Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 035
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте и от мен!
Искам специално да благодаря за упражненията, които някой беше публикувал в една от предишните части на темата. Горещо ви ги препоръчвам. Правя ги вече две седмици. Изтръпването в областта на седалището премина, а болката в глезена се появява само вечер и то много слаба. Относно коланите: съпругът ми е категоричен, че най-добре е да се правят упражнения за укрепване на мускулатурата, а коланите правят мускулите "лениви" и "слаби". На мен категорично ми забрани да купувам колан. За сметка на това изхарчих близо 500 лв. за ортопедични и медицински възглавници./За който се интересува:www.nani.bg  Погледнете опция *Възглавници*/. Продължавам с Артостоп-а и диетата. И както се оказва харченето ще продължи, защото всички дрехи започнаха да ми висят.
Това е от мен! Успех на всички в борбата с ДХ.
п.п.
Който се интересува за упражненията да ми пише на ЛС.

Здравей!
От кои упражнения си доволна?

# 256
http://www.youtube.com/watch?v=xi20Si3jRIo

поздравче от мен-сама си казва"наздраве"

# 257
  • София
Добро утро!  kaffeetrmker_2

Слушам си аз поздрава на Лили и си пия кафето, а навън валиии...  umbrella

Много мрачно, не биваше точно за почивните дни да е така!

Но, важното е, че ще почиваме все пак. Пожелавам на всички да си изкарате чудесно!  newsm10

Иначе и аз съм тук и наглеждам темата по n на брой пъти, но нещо нямам муза за писане.

# 258
  • София
И сега специален поздрав от мен с много усмивки за всички дами в темата:

И за всички мъже:

Така де, днес Ден на труда ли е или напротив?  Joy

# 259
Честит празник и от мен!
Преди точно 15 години на този ден беше Велик ден и хората се чукаха с яйца. Помня го не защото съм изперкала или много умна, а защото си родих сина на тази дата (великите доктори бяха ужасно сигурни, че ще е момиче  hahaha). Та за мен е двоен празник и ще празнувам подобаващо  Laughing

Софи, най-добре е да си лафотим двете на лични, че да не смущаваме другите!  newsm47 А иначе тук на морето все още не вали и си направихме хубава разходка тази сутрин. Но доколкото разбрах няма да ни се размине и съм в очакване на дискомфорта преди промяна на времето.

# 260
  • София
Привет от Кюстендил , пиша от един клуб набързо, пълен с геймъри Simple Smile
Втори ден съм на процедури, времето е дъждовно, сега чак се проясни.
Условията са си соц , но пък за ваните - но комент Wink
Вече свиквам, на дневен стационар съм, но пък не знам какво ми пречи да си остана в стаята и ноща!?

Градчето е хубаво и спокойно, чист въздух,няма навалица, на планината ако се оправи времето може да прескоча ... нещо друго, което мисля да посетя е галерията на Владимир Димитров Майстора, drugo ne se se6tam Simple Smile
Pozdravi!   bouquet cheers

# 261

Честит празник! (Ако може да се нарече празник денят за възхвала на всички делници, но както и да е, важно е да има поводи за  cheers .)
    Софи, браво за картинките.Труженичката е много яка.
    Лили, ЧРД на синчето ти!

# 262
  • София

Вече свиквам, на дневен стационар съм, но пък не знам какво ми пречи да си остана в стаята и ноща!?

Това, че не си си платил за нощувка, например!  Wink

Лили, да ти е жив и здрав синът!  Hug

Текс, радвам се, че си добре!  Peace

# 263
Да се запиша при вас. Hug От 6 години съм с дискова херния.

# 264
  • София
dessi71, добре дошла в темата!  Hug

Би ли ни разказала повече - на кое ниво е хернията ти, как се лекуваш и т.н.?

# 265
Благодаря за поздравите! Вече си имам един голям син, да е жив и здрав!
Деси71, и от мен добре дошла. Разкажи по-подробно и ако имаш въпроси питай. Мисля, че се включваш в доста мъртъв период-обикновенно всички се кривиме, но по празници като има хапка и пийка забравяме и ....на хорото!
Да направя разбор-Надето е ъброад, Дзупо, Аха, Марчони, другите момичета изчезнаха тотално, за конгреса е ясно, останахме дежурни аз и Софи! Народ за едно наздраве няма!

# 266
Вече си имам един голям син, да е жив и здрав!

ОК,
 Честит рожден ден на  патерица! Да е здрав, умен и обичан

и да има здрава майка!

# 267
Здравейте,аз вече съм на работа.Ок,не е толкова страшно справям се някак си.Затова нямам време да пиша.Понаболява ме, но се търпи.Вече е ракиено време Наздраве, и от мен и приятни почивни дни.Ама времето не го бива,тук вали цял ден,дори и градушка имаше по едно време.

# 268
Здравейте на всички хернийци Hug,

мога ли да ви попитам, какво е медианна (за дискова херния говоря естествено), или пък парамедианна  Rolling Eyes
или по-точно какво е "медианна дясна" херния? (за пояснение L5S1)

Благодаря ви предварително!

# 269
ПривеТ!
Виждам че темата продължава на ново място.
Предлагам да систематизираме информацията с възможности за облекчение и лечение .

аз ще добавя:
-  противовъзпалителните медикаменти част от които вредят на стомаха някои препоръчват свещички.
- иглотерапия с изразен противовъзпалителен ефект
- Дисковата херния се лекува с лазер   http://www.lasertherapy-bg.com/press.php?start_from=8&ucat=& … ion=&id=&
- озонотерапия
Действието е по три различни начина:

1. Озоно-кислородната смес има специфични действие върху протрузията, действувайки на молекулярно ниво върху връзките, поддържащи хернията. Това довежда до редукция на хернията.
   2. Подобряване на микроваскуларизацията в засегнатия участък, което засилва кръвоснабдяването и оксигенацията, които са задължителен елемент за оздравителния процес. Повишава се концентрацията на фибробласти, които подпомагат оздравителния
   3. процес в анулус фиброза (фиброзния пръстен на диска). Намалява отока в засегнатия участък, допринасящ за компресията и възпалението. Така озонът действува противовъзпалително и болкоуспокояващо.

-  колан – отлични резултати в лечението и бързото отстраняване на болката, в резултат на намаяване на натоварването на лумбалните прешлени чрез научно доказано и прецизно въздействие на специален ефект “въздушен джоб”.

http://www.lekar.bg/news-54/info-1443/%D0%94%D0%B8%D1%81%D0%BA%D … 1%86%D0%B8%D1%8F/

http://www.diskdr.co.kr/2006/english/product/wg20lite.htm

- калолечение : http://touchofbeauty.hit.bg/luga.html

- електротереапия  съществуват устройства от типа   "семеен лекар" за домашна употреба.
- Магнитотерапия

Вие добавете още освен оперция .

Общи условия

Активация на акаунт