Кухни - 21ва тема

• 41 861
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
слагай си тогава и не се замисляй.мисля че по големия вариант ще е по добре в твоя случай щом нямаш съдомиялна.и още нещо,вградените механизми като сушилнята за чинии и издърпващия оцетника за бутилките си влизат в цената на кухнята .

# 211
  • София
слагай си тогава и не се замисляй.мисля че по големия вариант ще е по добре в твоя случай щом нямаш съдомиялна.и още нещо,вградените механизми като сушилнята за чинии и издърпващия оцетника за бутилките си влизат в цената на кухнята .
Ще слагам, ще слагам, това е единственото нещо, което съм решила на 100% да го имам в кухнята си Simple Smile

Eva_Beva, възхитена съм от кухнята ти (и от кучето ти, ама това в другата тема го писах Simple Smile )! Ако може, да ми кажеш къде ти я правиха? Извинявай, ако си споменавала назад, не съм изчела всичко.

# 212
lo80,   bouquet, кухнята (а и всичко в новия апартамент)  правихме по поръчка. Един приятел (бивш съученик) прави мебели. Все още се развива фирмата му и си намира поръчки от познати,  приятели и т.н. Аз съм споменавала в темата за майсторите ако някой се интересува да пише на лични и да давам телефон. Като цяло обаче излиза малко по-скъпо от колкото ако си ги купиш от магазин. Но пък така съм сигурна в качеството, а и мебелите "заспаха"  Grinning

# 213
Някой има ли впечатления от фирма Златен бор, Пловдив? За кухни знам че изработва със сигурност. Ако може мнения и препоръки

# 214
  • София
lo80,   bouquet, кухнята (а и всичко в новия апартамент)  правихме по поръчка. Един приятел (бивш съученик) прави мебели. Все още се развива фирмата му и си намира поръчки от познати,  приятели и т.н. Аз съм споменавала в темата за майсторите ако някой се интересува да пише на лични и да давам телефон. Като цяло обаче излиза малко по-скъпо от колкото ако си ги купиш от магазин. Но пък така съм сигурна в качеството, а и мебелите "заспаха"  Grinning
Ама веднага ти писах на лични  Hug

# 215
Зависи от фирмата.Аз поисках кофа на стената на шкафа и бутилиера и си платих общо 20+60лв.допълнително.Както и дръжките-пратиха ми да си купя,избрах си ги и си ги платих,а някои казват,че при тях си влизало в цената...
Иначе си избрах цвят лунен камък за плота и пастелен дъб за шкафчетата,стана светло и красиво,със съответните дребни акценти и малко Великденски кич... Simple Smile.То с кухня бокс,в която двама човека не могат да се разминат какви цветове да слагаш,съвсем да затворят помещението.

# 216
  • София
Преди време тук прочетох мнение на една мама за кухни Ално. Споделяше, че цената е съизмерима с останалите фирми, а качеството далеч над тяхното. Отидох аз, оставих проект направен с тяхната програма. Съответно ми взеха 12лв. ,за да ми направят те по-хубав проект и да ми дадат оферта. Чаках 2 седмици, след което получих проект мисля по-лош от моя и цената с пдч беше 13 400лв. при положение , че механизми нямам кой знае какви - стандартните противоударни панти.
Пиша това, за да не се подлъже някой като мен и да си загуби времето, освен ако няма разбира се много пари за трошене. Качеството действително може да е 2 пъти по-добро, но цената е тройна. За същата кухня 2 фирми вече ми дадоха цена в порядъка на 4500лв.- 5500лв.

# 217
LilaC сигурна съм в това.при всяка фирма е различно,но не пречи да попита дали вградените и механизми не влизат в цената.имам приятели с които си правихме кухните по едно и също време но при различни майстори.на тях не им бяха сложили никакви механизми на вратичките отварящи се нагоре на горен ред шкафове(трябва да държи вратичката с едната ръка докато взема с другата-мн.неудобно)тъй като не били казали иначе нямало да има проблем.някои майстори гледат да спестят от всяко нещо.дръжките се заплащаха отделно и при мен

# 218
След продължително обикаляне, разглеждане на сайтове и проверки по телефона, установих че нашата крива кухня ще се прави по поръчка. Мъжа ми има познат, на който ще възложим изработката и на кухнята, и на спалнята. А май и на кухненската маса, и шкафчето в банята... Все пак прибегнахме до консултация с дизайнера, с който работи той и това е проекта за кухнята. Май най-накрая мирясах.

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11497414
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11497413

# 219
О,майсторите са много мотивирани и отговорни,докато ти вземат поръчката и капарото,после си им в ръчичките.Пък и не можеш да разбираш от всичко,иначе ти сам ще си направиш мебелите.
Льонеберя ,аз съм на мнение,че животът на една кухня,било то повече или по-малко скъпа,е около 15г.Тогава обикновено започва подмяната на ел.уредите,а с тях-и на шкафчетата(При нас стана така-уж ще сменим само плота с вградените уреди и мивката,да,ама новото не се вързваше с позахабените стари шкафчета,и на ти основен ремонт на кухня  Twisted Evil).И да налееш в нея много пари,пак няма да й увеличиш живота.Гледахме да сме разумни в претенциите и цената.
Злате,поздравявам те за красивия дом!Разгледах снимките,страшно ми харесаха и перфектно си оползотворила квадратите.

# 220
Ако говорим за кухня по поръчка, такова правило няма. Всички механизми се калкулират допълнително. Още повече, че има механизми за различна ширина на шкафа и цените съответно са различни. Отделен въпрос е че има разлика в цените на механизмите на различните фирми. Цените на BLUM, например нямат нищо общо с цените на механизмите, които внася от Турция фирма КЕНТ Импекс или от Китай ВИВА Инженеринг.  Във всяка читава фирма за мебели ще ви консултират какви варианти на механизми могат да бъдат вградени в кухнята (обикновено ви предлагат по-евтин и по-скъп вариант). Майсторите дърводелци в повечето случаи работят на принципа - каквото кажеш- това правя, каквото си купиш - това ти монтирам. А дали това е най-подходящо, не е техен проблем. Цената на механизмите може да е включена в цената на кухнята, само ако става въпрос стандартна (модулна) готова комбинация, в която са предвидени съответните шкафове за отцедник и кошница. С дръжките е различно. В доста фирми  в цената влизат няколоко вида стандартни дръжки от среден ценови клас. Ако клиентът държи на определен вид дръжки (кант-дръжки, рейлинги с по-голям размер, керамични и др.), то тогава цената дръжките се обявява отделно или се дава цена без дръжки, а клиентът сам си ги купува.

# 221
Моята свекърва отишла в Айко, май така каза , не помня вече и си купи готова кухня за 1400 лв с мивката. Бяла и много нежна.
Незнам защо, но тези по поръчка излизат не двойно, а в пъти по - скъпи. Shocked

# 222
явно всичко е много относително и до късмет.аз си направих цялото обзавеждане на дома по поръчка точно защото ми излизаше по евтино от колкото ако купувах всичко готово.разбира се със събиране на много оферти защото за една и съща мебел с едни и същи материали ми се даваха много различни цени -двойни че и отгоре.
LilaC благодаря.твоята кухня готова ли е,моля те пусни снимчици да я видим

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 13:23 от zllate

# 223
твоята кухня готова ли е,моля те пусни снимчици да я видим
Почната,но недовършена  Laughing
Нека да стане,снимките са сигурни.
Отначало много нерв вкарах в цялата работа,но сега успокоих темпото.

# 224
  • София
Разглеждайки албума със снимки на кухни попаднах на тази снимка от кухнята на mrancho:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10990372

В новия ни апартамент влизайки в дневната от дясно на вратата ще се пада хладилника, с който ще започва П-образна кухненска част. И си мислех да сложим някакъв такъв ъглов шкаф. Обаче се чудя как ще се отваря вратата на хладилника? Няма ли да се блъска в него.
mrancho сподели моля те дали има проблеми при ползването на хладилника.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт