Как да забравя?

• 7 186
  • 117
  •   1
Отговори
# 105
... Обаче на тези на които не им е минало през "главата" е много лесно да говорят какво ще направят и как. А нека го преживеете и тогава ...

Може да не е преживяно в настоящата връзка, а в предишна, почти няма жена, която да не е попадала на мъж, за който едното чукане е по-важно от връзката им.

А за клишето - познавам достатъчно втори бащи, които се грижат за децата си по-добре от биологичните им, затова не вярвам, вие, ако не познавате, разбирам защо ви е странно ...

# 106
... Обаче на тези на които не им е минало през "главата" е много лесно да говорят какво ще направят и как. А нека го преживеете и тогава ...

Може да не е преживяно в настоящата връзка, а в предишна, почти няма жена, която да не е попадала на мъж, за който едното чукане е по-важно от връзката им.

А за клишето - познавам достатъчно втори бащи, които се грижат за децата си по-добре от биологичните им, затова не вярвам, вие, ако не познавате, разбирам защо ви е странно ...
От това да подразбираме ли че именно 2ри баща гледа 4г ти момиченце , след като си оставила "първия" заради изневяра?
 Опит , за това говореше Реална . Опита който има тя след изневярата ....

А за бащите има всякакви - има и такива за които децата са просто 2 мл изхвърлено семе ...
Реална съгласна съм за "от трън на глог" . Един път след 20 г брак не се е получило , дай втория път да чакаме още 20 г да видим дали ще се получи. Нямаме толкова време в един живот , явно някои не го разбират

# 107
vanessssa, ще прощаваш, ама като те чета имам чувството, че си на 15 г. или пък си расла в саксия...

Де да беше така.......

# 108
Не, не говоря за настоящата си връзка, а за бивши такива.

А за децата и вторите бащи - на мои близки и роднини, такива, на които имам поглед за ежедневието им отвътре.

...  Един път след 20 г брак не се е получило , дай втория път да чакаме още 20 г да видим дали ще се получи. Нямаме толкова време в един живот , явно някои не го разбират

Така разсъждават и тези, които търпят побой.
Но точно, защото животът е кратък, не трябва да се пропилява с някой, който ни кара да не се чувстваме добре в собствения си дом.

Направо се чудя колко жени слека ръка биха напуснали мъжете си в съседната тема, ако станат дебели, а заради това, че нарочно са направили нещо, което знаят, че ще нарани жените им - не  Rolling Eyes

Не виждам смисъл да ме убеждавате, приемам вашата теза, но си е прилагайте в собствените семейства Peace

# 109
не се сърди човече домашното насилие е нещо друго. Да има жени които живеят и с това .
Идеята ми не беше това , нито да те убеждавам в правотата на моите мисли.
 Казах само че разбирам казаното от Реална, а жената се опита да ви каже че и тя е била принципна и е мислила как "би реагирала" , но когато се  е случило ето на , сама се е изненадала от решението което е взела ( добре премислено) .
 Ей това исках да кажа , човек може да сгреши , човек може да прости - както казах стига това да не води до "системни грешки " от страна на сгрешилия , стига да има чувства между партньорите и да искат да продължат напред. Една счупена ваза , дори и добре залепена не може да е  вече нова, но все още може да има красота в нея.

За вторите майки и бащи и аз имам много близък поглед - роднини , приятели , деца израснали така . В един случай може да е "клише" в други не е  ( за майка ми и дядо ми който и е втори баща е "клише" защото той винаги се е отнасял с нея като с негова , а аз никога не разбрах че не ми е истински дядо , да не говорим пък за отношението му към правнучката ( сина ми не доживя да види) , но и другата страна на монетата съм видяла, уви  Sad )

Пък те жените и с лесна ръка в темата за "дългата раздяла" тръгват секс да правят , или категорично да заявяват че не биха издържали , но ето ме на мен 6 г го чаках  Laughing

Биляна извинявай че оспамихме темата ти

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 19:11 от raya_рая

# 110
здр
да не компвам доста от постовете макар че са някъкъв спор ,,,просто ще цитирам нещо от тук ревноста е страх от сравнение ,
и приятна вечер все пак тук и сега

# 111
... човек може да сгреши  ...

Правя разлика м/у грешка и съзнателно действие.
И не си мислете, че изневеряващия (без значение на пола), не ги е премислил тия неща - болката на половинката, евентуалната раздяла, децата, растящи с друг и т.н., всичко това му е било пределно ясно и той е направил своя избор.
Говоря за хора, които не живеят в отворен брак.

... но и другата страна на монетата съм видяла, уви   Sad )

Монетата винаги има 2 страни, и при биологичните, и при вторите, уви.

И аз разбирам казаното от Реална, но за добро или лошо, аз не бих могла да го направя.

# 112
Защо пък Ванеса да е расла в саксия?
Аз също съм на мнение,че изневяра не бих простила.

Защото думите "завинаги", "никога", "не бих" хората ги употребяват преди да узреят или тогава, когато живеят далеч от реалноста

# 113

Защото думите "завинаги", "никога", "не бих" хората ги употребяват преди да узреят или тогава, когато живеят далеч от реалноста
ТОЧНО ТАКА

# 114

Аз също съм много съгласна с това.
Не случайно има фрази като - "Да обичаш, означава да можеш и да прощаваш" или, че любовта е по-силна от фсичко. Изтъркано е, но си е така.
Това естествено не означава, че трябва да те правят на будала. Всичко си има граници.
Аз страшно много обичам мъжа си и пак пиша - само и единствено,заради това му простих.
Изказвания от рода на по-горните - "завинаги", "никога", "не бих" ме карат да си мисля, че такива хора не изпитват тази истинска и несравнима любов.
Щом така с лека ръка "бият шута" за една първа и надявам се последна грешка.
Не ме спира това, че ще остана сама. Млада съм. Пък и да не съм...все ще се намери някой човек и за мен.
Просто го обичам.

# 115
На никого не налагам мнението си.Нито претендирам за мъдрост и храброст.
Просто това е мнението ми.

Що се отнася до отношението ми към изневярата - аз обичам и прощавам , ок. А другия не обича ли ? Каква е тази обич дето кара хората да ходят да си лягат с други и после да отговарят с безизраното ,,Не знам ,, ? Факта,че партньора ми ще го направи за мен е предателство на любовта ни.Значи тя е предадена. Това ли да простя ?

Толерирам хората,които са ,,узрели,, и евала. Ама аз не мога да простя предателството на любовта.

# 116
Каква е тази обич дето кара хората да ходят да си лягат с други и после да отговарят с безизраното ,,Не знам ,, ?

Вече започвате да си самоукрасявате темата  Simple Smile
Написала ли съм някъде за безизразен отговор "незнам" от негова страна? Писах - "казва, че незнае", което не означава, че разговорът ни е приключил до там. Да го разпъна на кръст ли? Разбрах това, което ми беше необходимо. Малко наивно и прибързано се изказваш.

# 117
Бианка,не държа да говоря точно за конкретния случай,а да си кажа мнението и тезата по принцип за изневярата.Не го приемай толкова лично.Може и да не съм разбрала ...но наистина мъжа ми да ми каже,че не знае защо го е направил не би улеснило хич нещата в негова полза.
Ти знаеш за себе си защо,как и дали ще простиш и дали ще останеш.И ще го направиш каквото и да напишем ние. Не можем да знаем всички нюанси на житейски съдби и техните правилни изходи.Говорим само за личните си виждания.....  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт