Гоблени-51

• 61 785
  • 456
  •   1
Отговори
# 150
И на моите схеми полукръстчето си е гобленов бод, а на кръстчето горната чертичка е наобратно. Както на снимката на  на Жанка

# 151
здравейте дами!аэ вчера си дадох гобленчетата да се рамкират!чакам ги с нетърпение!
днес съм на вълна пролетно почистване newsm75  1ironing  wash
надявам се утре като привърша и да почна да шия  стига ми толкова почивка от гоблените! Grinning

# 152
Да се запиша и аз в новата тема с готовия ми кон.Позеленял е малко на места,ама нейсе.Имах леки перипетии около прането,но.....ето го и него:

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 16:18 от didkin

# 153
  • София
ето описанието на въпросния бод

МЕТОДИ ЗА ШИЕНЕ НА ГОБЛЕНИ 

Съществуват различни способи за шиене на гоблени. Едни от най-разпространените са шиенето на кръст и половин кръст. Шиенето на кръст се състои от два бода - долен, който започва от долния ляв ъгъл и завършва в горния десен ъгъл, и горен бод, който припокрива долния и започва от долен десен ъгъл и завършва в горния ляв ъгъл. Другия вид бод (половин кръст) се състои от един бод - започва от долен ляв ъгъл и завършва в горен десен ъгъл, т.е. това е половин бод на кръст. Този вид бод се използва при ушиването на картини с големи размери и голямо количество цветова гама.

# 154
a аз не се съобразявам с посокатата на долния и горния бод, а с това ,че полукръстчето го шия винаги с наклона , който има долния диагонал на кръстчето.
В някои дизайни нарочно се препоръчва да се шие с обратен наклон, но те са редки и в тях изрично се споменава това.
Ето как шия.

# 155
С малко закъснение, но качих двата индиански гоблена ето тук, за да можете да си ги свалите:
1-я :  Скачать файл 03869  Sacred Connection.zip
2-я :  Скачать файл 35055   Hidden Spirits.zip
Има и някакви ключове с ДМЦ дадени, но незнам доколко са читави. Ако има някакви проблеми - свиркайте  Whistling

И аз днес разчиствам  newsm79 clean  ама взех, че се уморих подобаващо и седнах с едно бързо кафенце да ви изчета  Kissing Heart Много красоти пак показвате ей...еднорози, ръстомери... Красота!!!  А тия китки френски много нежни стават и в двата варианта!  Peace

# 156
  • Пловдив
Гудии  Hug само ти ми се върза  Blush първоаприлска беше smile3534 , тук от 2 дни е лято направо - жега, не се диша, вчера по центъра всички по потници се бяха хвърлили    Nature Sunny И да ти благодаря и за буквичките още веднъж - днес го оставих да ми ги рамкират баба и дядо... ама малко импулсивно действах... моя приятел успя да ме придума, та сега рамката ще е шарена - розово и синьо  newsm78 почнах да се притеснявам откакто се прибрах, ама дано е хубаво... иначе в това ателие ренесанс е доста по-скъпо (15лв ми взеха) от предното дето бях - там при джамията, ама може и да е от самата рамка... Във вторник ще ви го покажа в окончателен вариант  Flutter Сега сигурно ще си ушия мъника от всичко за левче, че ме чака от доста време готов, приятно шиене и на вас  Hug

# 157
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Гудии  Hug само ти ми се върза  Blush първоаприлска беше smile3534

ох да те изям  Crazy аз искам да изкарам цветята на балкона и с три уши слушам за прогнози   Mr. Green
и що да не станат хубави с шарена рамка  Thinking аз съм по шаренкото  Blush а ако не я харесат мятай я насам  Party

за полукръстчетата  ooooh! такова беще указанието в първото ми ланарте и от тогава, признавам без бой, даже не съм чела упътванията  Blush всичките си ги ших така  Hug

# 158
  • София
Snowdrop, много е красив. Струва ми се, че и вие с Geniko сте се уговорили, като стигнете двете до средата да се получи готов гоблен (като Ketri и Venipuh).  Joy
Didkin, твоя едногрог е страхотен!

# 159
  • в зоната на здрача
Маруля и Венипух,аз вече съм го ушила..ангелчето ,де. Wink

# 160
  • Popovo
Здравейте!Докато поболедувам няколко дни  вие сте започнали нова тема. Hug кога имате време да пишете във форума и да шиете.Пак сте се престарали.  smile3521Но все пак БРАВО  smile3501 smile3501 smile3501, няма да ви споменавам по имено за да не пропусня някого.
Искам да попитам някой пазарувал ли е от гоблеите на "Солариа".И по точно там съм си харесала един гоблен "Момичето от Амбрахадия"(ако не съм збъркала името).Това беше първият гоблен, който си харесах и ако някой има схемата и ключа да ми го прати.И ако някой е шил гоблен на тази фирма да се похвали какви са му отзивите. Thinking

# 161
я виж тук
http://www.freewebtown.com/astrelaan/SOLARIA/Portreti/preti.htm

Солария навремето ми беше слабост.
Сега вече стана добра и истинска дизайнерка и престанах да се интересувам от нея:))

# 162
Момичета , искам да питам софиянки къде мога да намеря канава ( тоз ми ти матерял дето се шие с кръстчета) в квартал Красно село , Иван Вазов , Стрелбище? Искам да избродирам едно сладко мече за подарък , но никога не съм шила нещо с кръстчета само гобленов бод и нямам представа от къде да намеря материята:(
Благодаря ви много !

# 163
  • Пловдив
ами бродиращото момиче ми е на Солария, шит е преди 5-6 години някъде, но съм с много добри впечатления  Flutter

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11043129

конците бяха ДМЦ и ми останаха много от тях

Валкирия, не ти е нужна на всяка цена канава, може и по-едра панама - 14 или 16 каунт

# 164
  • София
Извинявай, Ketri!   bouquet
Ама както писах, мозъкът ми е съвсем изветрял тия дни.
И все пак да не спамя цял ден, показвам докъде съм, че както нямам настроение, скоро няма да се хваля с друго.

Общи условия

Активация на акаунт