Важен ли е брака?

• 11 940
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
Само придобитото по време на брака се дели и то не ако е собственост на ООД-то му примерно, в което ти нямаш участие.
Примерно в случая с моя близка, мъжа има от преди брака 2-3 апартамента, жената работи, взима голяма заплата, 2 деца гледа, досега за 10 години само ремонти прави по неговите апартаменти и по децата харчи, ако се разведе сети се колко от тези добре отремонтирани и поддържани апартаменти ще са за нея!?
Искам да кажа, че не във всеки случай е така.

# 226
  • София
И каква стана тя, пак около материалните неща се въртите!  Laughing

# 227
За другото го избистрихме, че е няма голяма разлика. - Кой както го вижда така да постъпи.

Но всъщност и за материалното в глупавата ни държава няма разлика.

# 228
  • София
Ако един брак може да ми гарантира такова щастие , веднага бих надянала на миличкия брачния хомот, ако трябва и насилствено.

това изказване е много типично за повечето противници на брака, които са писали в тази тема. логиката му е изместена и каруцата е впрегната преди коня.

бракът не ти гарантира щастие, бракът може да е един от белезите на това щастие. бракът не е хапче за любов. както и безбрачното съжителство не е нито гаранция за любов, нито хапче за любов. човек не сключва брак, за да стане щастлив с някого, а защото е щастлив да е с някого и иска да бъде с него.
непрекъснато го навирате това - ами тези с браковете са нещастни, като че ли само причината да са женени е довела до нещастието им, а ако си бяха останали неженени - още да са заедно и щастливи.
много нелогични са тия постановки, а като гледам - са над 50% от обясненията защо живеем без брак. около 40% са против сватбените дунанми, което е също толкова нелогичен и нелеп аргумент. и остават едни 10%, които не казват нищо за причините.

и друго - замислете се защо, примерно, в САЩ е традиционно да се женят хората. може по 5 пъти да се женят и развеждат, но се женят.

# 229
Джем, доста избирателно ме цитираш.Не, аз не съм противничка на брака.  Нито присъствието му, нито липсата му са гаранция за щастие, на мен това ми е ясно. Просто аз на този етап нямам някакви финансови причини, които да ме водят в избора ми и за това говоря за щастието без естествено да защитавам брака или безбрачието. Не се страхувам,че някой няма да се погрижи за мен, нито пък очаквам някой да ми доказва любовта си с подпис или без подпис някъде. Твърде романтична съм, за да мога да си правя предварително сметката кое кога как би било по-изгодно. Каквото и да изтъкваме мисля, че  това дали ще си щастлив с някого е до голяма степен и въпрос на късмет, въпрос на комбинация от характери, от съвпадане на мирогледи и хиляди други неща, което изобщо прави безсмислен този вечен спор за и против.

# 230
  • Кори Селести
и друго - замислете се защо, примерно, в САЩ е традиционно да се женят хората.

Защо?

# 231
  • София
и друго - замислете се защо, примерно, в САЩ е традиционно да се женят хората.

Защо?

и аз тва се чудя...

# 232
  • Кори Селести
О Sad
Помислих си, че знаеш отговорът.

# 233
Джем, доста избирателно ме цитираш.Не, аз не съм противничка на брака.  Нито присъствието му, нито липсата му са гаранция за щастие, на мен това ми е ясно. Просто аз на този етап нямам някакви финансови причини, които да ме водят в избора ми и за това говоря за щастието без естествено да защитавам брака или безбрачието. Не се страхувам,че някой няма да се погрижи за мен, нито пък очаквам някой да ми доказва любовта си с подпис или без подпис някъде. Твърде романтична съм, за да мога да си правя предварително сметката кое кога как би било по-изгодно. Каквото и да изтъкваме мисля, че  това дали ще си щастлив с някого е до голяма степен и въпрос на късмет, въпрос на комбинация от характери, от съвпадане на мирогледи и хиляди други неща, което изобщо прави безсмислен този вечен спор за и против.
Не му се чуди, след като задраска тази точка минавай смело на следващата: "Бременност и майчинство" някъде тук беше. newsm10

# 234
Аз гласувах с "да". За мен бракът е важен, даже много. Той е основата на съвременното общество /колкото и да е клиширано/. Половината ми приятели живеят и имат деца без брак, другата половина са женени. Няма разлика в нищо, но за мен е важно вътрешното усещане за сигурност, което имам.

# 235
  • София
Бракът не е важен за съвременното общество.
Семейството е важно.
Обаче не си слушала много внимателно лелката в гражданското ми прави впечатление.

jam, това за американците как да го разбирам?
Понеже, забелязах държиш на логиката, последното не ми звучи логично.
Имаш предвид- американците се женят по 5 пъти, значи, следователно и ние трябва.
Така ли, или как?

buttinsky, това с романтиката и сметките идва да покаже, че тези, които си правят сметки, ще дойдат сметкаджийки, с две думи?

# 236
  • София
Аз гласувах Не. Не е важен за мен-говоря за чисто формалното подписване и сключване на брак по документи. Щом си щастлив с човека до себе си и се обичате,дали носиш халка и си се подписал някъде си....не те прави по-щастлив. Факт е ,че все повече хора живеят като семейни,но не се женят!

# 237
  • София
jam, това за американците как да го разбирам?
Понеже, забелязах държиш на логиката, последното не ми звучи логично.
Имаш предвид- американците се женят по 5 пъти, значи, следователно и ние трябва.
Така ли, или как?

не, не го разбирай така. просто давам още една насока за разсъждение.

# 238
  • София
По принцип, аз също държа на логиката и мотивацията.
Мненията ти наистина звучат логично, но това ми напомни за стадно мислене, затова попитах.
А обичайно, хората, с мисъл в главата трудно се водят като овце- където всички- там съм съм и аз, ама защо, не им е много ясно.
Женена съм, ама защо съм решила да се омъжа- ами защото ми предложи.
А тези, които не са се омъжили- ами много е просто- не е имало кой да им предложи.
Това, последното ми е железен аргумент.

# 239
Няма разлика в нищо, но за мен е важно вътрешното усещане за сигурност, което имам.
Оле, недей, моля те. Последното нещо, за което може да мисли мъж/жена, е "сигурност". Справка-девойките в "Самотни родители".
Нищо сигурно няма на този свят.Моят модел беше съвместно съжителство без брак, когато забременях, подписахме. Причината беше невероятно банална-тогава все още нямаше нов Семеен кодекс, та го направих от желание за сигурност, но ЗА ДЕТЕТО. В смисъл-ако внезапно, недай Боже, останем сами. А не че търся някаква сигурност при евентуален развод. Шото такава няма.

Общи условия

Активация на акаунт