Важен ли е брака?

• 11 941
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
Докато  не бях женена отричах брака. Когато се оказа, че вече съм обещала, че ще се оженя изпаднах в ужас - "какво ще правя след това, не може ли да живеем заедно без да се подписваме?".
Сега седем години по-късно казвам да, бракът е важен за мен. Или се научих да бъда себе си, или съм отричала нещо, което много съм искала, но не съм откривала "своята половина". А сватбените ни снимки са подредени и ме умиляват колкото пъти ги погледна.

# 256
За мен брака и сватбата (с или без много хора) е важен. И какво от това? Гражданското ми състояние си остава насилствено SINGLE.... От 5 години сме заедно, имаме страхотно бебе и сме щастливи, ама някак си все ми липсва оня пръстен, дето Фродо носи ли, носи към Мордор. Ам-гъл добре го окачестви. И за мен е заветното и недостижимо " My precious"...   :Confused        

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 01:27 от polly1234

# 257
  • на село
 Да , бракът е важен.
За мен той означава, че сключвайки го, двама души са сигурни , че това е човекът, с когото искат да прекарат живота си.
Какво ще стане нататък, никой не може да каже.

П.П. Подписахме в най-обикновен делничен ден, без церемония .
И явно при нас факторът материална сигурност е без значение, защото и двамата бяхме материално обезпечени преди брака. Нищо особено, но при лош сценарий, за никой от двама ни няма да е проблем да се справи сам.

# 258
Абе важен,важен е дотолкова,че носи на някои успокоение и чувство за стабилност.Аз съм "за" обаче.

# 259
Това дето го казваш с обезпечеността е ден до пладне. За да я имаш борбата е постоянна. Изчакай 1-2 броя отрочета да стигнат до възраст тийн- изваждането е много яко, съмнявам се, че заплата, каквато и да е тя може да те оправи.

И само да опресним фактите- от както свят светува, брака и свадбите си съществуват и ако те липсват е било поради невъзможност (материална). Дори и в момента има държави, където ако нямаш 4кг. злато не можеш да си вземеш жена и там са доста разпространени хомосексуалните двойки. Но нали, ние не им завиждаме, нито си мислим, че те са по-добре от нас.

О'кей живеем в демократично време и се приемат еднакво добре и двойки с брак и без, но чак пък да била по-добра връзката без брак, не мога да се съглася или пък че те били по обезпечени!?
(И в духа на Вучков, който още ми държи влага от предаването вчера на Венета) "Айде, моля ви се сега, не ми развявайте знамето на безбрачието, като специално отличие!"

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 10:53 от Elina__

# 260
  • София

О'кей живеем в демократично време и се приемат еднакво добре и двойки с брак и без, но чак пък да била по-добра връзката без брак, не мога да се съглася или пък че те били по обезпечени!?

Е никой не е казал, че са по-добре, то реално разлика няма, нали затова е спора. Нито пък, че са по-обезпечени, ама обяснението аз се омъжвам, за да съм сигурна, че като се развеждам мъжа ми няма да ме изпързаля е просто... ooooh!  А и не виждам някой да развява знаме на безбрачието - това е просто въпрос на личен избор  и вътрешен усет.

# 261
Преиначаваш казаното.
Сигурна съм, че който е използвал думата "сигурнос" е имал друго в предвид. При появата на майчините чувства у жената се появява нуждата за сигурност, тя и е нужна за да отгледа детето- чисто природен закон, майката гледа да се защити максимално, за да защити детето. Другото не е нормално, ако наистина го чувстваш.

Ще ти разкажа една случка от моя личен житейски опит. Действието се развива на 6 май и аз съм горе долу в твойто положение сега, бременна + 1 бр. под годинка. Скиори сме, аз дори съм тренирала и по- принцип се нося със скорост каквато едва ли можеш да си представиш, примерно върховния кеф е черна писта на шус по възможност с много бабуни, летиш и хвърчиш- бооожествено! На Банско сме, влековете не работят, но сняг бол и мераклиите яко ги сърби! Организира се вечерта преди 6 май, ставане в 3 сутринта, качване на Вихрен и спускане до долу. Межму другото това е сезон на лавини. Еее.. не мога да ви кажа какъв ужас съм изпитала и какво нечовешко драпане беше да накарам мъж ми да не участва, сега чак ми е смешно, но за тогава си беше страшно! Не виждам тук пари лична изгода или тям подобни глупости!

По скоро за мен някакви тънки сметки правят тези без брак. Само за сведение двата случая, които познавам жената да е отказала брак, мъжа живее при нея. Нали разбираш иска нито за миг той да не си помисли, че това е и негов дом!

# 262
  • Кори Селести
По скоро за мен някакви тънки сметки правят тези без брак.

Joy Joy Joy
Благодаря за този сутрешен виц:)
Наистина свежо!

Мислех, че пределно ясно е станало вече, как с или без брак "материалната обезпеченост" е според зависи обстоятелствата.
Е, заблудила съм се.

# 263
Определено си заблудена!

# 264
  • Кори Селести
Да, нали и аз това казвам.
Струваше ми се невъзможно след толкова подробни обяснения, някой все още да вярва, че който и да било може да прави каквито и да било тънки сметки и те накрая да вземат да излязат правилни.

Наивно е, някак си.

Аз наистина не мога да разбера какво значение има дали някой сключва брак или не.
Едиственото важно е, че ТИ можеш да направиш каквото искаш.
Остави другите на мира и не се опитвай да анализираш, защото определено не ти се получава добре.

# 265
За мен брака и сватбата (с или без много хора) е важен. И какво от това? Гражданското ми състояние си остава насилствено SINGLE.... От 5 години сме заедно, имаме страхотно бебе и сме щастливи, ама някак си все ми липсва оня пръстен, дето Фродо носи ли, носи към Мордор. Ам-гъл добре го окачестви. И за мен е заветното и недостижимо " My precious"...   :Confused   

Миличката ми!  Hug
Пожелавам ти скоро да получиш предложение за брак от своя любим и да бъдеш най-прекрасната булка!  married

# 266
Да, нали и аз това казвам.
Струваше ми се невъзможно след толкова подробни обяснения, някой все още да вярва, че който и да било може да прави каквито и да било тънки сметки и те накрая да вземат да излязат правилни.

Наивно е, някак си.

Аз наистина не мога да разбера какво значение има дали някой сключва брак или не.
Едиственото важно е, че ТИ можеш да направиш каквото искаш.
Остави другите на мира и не се опитвай да анализираш, защото определено не ти се получава добре.

Хи-хи!  Joy Joy Joy

И на теб май нещо не ти се е получило!
Сега вече личен избор ли му казват!

Сега разбирам, за да изпишеш анонимно 5 500 поста сигурно душата ти яко е настъпана, едва ли е от хубаво!

# 267
Абе на вас не ви ли вади очите заглавието?

БракА може и да не е важен, но, виж, бракЪТ е.

Пуста основно училище, еййййййй..... Whistling

# 268
  • Кори Селести
Елина.
Съвземи се.

Дали да сключиш или не брак Е личен избор и Е въпрос на елементарна култура да не си позволяваш да обвиняваш в "тънки сметки" хора, които не познаваш.
Всеки човек с поне малко ум в главата ЗНАЕ, че в този живот няма нищо сигурно.

Моля те, направи си услуга и прочети правилата на форума.

Някаква мода сред новаците ли е това с анонимността на модераторите тия дни?

# 269
  • София
[quote author=Elina__ link=topic=384842.msg10785247#msg10785247 date=1238917345
По скоро за мен някакви тънки сметки правят тези без брак. Само за сведение двата случая, които познавам жената да е отказала брак, мъжа живее при нея. Нали разбираш иска нито за миг той да не си помисли, че това е и негов дом!
[/quote]

О, започнало е да става интригуващо.

За да изясним понятията, е редно да ги дефинираме първо.
Моля те да ми кажеш как, според теб изглежда сигурността?

И в този ред на мисли, да ми споделиш и дефиницията за "тънките сметки".

После и аз ще продължа с обясненията.

Общи условия

Активация на акаунт