Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 77

  • 39 324
  • 370
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 1 329
От два дни не съм влизала и направо не мога да се нагледам на красотите....

Пепи, лъва е направо уникален, страхотен и незабравим! Тортата с бенда също е много яка, както казва младежта Wink
Краси яхтата е като жив макет. Много добре изпипана с всички миниатюрни детайлчета.
little_sweet_didka™,  страхотни цици имаш! Предполагам и на компанията са харесали, щото вече са разрязани и изядени.
Буболинката - тия миниатюрки са убиец, а влакчето е много симпатично. И верно направо се депресирам, че не мога да достигна вашите резултати...
Ванче, абе жена верно от терасата си ги набрала тия теменужки. Страхотни са.
Ако пропускам някой моля да не се сърди...ама много инфо ми се насъбра Crazy

Благодаря на всички, които ми пуснаха инфо за желирането на плодовете. В петък ще правя такава торта за РД на друга колежка, то явно стана традиция. Laughing
Правих торта трюфел, много мъкаааа видах с тия блатове, тъй като са супер тънки и кофти се отлепят, но вкуса верно е уникален...
Украсата е "упражнение с шоколад"



# 346
  • Мнения: 1 965
Дарилка - Много добро упражнение си направила. Изглежда и вкусно и красиво.

Показвам ви снощната торта. Както винаги, едно си мислех, друго започнах, трето се получи. От идея за дантелени презрамки и къдрички, минах през идея за нюню-та и дупчици, та накрая се получи кожухче, както се изрази щерката.  hahaha
ОЩЕ ДВЕ
Коце не го познавам, жена му също но поръчката беше за големи силиконови цици с червено боди. Та ще видим реакцията довечера.
Снимките са временни, довечера ще ги надпиша и кача отново. Снощи не ми се снимаше на лампи и днес девойката се е правила на фотограф и току що ми ги прати.
Червеното е страхотно "на живо". Оцветих до тъмно розово тестото и после дооцветих с гъбичка - 2 пласта. Правихме някакво клипче снощи, но незнам дали се е получило. Ще докладвам довечера и ще го кача ако става за гледане.

# 347
  • Мнения: 200
Здравейте момичета.Както винаги чудни красоти творите.
Аз да се наоплаквам едно хубаво,че от мен едва ли ще стане сладкар....   направих си прословутата торта или по скоро опекох блата и после го срязах,за да не пека друг,защото тортата беше само пробна, та...вътре направих както ми казахте с Йоткер,сметана и желатин...на външен вид стана супер,не се смачка между блатовете...не се разтече...ама пусто мнооого сладк стана...а исках някаква ефирна лека тортичка....Та,блата го сиропирах с прясно мляко. Направих си покритието от маслен крем,покрих я и в хладилника.На другия ден всичко беше идеално.Направих си Маршмелоуз покритието и я поктих...не се разтече...нямаше никакви поражения....ОБАЧЕЕ   много е твърдо...неможе да се реже тортата...няма лъскаво покритие,каквото имат вашите торти.....а на вкус пак беше ужасно слагко.Е,отиде в кофата.   Не съм се отказала,но искам малко съвети ако0 е възможно. Примерно,кажете ми една ваша торта,ВКУСНА какво точно съдържа от   до.   Praynig

# 348
  • София
  • Мнения: 2 130
milisa, трябваше поне да снимаш, за да видим, ние и без друго тук вкус не усещаме:))) Не мога да ти отговоря на въпросите, само защото всичко е въпрос на вкус. Например аз леки торти не харесвам. Ако ти опиша моята идеална торта, вероятно ще я метнеш в кофата...Това, което описваш, (не съм сигурна само за блата) изглежда стандартно...Освен ако в масления крем не си включила много захар и да си намазала дебело - захарното покритие няма как да направиш по-несладко, а то пък лесно се отделя и може да не се яде, от който не иска.

Ванче, да не те повикат в някоя клиника по пластична хирургия поне за консултант? Добре е станало, ако беше с бели пухчета, щеше да е като коледна дрешка:))) Харева ми целият ансамбъл, не е като трупно месо...макар, че подобни торти винаги са ми с резерва, но каквото мога да оценя обективно - на 6  ти е:)

Дарилка, апетитно и доста сполучливо!

little_sweet_didka™, може и със сметана да се шприцова...

# 349
  • Мнения: 1 173
Милиса разбира се че е сладко захарното тесто - дали е от маршмелоуз , Варна или готов фондан. Та все пак основната съставка е пудра захар. Как можа да метнеш тортата в коша ?  Shocked В нас никой не яде ММФ ( аз само с него работя) , всичките ми приятели на които съм носила торта също- просто се отделя от парчето и си изяждаш само тортата. Има и такива които го харесват- въпрос на вкус. ! ( аз лично американец да яде фондан не съм виждала )
 След като не искаш много сладък крем , ами използвай въображение- сложи ягоди , киви или някой по кисел плод да, внесе свежест в тортата , използвай заквасена сметана и т.н. Защо трябва да е стриктно по рецептата. На мен ако по някаква причина не ми допадне крема , все бъркам с нещо друго .
 А и кажи какъв вкус търсиш , може би ще успеем да те насочим.
Ванче де сЪ "зърната " а? Чакай сега да те ухапя и аз теб  Mr. Green .

# 350
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Ахххх, този Трюфел от кога му се каня ако знаете.

# 351
  • Мнения: 200
Снимала съм,ето :
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2219/1854987576103753586.JPG

отгоре е твърдо,не се реже....няма го онзи лек блясък...как да го обясня....като тази торта  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=173889&photo=35&pid=5872755

# 352
  • Мнения: 1 271
Поздравления, за всички торти  Hug
Не моа да не отбележа на Ванчето-циците  Crazy Ама те верно пълни със силикон!!!  Mr. Green

И от мен една идейка-пролетна някаква....



Повече снимки в албума ми  Simple Smile

# 353
  • Мнения: 310
milisa попринцип ММФ не трябва да има блясък или поне при мен нямаше, но пък си беше перфектно. Иначе не знам защо ти е било толкова твърдо  newsm78
silrai много сладурски черешки  Peace

# 354
  • Мнения: 1 965
Ванче де сЪ "зърната " а? Чакай сега да те ухапя и аз теб  Mr. Green .
Eйййййййййййййй, сигурна бях!!! Знаех си!!!! Убедена бях че ще ме захапеш ТОЧНО ТИ.  Joy сега ще ти кажа къде са.... Изядохме ги. Имаше си всичко, даже загадъчно се подаваше малко над деколтето. Но като реших да сложа "пухчетата", те се скриваха и стоеше само една бубунка, която приличаше на ..... нищо не приличаше.  Та ги извадих и си остана така. Stuck Out Tongue Winking Eye
milisa - Добре изглежда парчето. Няма вид на смачкано при рязането. Лично аз веднъж съм правила Маршмелоуз. Не ми хареса. Нито за работа, нито на вкус. Никой не го яде и повече не повторих. Въпрос на вкус си е. Трябва да преценяваш количеството захар в отделните рецепти. Ако крема е много сладък, намали захарта в сиропа. Ако има начин, намали и захарта в крема или в блата. Все някъде трябва да ограничиш сладкото за да компенсираш от друго място.
silrai - Много сладки....  newsm78 неща....  черешкоябълкодоматчета. Каквото и да са, много са симпатични.

# 355
  • Мнения: X
milisa , ММФ няма естествен блясък,матово покритие си е.Ако искаш блясък,леко го намажи с водка,или друг алкохол.А защо е станал толкова твърд,не знам    newsm78   Аз имам две торти с ММФ ,не е по-твърдо от моделиращата маса.

Ванче,много готини цици,бе...доста силикон е отишъл  Simple Smile    страхотни са!

silrai , какви апетитни черешки...какви са вътре?

Дарилка , много сполучливо си си "поиграла" с шоколада.Ама не ме изкушавайте повече с тоя шоколад,вече ми се ядат плодови торти... Praynig   

# 356
  • Мнения: 264
Една идейка да ви пусна за един лесен Мечо пух, пък много ефектен.
http://www.gamescraftscoloring.com/recipes/winnie_pooh_birthday_party_cake.htm
Страхотни черешки silrai .
Ванче за теб похвала за секси тортата и най-вече за теменужките.

# 357
  • Мнения: 1 173
Нали фондана бил той от ММФ , готов , руска мастика .... е точно за това , да има тортата " матово -сатенен " вид. Аз не разбирам къде е проблема . За "твърдо" няма как да стане твърдо , просто ми се струва че на Милиса очакванията са били различни . http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269492&pid=6721599
Ето торта покрита с ММФ , прекрасно "лъщяща"  ooooh! . От конденза е , стои като мокра , което мен ме изкара извън нерви  Laughing
Ванче сравнение между ММФ , готова маса и шоколадово тесто не може да има . Едното си е пудра захар глюкоза и желатин , а другото  чист шоколад с малко глюкоза  Wink

# 358
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Ще пробвам тия теменужки на Ванчето , че майка ми е Теменужка.Преди две години ги направих ужасни.

# 359
  • Мнения: 1 965
Ванче сравнение между ММФ , готова маса и шоколадово тесто не може да има . Едното си е пудра захар глюкоза и желатин , а другото  чист шоколад с малко глюкоза  Wink
Ааааааааааа......  Naughty не ги сравнявам. То няма как да се сравняват. Имах впредвид, че ми става жилаво /мекичко и приятно за работа/  а това което най-ми къса сърчицето е, че от цяла торта никой не го яде тоз`ми ти Маршмелоуз.  По-смелите гризнаха по мъничко, но никой не яде. Обелиха си го и го изхвърлиха...... Е, как да не плача ми кажи.... толкова труд и старание отиде в кофата.  Confused Ами със същия успех, мога да покрия с един хубав шарен парцал за красота и просто да им кажа че не се яде...  Twisted Evil .  .Виж Варната се харесва. Хлапетата умират за нея. За готовата маса нищичко не мога да кажа. Много ме сърбят ръчичките да пробвам фигурки, ама ме е страх че ще ми хареса.....  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт