Варна - протест във връзка с детските градини!

• 21 353
  • 493
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Здравейте момичета, включвам се за да кажа, че съм на разположение да помогна с каквото мога. Прочетох темата и в общи линии за сега не се сещам какво още бих могла да добавя като предложения. Това зад, което и аз ще застана твърдо е
Цитат
Предложение 2: да въведат компенсационен бон от 150 лв. за родителите, които се принуждават да ползват частни услуги за гледането на децата си. Още от септември, това може да го гласува общинския съвет преди за излезе в тримесечна лятна ваканция. А, да ги видим колко са ербаб.
За мен това е най-бързият и относително справедлив начин да се подпомогнат поне отчасти родителите на децата, които не са успели да се класират в общински детски градини.

# 46
По Закона за Народната Просвета, Детските Градини са част от образователната система, без да е споменавано че е заради предучилищните групи. Напротив, такива предучилищни групи са предвидени от закона да съществуват като полудневни към съответните училища. Още едно доказателство за неделимата част на ДГ с образователната система е, че  в програмата за развитие на образованието е заложена засилена интеграция на децата от 3-5 години с цел по-лесната им адаптация по-късно в училище. Което означава, че социалната и образователна роля на ДГ са от огромно значение за развитието на децата и обществото ни като цяло. Рискът ако това не се случи е патологична социопатия.

# 47
МОмичета, уведомлението за протеста трябва да се пусне днес. Кажете коя ще застане на чело на действията? Трябва да я запиша в уведомлението като координатор.

# 48
  • варна
напълно съм съгласна с Маришка.
още повече ,че  деца не посещаващи детска градина ходят предучилищна в училище.
колкото до протеста  още не сме готови според мен -силни вилни сме 5-6 който със сигурност няма да влязат останалите си пазят списъка . не е лоша дата и 1 юни -кмета ще ни организира купон ние протест

# 49
Предлагам да изчакаме с датата - да мине 1-ви април (Но не и да чакаме до първи юни..), и ние дежурим сега (налага се). След като мине записването ще има много повече кандидати, надявам се newsm78
А дали има начин да се преброим (ориентировъчно)  newsm78
Например:
1. Маришка
2. Мишона
3. Марианик
4. Миа_ата
...(до тук все сме с "М")
5....
И така желаещите да си кажат.. newsm78

# 50
  • варна
и аз ,но зависи от датата

# 51
Момичета пишете и мене  Wink, нещо съм доста болна тез дни ама ще се оправя де там съм с вас Hug

# 52
От темата за прием и от сбирките пред Слънчо ми се заформи идея, че е добре протеста да се състои не по-късно от 1.04, това да е последният напън преди почивката на родителите.
Разумно е да се използва следобедния час - записванията са приключили със сигурност. На 1ви все още хората са освободени от работа заради приема на документи.
Шо се отнася до подготовката, има достатъчно добра подготовка, кореспонденция водена в продължение на 2 години, исканията са ясни, и не са нови, просто ще ги повторим в светлината на новия прием. Обещанията на общината отново не са изпълнени, но тази година децата са много повече от приема през 2007 и 2006.

Съсредоточете усилия да информирате чакащите по списъци пред градините. аз съм говорила с родителите пред Слънчо и Гълъбче. Като цяло хората са обезверени, че може да се направи нещо с мирен протест. Истината е, че МОЖЕ и се случва. След кратък разговор, се убеждават сами, че резултатите са следствие от постоянство и приемственост на прилаганите вече методи и постигнати резулатати. От предните протести и диалози има резултати - единият от тях е да не висим януари за записване, а април. Ако не бяха протестите, едва ли ще ше да се построи и една ДГ със светкавичната бързина на градината зад Кауфланд и на "Слънчева Дъга". Обърна се внимание и на храненето на децата. Вследствие на разлини по вид сигнали , администрацията най-накрая взе в полезрението си  и проблема за незаконните доброзорни дарения от родителите.....Нещата се случват само ако се действа!

Мога да поема още някоя не е проблем , но е добре да се разпределим и да обхванем всички, намясто, да не разчитаме сами да ни намерят.

Отивам да пусна уведомление за протеста!

# 53
зависи от отговора на администрация спрямо нас и действията ни, ще преценим дали и как да правим протест и на 1.06  Peace

колкото сме по-вече, толкова по-добре!

# 54
  • Варна
Прочетох до тук. Мисля, че трябва да се пише и в темата за приема в ДГ, поне по един човек от чакащите пред ДГ да съобщи при някоя от "проверките" датата и часа на протеста.
 Най-добре утре, за да не се забрави. Ще има и цяла нощ време да се обсъжда, както изглежда.Имам наблюдения, че доста хора са склонни да се присъединят. Мисля, че 1-ви април е добра дата, недоволството от денонощното висене ще е на лице, а и родителите ще са свободни.

# 55
  • варненка от София
Аз също съм на линия, макар че и мен ме тръшва бронхит, в резултат на висене пред градината, но съм там. Нещата трябва да се променят и не само за нашия набор, ами и за следващите, защото е ясно, че идният набор - 2007 е още по плодовит и ще е още по-страшно. Хайде още едно М към сипсъка  Mr. Green

Мога да събера играчки, сухи цветя каквото решим, идваме комплект с мъжа и детето.

# 56
Момичета, дадох данните си на Маришка от мое име да пусне искане за разрешение за протеста.

На първи носете сухи цветя и/или стари, захабени играчки и книжки. Колкото повече, толкова по-добре.

Може и два-три плаката с текстове от рода: защо точно моето дете е лишено от детска градина, обучение и другарчета? Или нещо такова.. Simple Smile

# 57
  • варненка от София
Мъж ми може да разпечата на работа плакат на формат А0, но утре, щото после сме на пост  Tired. Така че давайте идеи за плакати, до утре ранния следобяд има време.

# 58
Прочетох отгоре-отгоре (понеже нямам много време) цялата тема и не видях написани какви ще са исканията, а имаше само нахвърлани идеи. Пишете, когато стане ясно, кога ще има протест, но поне ден-два предварително. Днес разбрах, че родителите пред "Слънчева дъга" искали да протестират.

# 59
Записвам се да следя и се връщам да прочета всичко подробно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт