!

А Вие сте, моля, кой? newsm78
Благодаря предварително за отговора. Peace

# 137
майка-кураж , как събра кураж да пишеш Mr. Green...И пък как ти е приятно така да изтипосваш мнение, без повечето от нас да имат хабер коя си...да кажем, че не е трудно да се досетим, но това мишкосване е противно....Ако обичаш дефинирай се Wink...И аз благодаря Mr. Green

# 138
Всеки с проблемите си, че и аз със моя  Wink Вчера направих няколко свещника, оставих ги на терасата (закрита), връщам се и отивам да видя дали са изсъхнали, само дето не получих удар като ги видях  Shocked от комшиите ли откъде е текла някаква манджа, за нищо не стават, пиленцата от жълти са станали с цвят ла_но. Ходих да се карам с комшиите отгоре, че вече много им стана ама жената седи като темерут и ме гледа и мълчи.... нямам думи. И така останах без свещници - само кошнички  Confused

# 139
...да кажем, че не е трудно да се досетим, но това мишкосване е противно....

Аз новак тук се досетих пък какво остава за вас  Wink

# 140
ПАК ЛИ ИГРАЕМ НА ДЕТСКА ГРАДИНА - ЕЛАТЕ МЕ ЗАЩИТЕТЕ! Naughty
lenka_ilenka - СЪЖАЛЯВАМ ЗА СВЕЩНИЦИТЕ ! Cry
 anuschka ,МамиБлю  ТО ТРЯБВА КУРАЖ ЗА ПРИЗНАНИЕ КОЙ ПИШЕ!

# 141
Краси и аз съжалявам отиде ми хем труда, хем материала. Пробвах да изкъпя едното ама му се слепнаха власинките и за нищо не стават, пратих ги по направление.

# 142
Ленка, съжалявам, че не ми останаха пиленца... Confused

# 143
Ленка, съжалявам, че не ми останаха пиленца... Confused

Нищо, хайде, здраве да е. Другия път повече, ако има друг път  Rolling Eyes

Трябва ли да опаковам кошничките и ако да, от къде взимате опаковки.

Ухааа, толкова хора не съм виждала в таз тема  Laughing lenka_ilenka, gabriel2, МамиБлю, krasotinka и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

# 144
майка-кураж добре дошла при нас-ние така посрещаме, любезно и подозрително. Моля, признай коя си и за какво се бориш- това е жизнено важно, защото тук  пришълци не могат да четат и пишат, нещо като масонска ложа сме. Мани го гражданското общество, давай да печелим от базара и благодаря, че ще се включиш.
За базара-нямаме разрешително, кметицата отказва, цитирам: "ОбщинаДобрич няма предвидени търговски площи за посочените празници. Потърсете алтернативен вариант. Пожелаваме ви успех."
Потърсих отец Иван Дойчев, но църквата беше заключена. Пак ще го търся. Пиша опровержение, което, ако някой се интересува, ще пусна за осведомяване.
Ние, от "Св.Мина" ще направим базар, дори да ни изгонят с полиция. Имаме кауза, имаме и аргументи.

# 145
Нещата претърпяват сериозен обрат.

# 146
Mari^,  в бързината компа ми изневери и този ми постинг може да се появи и на друго място, та извинявай. Радвам се, че си ме разбрала правилно. Има родители, които стигат дъното на тунела след продажба на жилищата си, затънали в кредити, провалени бизнеси / с които да си плащат тока, операциите ,изследванията и пр., за да не се превръщат в просяци/, нямат роднини, помагащи от чужбина и- такива, които по божията промисъл не стигат до това дъно, защото навреме са получили обществена подкрепа. Първите, търсейки подкрепа на обществото- едновременно, в името на ВСИЧКИ!, мръзнат по протести, блъскат по бюрата на некадърни чиновници, ходят на обучения за писане на проекти,творят за благотворителни базари,ПОВИШАВАТ СИ ОБРАЗОВАНИЕТО вместо да търкат кафенетата и да висят по "работни вечери", жалвайки се от положението си и обсъждайки новата димитровградска мода.

Нещо повече, вероятно не знаеш, но в учредителния ни протокол има записано- целево подпомагане на родители при  определени обстоятелства, сред които-раждане на второ дете, абитуриентски бал, смърт на близък и т.н., включително кредитиране. Основната цел-малко по-достоен живот на най-нуждаещите се семейства, както и семейства, влагащи най-много усилия за  промяна на социалната политика изобщо и в частност на собствената си реализация в обществото.
Понеже явно критериите ни за това кой кой е в това отношение и защото нуждаещите се семейства в условия на криза стават все повече и кой знае защо търсят първо мене, а не  чиновниците по чиито бюра блъскам от четири години -както казах и на последната ни вечеря- великденския базар най-вероятно ще е последния ми подобен напън.  Така ще ви дам възможност вие да правите базари и други благотворителни акции, от които да се възползваме по ваши критерии.Най-вероятно парите от сметката ни, с решение на УС , ще отидат за закупуване на проходилка за дневния център или ще предоставим на Лайънс клуб за реализация на тяхна благотворителна инициатива.

# 147
Краси, много те моля, разправяйте се на ЛС!

# 148
  • гр.Добрич
Да сменя темата - ни в клин, ни в ръкав. Mr. Green Купихте ли вече пролетни обувки на малчовците? нашите от есента са вече малки и ходим още с ботушките. Надникнах в Кокото, но нищо не ми хвана окото.

Ленка, много жалко за труда ти. Ама, то май и базар няма да има...... Laughing

# 149
Бори, какво разбираш под "обрат"? Имате възможност да реагирате, независимо от нас, -знаете къде е общината, къде са отговорните чиновници- все пак става въпрос за вашия труд и средства. Ако от този базар зависи живота на нечие дете- на моето, на твоето, на съседката, на колежката, сега в момента-какво щяхте да правите?  Ето ти повод да помислиш за "доматите" и каузата. Подобни писма за НАС са ежедневие и защото не ги оставям да провалят каузата НИ, каквато и да е тя- ви изглеждам досадна, груба и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт