Японска Кухня - тайните на Изтока с KIKKOMAN

  • 98 427
  • 335
  •   1
Отговори
# 255
  • При драконите
  • Мнения: 34
Я, колко хубава инструкция! Тъкмо си мислех, че едва ли ще науча нещо ново и...

Цитат
Междувременно се приготвя смес от оризов оцет, сол, захар и комбу (ядливи и изсушени морски водорасли), която се смесва с ориза след като той вече е изстинал и сте го прехвърлили в подходящ съд.

...добавката от водорасли в оцета ме изненада! Това, ако не греша, са онези твърди пръчковидни водорасли, които се използват за супа, нали така? Може ли малко разяснение под каква форма се добавят към оцета?

# 256
  • Мнения: 4 124
комбуто не е задължително.......
http://www.l33t-g33k.com/vegoutsb.com/img/Kombu.jpg
добавя се като подправка, това, което знам е, че се вари в много малко вода 12 минути в тенжера под налягане и се добавя именно тази вода.
ето ви нещо от мен. приготвяне на тамагояки, японски многопластов омлет, с който също се приготвя суши
http://www.youtube.com/watch?v=ja8fCHS4aRI
http://www.youtube.com/watch?v=TWU7FvnokVE&NR=1

това ми е вторият или трети опит за правене на суши в далечната 2005. както се вижда, има луканка за всеки случай Wink
http://matakosmata.snimka.bg/experiment/suschi.253907

за рязане на сушито ползвам тези ножове. евтино копие на истинските ножове за суши, които струват цяло състояние. намерила съм ги даже по 10 лева комплекта и си купих няколко, да си имам. остри са като скалпели, а и лесно се точат. http://www.amazon.de/gp/product/B002ZCOMM8/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_1 … ESQA08FX7H4QGKTAQ

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 03:04 от matakosmata

# 257
  • София
  • Мнения: 355
Здравейте !
Как съм изпуснала тази тема Laughing незнам. Хлапето е луд фен на всичко японско и особено на сушито. Малко се съмнявам, че ще се справя, особено с набавянето на продукти, но обезателно ще опитам когато ми остане повече свободно време  Simple Smile Изчетох цялата тема и разбрах, че някои от вас са имали щастието да посетят Япония и много бих се радвала, ако споделите впечатленията си   bouquet

# 258
  • Мнения: 34
Страхотна тема. Много полезна информация има за любителите на суши като мен. Все още се притеснявам, че моето суши у дома няма да се получи така както трябва и за това все още не съм се пристрашила да го приготвя сама.

Не видях в темата дали сте писали за съдовете, чинийките, купичките и платата за суши...все пак е важно в какво ще се поднася сушито.
От къде във Варна да си купя такъв комплект от чинийки специално за суши?

# 259
  • Мнения: 3 216
Момичета много спешно ми трябва да закупя професионална оризоварка за суши,уред за готвене на пара не ми върши работа. Знам че в София има, но не ми се ще да пътувам до там и да се окаже ,че няма да ми върши работа. Кажете ми в Пловдив някой купувал ли е? Има ли по магазини като Технополис или тези за техника?

# 260
  • Мнения: 3 216
От къде може да се поръча Хангири ?

# 261
  • Мнения: 34
Преди малко се прибрах от Пикадили-Център във Варна, купих всички необходими неща за суши без бамбуковата постелка Sad

Много ви моля Praynig  Praynig  Praynig кажете ми от къде да си купя бамбукова постелка във Варна ? Нямам много време за търсене... Sad

# 262
  • При драконите
  • Мнения: 34
В Пикадили нямаше ли? В софийските им магазини има едни готови сетове за суши, които съдържат и рогозката. newsm78

# 263
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Преди малко се прибрах от Пикадили-Център във Варна, купих всички необходими неща за суши без бамбуковата постелка Sad

Много ви моля Praynig  Praynig  Praynig кажете ми от къде да си купя бамбукова постелка във Варна ? Нямам много време за търсене... Sad
Ами пак от Пикадили  Naughty

# 264
  • Мнения: 59
Вижте едно интересно видео от предаването на Ути:

http://vbox7.com/play:138cd6e4

Нещо като първи стъпки в сушито   chef

# 265
  • Мнения: 16
добър ден!понеже често си правя домашно суши,единственото,което му липсва е черния сусам!моля ако някой знае от къде в София мога да намера да пише,ще съм много признателна.благодаря предварително .точно както в клипчето на Усмивчица,готвача ръси такъв сусам от кутия

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 07:23 от Blosum

# 266
  • Мнения: 16
а и искам да попитам Umami-san  къде мога да намеря соев сос KIKKOMAN(този за сушито) със зелената капачка,търсила съм в Елемаг и Пикадили и нямат.благодаря предварително
 

# 267
  • Мнения: 912
Здравейте да ви питам...някой знае ли онлайн магазин за пазаруване на японски продукти?....и някой знае ли от къде мога да си купя техните лъжички за супа newsm78...благодаря ви предварително  bouquet

# 268
  • София
  • Мнения: 412
Здравейте, изчетох доста по темата и сега съм решила да се пробвам и аз да направя едно суши. Не разбрах само скаридите сурови ли се използват, морковите също подлежат ли на някаква топлинна обработка? newsm78 И освен моркови, авокадо, аспержи и зелен лук какви други зеленчуци са подходящи за суши?
 Peace

# 269
  • При драконите
  • Мнения: 34
освен моркови, авокадо, аспержи и зелен лук какви други зеленчуци са подходящи за суши?
 Peace

Краставица! Хосо маки с краставица обикновено се използва за изчистване на вкуса между хапките с по-силен вкус, но и като самостоятелно вегетарианско блюдо са супер!

Общи условия

Активация на акаунт