"Изостанали ли сте"?

• 43 267
  • 559
  •   1
Отговори
# 480
За всичко може.
Общо казано - яко прекарване , я дискотека, я концерт, я кръчма.
Кой квот му е на сърце Simple Smile

# 481
arrows

ами разговорът беше нещо такова:

аз: бяхте ли вчера на бар?
тя: да и направо се разцепихме!
аз:  Shocked
тя:  hahaha това е, когато е бил голям купон
аз: а защо точно сте се разцепили?
тя: ами не знам, така казват всички
аз  Joy

има и нещо друго:
той: еййй, тая криза ме върна в първи клас!
аз:  newsm78
(това го казват, когато губиш пари)

# 482
Слагам една червена точка

хоп - да не се почувства някой изостанал в музикалните тенденции Whistling

# 483
Слагам една червена точка

хоп - да не се почувства някой изостанал в музикалните тенденции Whistling

еее, че това е мнго старо  Mr. Green
заедно с основния им хит "Руски самосвал"

по принцип в тая музикална категория е и Гошо от 'Почивка'

# 484
Напоследък страшно ме дразни много модерната в последно време във форума думичка "дерт" Sick . Звучи ми ужасно, но набира популярност...

# 485
Напоследък страшно ме дразни много модерната в последно време във форума думичка "дерт" Sick . Звучи ми ужасно, но набира популярност...

Що бе, Клерет, още баба ми използваше тази дума. Много хубава дума, вехта такава, нова ли ти идва? Simple Smile

# 486
Чисто нова ми идва...много ми е антипатична  Rolling Eyes

# 487
  • в шоки-land
a kakво означава  newsm78...май доста изоставам......

# 488
Да имаш дертове, означава да имаш ядове, грижи, да ти тежи нещо.
Не съм го срещала във форума тук обаче, така че не знам дали не са го преиначили днешните младежи. Wink

# 489
И аз не съм я срещала във форума чак толкова думата, че да ме дразни или в контекст, който да не я разбера.
Иначе си значи точно както Джи я е описала: грижа, мъка, болка, неприятност. Аз лично от как се помня я знам, от бабите ми сигурно, стара дума. Отворете Йовков, Вазов, Елин Пелин... който и да е... има я в изобилие.
'Айде признайвайте, че не сте чели класиците.  Joy

# 490
Кюбит к'о мЪ напраи ? Сега и проста излезнах, че не знам думата дерт  Joy  Hug. В моя край никой по никакъв повод не я е използвал, та дори и да я има при класиците, явно не ми е направила впечатление, а може и да не съм разбрала какво значи  Thinking . Както и да е, явно е диалектна дума, за някои позната, за други не. Във всеки случай из отчетните е много "нашумЕла"  Joy .

# 491
Аре ся проста...  Mr. Green Ти кажи из отчетните какво дириш?  Wink
Не е диалектна думата, моля, моля...  Naughty остаряла е. Има разлика.  Grinning

# 492
Както и да е, дали е диалектна или е остаряла няма значение. Направих проучване  Mr. Green изглежда е от персийски произход, явно  е навлязла като турцизъм. Това, което не разбирам е как така 25 г.  не я бях чувала и изведнъж стана толкова популярна. А пък като гледам, по-точно чета девойките, които я употребяват с повод и без повод, ш'е знаете, едва ли от класиците са се повлияли  Joy .

# 493
Както и да е, дали е диалектна или е остаряла няма значение. Направих проучване  Mr. Green изглежда е от персийски произход, явно  е навлязла като турцизъм. ...

Точно турцизъм си е . На турски е "dert" и означава да имаш грижи (http://www.seslisozluk.com/?word=dert&ssQBy=0 ).  Wink

# 494
  • в Tara
Това, което не разбирам е как така 25 г.  не я бях чувала и изведнъж стана толкова популярна.
просто сега я забелязваш повече, винаги е била използвана малко или много. аз също я вкарвам в употреба...някой път Laughing

Общи условия

Активация на акаунт