МАРТенчетата засмени, вече са в Родени!

• 13 977
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
  • София
АМ не е хубаво да стои на стайна Т, кърмата може. И аз я имам тази книжка - Дневник на майката , педито ми я даде, и там за първи път прочетох, че може да се правят дозите АМ за 24ч напред  Rolling Eyes  Никъде го няма това. Максимума, който съм си позволявала за престои едно приготвено АМ с баткото е 2ч. Не че е задължително нещо да му стане на млякото, просто е добра среда за развитие на бактерии, докато в кърмата уж има много чудесии  Laughing , които пречат на това.  Crazy Така че - не се ядосвайте за хвърленото АМ  Hug

# 196
И аз не държа АМ повече от 1 час - хвърлям и правя ново с топла вода.
Искам да попитам мамите, които преваряват вода в термокана дали оставят водата да поври. На мен ми каза детската лекарка, която ни изписва, че водата трябва да поври около 10 минути, та аз преварям в тенджера и след това затоплям за всяко хранене.

А каква вода използвате - чешмяна или купувате изворна за бебета ?

Цитат
Sissoni, как разбра колко изсуква Криси? Консултира ли се с лекар? С Кърмаческия?
Правихме няколко пробни кърменета, а и толкова изцеждам с помпа. Детската лекарка ме съветва даже да се отказвам, че нямало смисъл с толкова малко, но аз си и давам, колкото - толкова.

И на нас ни мирише акото - детската лекарка каза, че е заради АМ.

# 197
  • София
Ние смес АМ Милумил и на него пице, че готовото мляко трябва да се даде до 1 час.
Това че в Родилното казват, че може да издържа 10-12 часа е защото там правят закваска на АМ- не мога да обясня как- но на мен така ми обясниха като ги питах в болницата (ТК).
За водата специално съм питала педито и ми каза- да не я затоплям, така се изнежвало бебето.

# 198
  • София
 *Nikita*, пратих ти на лични телефона на Драганов. Аз съм много доволна от него и си работи със ЗК - ако отидеш с направление няма да платиш нито лев. Кабинета е в поликлиниката на Военна болница. Аз Ники три пъти съм го водила и наистина си има разни заучени реплики за бебоците, но си разбира от работата човека, а това е най-важното.

Ние днес сефтосахме капките за колики, че иначе милия не може да спи спокойно. Днес следобяд, за да спи го държах легнал върху моя корем и така откарахме доста време. Утре ще му дам още на следобедното кърмене, пък да видим дали ще има ефект.
 Днес ми пратиха СМС от НОИ, че и останалите пари от 45 дневния болничен (за месец март) са ми преведени - досега не мога да се оплача, много се експедитивни.
 За АМ и аз знам, че не е хубаво да престоява повече от един два часа.
 Ох, отивам да лягам. Лека нощ и спокойни бебоци на всички.

# 199
  • София
Аз използвам чешмяна вода, не винаги обаче я преварявам 10 минути. Обикновено толкова я преварявам, като забравя, че печката е включена Mr. Green
Акото ни мирише на бебе и мляко, макар да е на комбинирано хранене.
Вече жена му, мъжът ми не работи нощна смяна, но смятай, че го няма редом. Спи като пън и не чува Joy Налага ми се да го будя доста време, за да ми помага, така че се отказах от неговата помощ нощно време.

# 200
Момичета, за АМ трябва да се даде не повече от час след като е направено! От едно хранене не се оставя за средващото!Като се приготвя ако се използва микровълнова се топли само водата и после се слагат капките против колики и АМ!
Изцедената кърма знам, че може да издържи на стайна Т 8 часа, но в АМ започват да се развиват бактерии и не е желателно да се дават на детето!
Аз също ползвам кана за преваряване и преварявам чешмяна вода! Имах два термоса от Личката и сега всеки ден имам по един термос с охладена и един термос с гореща преварена вода!Смесвам и готово! Таткото ми беше купил от кутийките на Авент, в които се слагат предварително 3 дози АМ!Много е удобна защото слагането в шишето става по-бързо!
Тези колики да минават, че купуваме Еспемизан по-често от АМ!Бяхте коментирали, че децата се запичат от него - малката на е с тези капки от доста време но слава Богу няма запек! Явно си е  до организъм!

Лек ден Ви пожелавам!Дано се появи малко слънце да излезем, че вчера нямахме разходка отново!

Хайде Деси, чакаме те!

# 201
Аз от снощи почнах да давам Инфакол, ама много сложно това даване с лъжичка бре ooooh! Само го оливам постоянно, изобщо не знам как ще се справям, а и той шава. Да не говорим, че от днес ще давам и капките за рахит, там съвсем трябва да съм безпогрешна, някакви съвети и трикове да ми препоръчате?
И да питам за даващите Инфакол, до колкото разбрах една пипетка се разтваря в 20 мл кърма и така се дава?

И аз пък съм с една проблемна гърда Sad От хубавото ни спане онази вечер, когато заспа върху мен и откарахме много време, от вчера сутринта съм с болка в едната гърда, на която изобщо не обърнах внимание. Чак вечерта видях колко е червена и се панирах. Правих студени, горещи компреси, пих парацетамол, давах да суче от нея, изцеждах. Странното е, че тази сутрин е добре - мека е, не усещам уплътнения, и болката мина, но още стои зачервена и много ме притеснява...дали има възпаление? Ще слагам след малко риванол. Но на пипане и на усет нищо и няма...вече, много странно.

# 202
  • София
Здравейте и от нас. За усмивките не мога да преценя дали Калин се усмихва съзнателно - прави го предимно след нахранване, като част от "пияния моряк". За заглеждането също няма особен успех, но аз се старая да го занимавам, когато е буден. За вдигането на главичката е трагедия - всяка вечер го мъчим и през деня като успея да го хвана буден и не-ял, но плаче и рядко я вдига. Явно ще сме изоставащи, знам ли...  hahaha Но пък покрай капките знае вече 2 израза, на които реагира: "Отвори устачки" и "Последно". В тази връзка да успокоя Nagaina, че с лъжичката се свиква... след време  Mr. Green

Чета и не вярвам на ушите си - вие сериозно ли ще смесвате лекарства по форумски съвети без консултация с лекар? Или просто си питате за информация?

За Пентаксима много хора са питали - аз пък няма да кажа друго, освен да прочетат в лекциите - има специано представяне на продукта с мноооого обяснения.

kikoimery,  Hug

Elq, ние бяхме с тати за 15-дневната отпуска, оттогава сме си с Калин двамцата, а тати ни е екстра само като почива. Други помощници не сме имали, но се справяме, свиква се  Hug

Относно залъгалките, предложихме 1 път на Калин и той я изплю и оттогава не сме давали. Е, за всеки случай имам подготвена една в чантата за количка. Не разбрах защо е толкова важно да се дава залъгалка  newsm78

ПЪРВА ОБЩА БЕБЕШКА СОФИЙСКА СРЕЩА: 11.04.2009 г. (ДРУГАТА събота) от 14 ч. около шадаваните на Народния театър ИЛИ Борисовата градина - зависи колко ще бъдем!!! Приемат се и татковци, братчета, сестричета, въобще всеки, който е на кеф Simple Smile
Моля, посочвайте колко души ще бъдете:

1) зелено човече + Калин
2) БОДЛИВКА
3) TaniaR + Биляна + Тати
4) dideto
5) rosita_ta
6) Шу
7) Tony_st + Рая + Тати
8 ) Дърта маймуна
9) veselina_s_p
10) vasida + 1
11) Elwing

# 203
Аз знам, че АМ трябва да е с Т около 38 градуса  Peace И това не е от изнежването, ами защото като кърмиш бебето, кърмата е с телесна Т. И АМ трябва да е с такава  Peace

Наша Мира още не се усмихва, но я чух тези дни за първи път да прави опити за гукане. Бях забравила колко са сладки  Heart Eyes

За лъжичката, Мира свикна с нея много бързо  Peace Поне с това няма да свикваме тепърва, като започнем захранване  Laughing

# 204
Аз от снощи почнах да давам Инфакол, ама много сложно това даване с лъжичка бре ooooh! Само го оливам постоянно, изобщо не знам как ще се справям, а и той шава. Да не говорим, че от днес ще давам и капките за рахит, там съвсем трябва да съм безпогрешна, някакви съвети и трикове да ми препоръчате?
И да питам за даващите Инфакол, до колкото разбрах една пипетка се разтваря в 20 мл кърма и така се дава?
...
С капкомер не могат ли да се дават тези капки. Аз чакам днес да ми донесат, но си мислех, че се дават като "Саб симплекс" - директно  newsm78 ?
И още нещо да питам - защо от сега започваш да даваш капките против рахит? Гледам, че бебчетата ни са на една възраст, но за тези капки знам, че се дават след първия месец  Thinking

...
Еднократната помощ може да си избереш как да я получиш,има раздел в декларацията,която се попълва!
...
От къде се взимат тези декларации  Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 205
  • София
Привет!
Пиша с дремещо бебе в скута  Crazy
Аз знам, че АМ трябва да е с Т около 38 градуса  Peace И това не е от изнежването, ами защото като кърмиш бебето, кърмата е с телесна Т. И АМ трябва да е с такава  Peace
То е така, но аз много рядко съм правила АМ с по-топла вода от стайната Т  Blush
За усмивките - и Алекс ги пуска  Simple Smile Заглежда се също, но за кратко.
Зелено човече, за кои лекарства става дума  Rolling Eyes
Сисони, за малко бебе преварявам чешмяна вода, за по-голямо - изворна, непреварена.
Залъгалка не ползваме.

# 206
Добро утро Hug
Снощи Алек не искаше да заспива. Имам опасения, че сме го научили на ръце да заспива, вие как мислите, дали е възможно от толкова малки. Още повече, че от вчера го забелязах, че плаче по различен начин. Попринцип се дере, а от вчера е като котенце, само като види, че никой не му обръща внимание, тогава започва да набира скорост.
Малко съм притеснена - сутринта като се събуди, нослето му беше толкова запушено, че едва дишаше. Той сутрин почти винаги е така, но тази сутрин беше повече от обикновенно. А нямаше сополки в нослето-хубаво го огледах. Направо докато сучеше дишаше през устата, а не както трябва през носа и много се дразнеше, защото не можеше да яде като хората. Чудя се дали да рискувам да спим на полуотворена балконска врата Thinking

А защо не ги даваш направо в устата, доколкото си спомням листовката никъде не пишеше, че трябва да се смесват с кърма и аз директно с капкомера си ги давах в устата. То те са и толкова гъсти, че незнам как ти се разтварят.

# 207
Колиеф се дава разтворен с кърма или мляко Инфакола се дава директно.Можеш да го даваш директно от пипетката като го исипваш под езичето за да не се задави, но с лъжичка е по добре защото свиква и после ще ти е лесно със захранването.

# 208
Здравейте мацки, прочетох отгоре отгоре, но първо ще пиша после ще чета че в обратния ред никога не успявам Mr. Green
Оки4 мерси за ифото утре сме на шопинг, само дето свеки ще я гледа та.....
Вероники тебе много те мислих с това естествено раждане смлед секцио...
Хайде сега и ние на отчет...
Вчера на лекаря ( генетик) се разбра че в понеделник влизаме в болница за изследвания, трябва да се види дали нямаме други дефекти. Ще и правят генетични изследвания, снимка на ръката, преглед на всички вътрешни органи и кардиограма и още куп неща. Хич не ми се ходи Confused.  Или ще седим два дни или ще идваме сутринта и ще си ходим на обяд.
Яна вече е по-спокойна откакто е на кърма в шише.
Ох много а ми разхвърляни мислите и пак почнах да рева през час Confused
 Иначе да ви се похваля, таткото вече е член на Кралското фармацевтично дружество.
 Оф ревнахме...

# 209
  • София
Incognito, дават я там, където ще подаваш документите.

Общи условия

Активация на акаунт