Автоимунен тиреоидит на Хашимото (6)

• 81 023
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Да, и аз чух. Щял да говори доцент Валентин Иванов-завеждащ клиниката по ендокринология във ВМА. И в анонса за предаването казали, че Хашимото е лечимо. Не ми се вярва, обаче, точно доцент да каже това. Дали е само за реклама?

# 316
Ще се гледаааа tv
Честит имен ден на всички с името Мартин и Мартина :newsm51:
П.П. Моето малко съкровище е Мартин :Two Hearts:

# 317
Sisaven, честито имениче, да ти е живо и здраво!  party006 Весело прекарване на празника newsm18

# 318
  • София
Честито на празнуващите! Много здраве и щастие ви желая!!!!
  bouquet  bouquet
   Да споделя,ТСХ за една седмица се е качило от 30 на 57. А аз си мислех,че може да спаде някак,така ми се искаше. Сега от 75мг елтирокс минавам на 100мг. Ето това си докарах ....от акъл!!От утре започвам да го пия,няма начин!

# 319
Честито на всички именяци и именячки, ЗДРАВЕ, ЗДРАВЕ И ПАК ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕЕЕЕ, ДРУГОТО СЕ КУПУВА !!!!   bouquet

относно ТСХ, както ММ казва, че й се е вдигнало за една седмица, аз имам чувството, че и при мен така се получава, ще споделя  защо мисля така: Когато на 25 март го изследвах ТСХ-то в Бодимед ми беше, както Ви писах 3,65 и тогава не се чувствах толкова безумно уморена, скапана и разсеяна. Само 7-8 дни след това нещата с телесните ми усещания станаха направо трагични, да не говорим, че вече съм 3 кг отгоре за 10 дни, 10-20 % от косата ми вече я няма пак за 20-на дена /не си въобразявам/, а милата коса някога беше обект на завист и все още е, но скоро май ..... няма да е вече.  Cry На 17 април се надявам прегледа да се осъществи най-после, а се надявам и всичко в най-скоро време да е наред, че се уморих постоянно да съм уморена без причина  Crazy

Целувам Ви всичките, без Вас незнам какво щях да правя, само Вие ме разбирате  Heart Eyes   smile3525

ПС - относно Доцент Иванов от ВМА, който ще се изявява по БНТ утре ще кажа, че горещо ми го препоръчаха, бил много добър, ще видя може и до него да стигна...

# 320
Честито на именичето на Сисавен  bouquet И на самата Сисавен  bouquet  bouquet

Аз май съм пропуснала нещо. Как така ви скача хормона за седмица-две newsm78
А може и да съм забравила, де.
Връщам се назад да чета.

Прочетох.
ММ, като започнеш тироксина, започваш с малка доза. Най-добре с 25 мкг. Поне седмица-две. После качваш на 50. И едва след това вече може и на 75 или 100 да отидеш, в зависимост от това как се чувстваш и ТСХ на какво ниво е. Ще трябва пак да си го изследваш след месец. Да не бухнеш направо високата доза Stop В никакъв случай Naughty

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 17:40 от птица

# 321
Благодаря ви! Наистина е хубаво, че ви (ни) има............Hug

# 322
  • ВАРНА
Млина - аз мисля , че ти най- добре можеш да си налучкаш дозата на Еутирокса , според това как се чувстваш . На мен д-р Тодорова ми каза да увеличавам бавно и постепенно , според това появяват ли се оплаквания или не . Много се напатих първите 2 седмици , но сега от 20-тина дена насам мисля , че уцелих - 25мг ми е най баш. Достигнах до 50мг , но така ми падаше кръвното , че бях като парцал . Върнах се на 25 и се чувствам перфектно. Ще изчакам и лекинко , чупейки по четвъртинки от таблетките ще се пробвам да увелича , ако пак не ми е добре , значи дозата ми е 25мг пък, който каквото ще да казва - не е в мойта кожа . Всички оплаквания , за които споменавате при мен вече изчезнаха
Целувам ви  Heart Eyes  и не мога без вас , момичета ...Вие сте страхотен коректив - весели празници !

извинявай, но според мен това са пълни глупости! опити и налучквания - защо тогава изобщо си давате парите да ходите на ендокринолог? всъщност проблемът си е ваш. и само да ви напомня, че тези малки хапченца, които всички пием, все пак са хормони!

# 323
  • София
И на мен ви се вижда страшно направо да пия 100мг,но Сечанов ми го дозира така.ТСХ от днес е 57.А преди една седмица 30.Тогава Начев ми назначи направо 50мг. Въобще не е ставало дума за малки дози при мен.Сигурно вашите стойности на ТСХ са по ниски. Направо не знам,какво да правя... Mr. Green ЗА тази седмица бях в размисли дали да пия или не и тогава се е качило ТСХ-то

# 324
Е, не знам тогава newsm78 Щом докторът така е казал. Може би защото са ти толкова високи стойностите и бързат да ги свалят. Пробвай направо с високата доза тогава. Ако не се почувстваш добре, тичай пак при тях. Или се консултирай по телефона.
Но и не се бави. Защо си мислила цяла седмица!? То с мислене не става. Още в началото ти казахме да започваш терапията.
Ще се оправят нещата, не се тревожи Peace

# 325
  • София
Знам .....за бой съм,сама съм си виновна. Първо стреса сама си го направих,като не гледам себе си,а се безпокоя за този,онзи ...сега те са си добре...аз съм на хормон...После ми казахте да го пия,но на мен не ми се вярваше....не ми се искаше.....Благодаря ви ,момичета!!!!!

# 326
мм, Птица, честно ви казвам, за първи път чувам за толкова висока стойност на ТСХ. Нямах представа, че може да се повиши толкова  Rolling Eyes
мм започвай хормона, въпреки, че и на мен по-логично ми се струваше постепенното завишаване на дозата, но щом докторът е казал, явно има защо. Пиши как се чувстваш, помни, че ако имаш някакви неразположения от лекарството, те ще отшумят до 1-2 седмици, така че не се тревожи  Hug

Дидинце, дръж се, аз също следобед към 4-5 съм толкова отпаднала, че нямам сили дори едно пране да сгъна. Пия едно дълго кафе и като се посъвзема малко си мобилизирам силите , за да си прибера детето от градина и да приготвя вечеря. Освен това още имам отоци под очите, да не говорим, че ме боли гушата. Понякога се чувствам като мисирка с издута гуша  Simple Smile Важното е, да не се предаваме, ще видиш че колкото по-топло става времето и ние ще се подобряваме  Hug

# 327
Момичета,
Утре/15.04.09г./ по БНТ от 9.35 в предаването "Здраве" ще говорят за нашето заболяване.  Който иска да хвърли едно око и после да сподели.
 Желая ви усмихнат, позитивен и успешен ден  Hug

Детето ми е с Хашимото на 11 г момченце,може ли да помоля ако някой гледа предаването утре по БНТ после да го изкоментира тук, за да сме в час а и заради възможностите Благодаря ви!

# 328
Mlyna  newsm51 , ще видя какво ще ми каже лекарката в други ден!!!

Момичета желая Ви усмихнат и успешен ден!!!

# 329
Гледах го. В общи линии нищо не казаха. Предполагам идеята на самото предаване е такава - най-обща информация за запознаване с проблема, насочена към голяма и непосветена аудитория, и въпреки това ми се стори доста елементарно. Водещата не можеше да срече тиреоид/тиреоидит, а казваше само Хашимото Joy

Дадоха е-адреса на предаването, може би там ще има по-задълбочени и конкретни коментари.

Докторът рече, че ако трябва да е болен от нещо, би избрал да е от нашето. Лекувало се (не каза излекуване, а лекуване!), държало се под контрол, не се налагала операция по принцип и т.н. Прав е, наистина.
През миналата година 10 негови пациентки са забременели и родили без проблеми.

Рапорт даден Flutter

Общи условия

Активация на акаунт