Варна - протест във връзка с детските градини!

• 21 402
  • 493
  •   1
Отговори
# 270
Т.Е. не ви разбрах мисълта какво имате в предвид.

# 271
и аз така смятам

# 272
  • Варна
На който му пука явно намира начин Peace Аз намерих, не съм съгласна с правилата и го казах. Поне квота да въведат и то още за този прием. Аман от фалшиви предимства  Peace
Подготвя ли се нещо за понеделник или ще чакаме Гуцанов да ни очарова? Отново...  Wink
Иначе приятен човек, но явно всяка година е толкова приятен...
Вярно, че наредбата трябваше да се промени преди приема, но ние спахме тогава. Трябваше да чакаме по една две седмици, че да се сетим да направим нещо. Неделчо Михайлов е прав да се махат всички предимства и толкоз ( има такива, които по принцип пак ще си останат).

# 273
Занималнята в училищата е по половин ден. Поле какво ще ги правим, когато сме на работа. newsm78. Трябва да плащаме по 250 лв за частна занималня.
Пак недомислица . То реално погледнато така управниците най-бързо ще си решът проблема без да си мръднат пръста и да построят нови градини. Които по закон и програма за 4 години.
Аз лично не съм съгласна с този вариянт. Това си е чисто измиване на ръцете и замазване на полжението #Cussing out

# 274
  • Варна
Занималнята в училищата е по половин ден. Поле какво ще ги правим, когато сме на работа. newsm78. Трябва да плащаме по 250 лв за частна занималня.
Пак недомислица . То реално погледнато така управниците най-бързо ще си решът проблема без да си мръднат пръста и да построят нови градини. Които по закон и програма за 4 години.
Аз лично не съм съгласна с този вариянт. Това си е чисто измиване на ръцете и замазване на полжението #Cussing out
И аз. Peace

# 275
  • Varna
Аз също.
А защо не се искат помещения в първите етажи на съседните блокове? Вчера предложихме на Гуцанов да се помисли за такъв вариант. Групата в която е синът ми е в апартамент, а също и още 4 от групите в градината. Така ще могат да се приемат повече деца и ще стане по-бързо отколкото да чакаме да се построят нови ДГ. За мен е важно детето ми да общува с връстниците си.
И ако само се махнат предимствата, пак няма да има места за всички. Да може да се приемат децата на тези, които са поискали промяната, но пак ще останат много деца извън ДГ. И аз да кажа, че съм достатъчно малък номер, за да не се притеснявам дали ще ползвам предимство или не.
Аз днес не дойдох - нямаше на кого да оставя болното си дете. А не можех да го доведа кашлящ и с температура там все пак. 

# 276
Момичета, не може за сметка на децата от четвъртите групи да си настаняваме нашите деца в първа група - това е лудост!

Четвърта група си остава в ДГ, а СЕ СТРОЯТ НОВИ ГРАДИНИ И КОРПУСИ, ТОВА Е РЕШЕНИЕТО - ДРУГО НЯМА!!!!! Simple Smile

# 277
И аз да се включа в темата.

Бях разочарована от малкия брой на родители пристъствали на 1, но го отдавам на заетостта на хората, късната организация и липсата на някакви дълги "традиции"

Според мен всякакви "реални" и "достижими" решения, като пренасочване, компенсации, смяна на предимствата и т,н, са отклоняване на най важния проблем - ЛИПСАТА НА ДОСТАТЪЧНО ДЕТСКИ ГРАДИНИ.

За краткото време откакто съм родител драмата с приема в детски заведения ме наближи като някаква епидемия  Sad Днешната ситуация с местата не е от две а от повече години  Crossing Arms

Аз държа да получим обяснения какво и защо е направено след 2006 година досега по въпроса. Държа да ни ПРЕДСТАВЯТ решения на проблемите, а не НиЕ да го правим, за да може те да казват "това не може, това не може, мисли се по въпроса"...

Наистина трябва натиск, но мисля че най важното е организацията, масирана кампания по представянето на въпроса пред бъдещите родители и всички граждани на Варна  - така и не разбрах защо г-н Кмета иска списък = за да ни държи сметка кой има право да протестира ли? както беше правил преди 2 години? Всеки човек може да протестира за каквото си иска  ooooh!

# 278
Хора, мислете да постепен натиск с отделни прояви, в присъствието на медиите. Трябва да се поддържа огъня, защото иначе всяко чудо за три дни.

# 279
Каква квота? Вие луди ли сте?Не аз да съм добре,а Вуте да е зле!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз съм чакала и съм дежурила и съм с предимство....И мен ме беше яд на първите номера....и аз им завиждах.....Ами ако няма предимства няма да има и първи номера....аи стига бе вие не знаете какво искате?То ви показаха хората проблема,написаха ви исканията....а вие почнахте с гевезелаците....Почнахте вече под вола теле да търсите....Аз съм учител и работя в общинско учебно заведение......хайде отнемете ми правото.....сложете ми квота....щото много предимства имат учителите....затова работя 10 години в системата...
Това прилича вече на махларник.....Може да не ме нападате.....няма да вляза повече тук за да слушам мнения на лаици...Не може всеки да предлага ,това което не му е угодно на него....
Много по незаконни и по ненормални са списъците,отколкото предимствата.....По силата на каква логика някакви по  5,6 по нахални мами ще правят списъци и ще се пишат първи...По силата на кой закон и коя наредба?

# 280
ronja  пък днес наистина бяхме една шепа
има много деца които ходят предучилищна в училищата, ако на мето дете не му намеря място в градина го очаква същото.така или иначе от първи клас са на половин ден и ние родителите пак трябва да мислем варианти
някой питат - ако какво да правим ние родителите да напуснем работа ли  или гледачка  на 250лв
ами какво правя аз и няколко мои приятелки без места на нашите деца - години наред разчитаме на семействата си и не можем  и да помислем да започнем работа

bisi1 лелеееее ooooh!

# 281
  • Варна
Не точно , местата , където това може да се направи , имат база за целодневни грижи на децата . Това обсъждахме във Владиславово , реално е приложимо , защо да не се направи . Аз съм ходила на предучилищна в училище , нямам нищо против и детето ми така да ходи . За филиалите по блоковете се обясни многократно - не отговаря на изискванията на РИОКОЗ за съответните помещения и площ на едно дете . Съществуващите в момента са заварено положение . По въпроса мнението на учителките е , че не е добър вариант . Може би за 1 и 2 група става , защото от 25 деца реално на ден посещават 15 - 16 , макс 20 , но за 4 група обикновено всички са налице , което прави 25 деца в една стая от апартамнет - съгласете се , не е добро решение .
Признавам си без бой, не присъствах в Общината , но организацията ми е доста трудна от Владиславово с 2-те деца .

# 282
според мен децата не трябва да се делят на ;
ти ще влезеш ------ти  си вън
и за тези деца през последните години които са подавали документи и не са приети трябва да им се изплати компенсация
и да  не кажат че няма пари - защото много очевадно започнаха да крадат , хората не са балами има квалифицирани строители и др. които реално могат да преценят тази и онази постройка струва ли обявената сума или не

Любопитка по принцип е така и си напълно права
но е много по -добре от нищо
защото аз как да обясня на синът ми  сутрин ,че неговите приятели отиват на градина , а той трябва да  си остане в къщи ,защото за него място няма

# 283
Хора, мислете да постепен натиск с отделни прояви, в присъствието на медиите. Трябва да се поддържа огъня, защото иначе всяко чудо за три дни.

Аз предлагам на Великден да замерваме общината с червени яйца! Grinning На мен само такива идеи ми се въртят в главата.  ooooh!

Хайде, от мен да мине - на Великден (в почивния ден понеделник) може да отидем и да направим детски рисунки на земята с тебешири - ще вземем по-големите си деца и ще се хванем и ние. Темата - децата и града или например " Моята детска градина". Ще нарисуваме колкото се може по-голямо пространство и медиите ще снимат. Само дано не вали.
Другото което си мислех е да продължим подписката като направим щанд в града на този ден и подканваме минувачите да подпишат и запознаем гражданите с проблема. Всеки може да дойде по 1 час да дежури и за няколко часа подписката ни може и да набъбне подобаващо. Може и двете идеи да се комбинират.

# 284
Аз предлагам на Великден да замерваме общината с червени яйца!  На мен само такива идеи ми се въртят в главата. 

Хайде, от мен да мине - на Великден (в почивния ден понеделник) може да отидем и да направим детски рисунки на земята с тебешири - ще вземем по-големите си деца и ще се хванем и ние. Темата - децата и града или например " Моята детска градина". Ще нарисуваме колкото се може по-голямо пространство и медиите ще снимат. Само дано не вали.
Другото което си мислех е да продължим подписката като направим щанд в града на този ден и подканваме минувачите да подпишат и запознаем гражданите с проблема. Всеки може да дойде по 1 час да дежури и за няколко часа подписката ни може и да набъбне подобаващо. Може и двете идеи да се комбинират.

Тази идея е супер  Peace
Аз само искам да питам за инициативния комитет на родителите... Кой точно членува в него и какможем и ние да се включим. Следващите 2 месеца ще съм по-свободна и ми се иска да помогна с каквото мога.
Искате ли да помолим администратор да пуснем темата и в другите подфоруми, да дадем по-голяма гласност и така да се включат повече хора. Нека някой по-старши и запознат да каже точно как се прави.

Общи условия

Активация на акаунт