Няма шега, няма измама - ФЕВРУАРЧЕТО е радостта на мама

• 12 829
  • 316
  •   1
Отговори
# 30

добро утро! Flutter Легнах ме малко след 12ч и от 6 без 20 сме будни,  още ядем Laughing  Моята беба като я изкъпя след 22ч и се нахраним се събужда към 5:30/6ч сутринтта. Само на кърма сме и без режим.  Всяко дете само ще спре да се буди според мен. Дано да е по- хубаво временцето днес за да има разходки Flutter Flutter

# 31
добро утро,съжалявам за отсъствието но малката ме остави да с;пинкам Laughing гледам бая сте се събрали Wink
аз сега май съм си сама на афтър партито dance
айде по едно скромно кафенце че не мога да се науча как да ги качвам пустите картинки smile3538  food010
АТМОСФЕРЧЕ мерсаж за отговоора  bouquet

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 08:11 от alximika

# 32
Добро утро и от нас!
Ох, снощи съм изтървала партито - доста адекватно щях да се включа  Laughing И ние се събудихме към 03.30 ч и Гошко уж заспиваше в мен, но в момента, в който го сложех в кошарката и ей така  Shocked с рев, айде пак наново  и след 5-тия опит ми писна - съпругът ми взе да се занимава с него - поговориха си, поиграха си  hahaha и малчо се оригнал звучно и моментално заспал към 06 ч. Сега ми е смешно, но тогава много ми се спеше и се поизнервих Sad
Само да отбележа, че и ние сякаш прокашляме еднократно няколко пъти на ден, но гърдичките са чисти  newsm78
Биби Ив, само да ти кажа, че ако малкият вечер не поиска допълнително ядене - спи максимум 2-3 ч, а като дам АМ (той си показва кога иска) - спи по 5-6 ч  Peace
Хайде, ние хапваме и отиваме на физиотерапията!

# 33
ТАКА ТАКА ей сега шпионирах мартенки и да ви кажа софийските мами вечеимат уговорена среща с колички Crossing Arms
МИ ХАЙДЕ И НИЕ МОЖЕ В НЯКОЙ ПАРК ЧЕ КАТО СТАНЕ ВРЕМЕ ЗА МАНДЖА ДА НАПРАВИМ СБОРНО КЪРМЕНЕ Joy Joy Joyмного ми се иска да се запознаем аз нали не съм идвала на бременелските ви срещи Sad
ПОЧВАЙТЕ С ПРЕДЛОЖЕНИЯТАСАМО ДА Е СЛЕД НЕДЕЛЯ че ние погача ще правим(ама съм и нахална) Embarassed

# 34
Алхимиче,добра е идеята ти за срещичка,но ще е много трудно да се организираме с количките,освен по местоживеене... Laughing Аз например не шофирам ,а тази голяма количка в такси...знам ли..Иначе живея до южния парк и ако някой идва насам за разходки ще се радвам да се видим! Вчера случайно се видяхме с Марина(Дорабела) и не можахме да се наговорим.. Laughing
Ако решиме за среща другаде(в Западния парк,например),трябва мъжът ми да ни докара,после да ни вземе...неосъществимо...или поне трудно! Heart Eyes

# 35
Добро утро и от мен,честита нова темичка  с много яко заглавия Grinning.
Аз вместо да се запиша ще се оплача:Вчера ходихме на ортопед ,прегледа ни,подмяташе и сгъваше краката на Алексчето като на каучукова кукла  Shocked, всичко било наред ,НО имала наченки на рахит  Shocked Shocked Shocked,не  било достатъчно на слънчева светлина и затова.идеше ми да го убия кво слънце кви 5лева бе,тя е родена февруари и досега е имало 2-3 слънчеви дни ,къде да го види тва слънце #Cussing out #2gunfire,и аз го питам докторе трябва ли да се притеснявам от това и какви мерки да предприема,и той не не бе момиче няма място за притеснение то детето катои пие капките(ние пием Деавид по 4 капки на ден)и сега като почне да излиза навън на слънчице ще се оправи ако ли не като проходела,значи първо ме плаши после ми вика няма страшно  е незнам сега да се тревожа ли или не Rolling Eyes,на някоя от вас казали ли са и нещо такова на ортопедичния преглед,моля споделете мнения.

# 36
  • София
Момичета кажете нещо за температура-38градуса и главоболие.Все още го кърмя.Не мога да пиша повече защото ще ми се пръсне главата,а пък и малкият въобще не заспива #Crazy

Hug

# 37
Момичета кажете нещо за температура-38градуса и главоболие.Все още го кърмя.Не мога да пиша повече защото ще ми се пръсне главата,а пък и малкият въобще не заспива #Crazy

Hug
мисля че може да приемаш парацетамол ,но не повече от 3 таблатки на ден и фервекс ,но най добре звънни на док.Успех и дано се оправиш бързо Peace

# 38
Ларакрофт,изпии си спокойно един парацетамол.Аз си купих Панадол,табл. по 500 мг-съдържат само парацетамол.

# 39
Привет нощни птици  Joy
Биби това писмо доста ме разсмя  hahaha
Лара- парацетамол  Peace и дано ти мине бързо   bouquet
За кашлюнето- и аз съм забелюзала че  кашля- обикновенно 2-3 пъти през ноща, уж всичко е в ред, ама се притеснявам за ваксината, че ще ни я слагат на 14-ти

И така момичета имам нужда от ПОМОЩ  Rolling Eyes- снощи тъпия презерватив даде фира и сега нз какво да правя  #Crazy Аз кърмя, но с големи нощни паузи и за това не ми се разчита на това ... та мога ли да пия Ескапел докато кърмя  Embarassed 

# 40

Hug

Тази информация намерих в нета когато бях болна и се чудех какво да пия. Дано да съм била полезна Fluttervivi_mm четох, че кърмачката може да пие ПОСТИНОР, ако стане фал. Май постинор вече не се произвежда и е заместен от ескапел.Фирмата произведител е една и съща и хапчетата са едни и същи с тази разлика в имената и цената.Провери и ти и вземай мерки за вс случай. На кърменето му нямай вяра, на мен вчера ми дойде въпреки, че кърмя  Joy

В случаите на простуда и грип 2 таблетки парацетамол четири пъти дневно или 400 мг ибупрофен (бел.прев. - у нас е познат като Нурофен) три пъти дневно с много течности и почивка може да са най-доброто лечение. Другите комерсиални продукти може да носят облекчение, но доказателствата за ефективността на много от тях са слаби.

*

Не трябва да се взима допълнително парацетамол, ако той се съдържа в комерсиалните продукти. Максималната доза от 8 таблетки от 500 мг за 24 ч не трябва да се превишава.
    *

Много продукти за настинка и кашлица съдържат множество съставки, всяка от които трябва да бъде индивидуално проверена за безопасност по време на кърмене.
    *

Ако бебето получава парацетамол-суспензия за облекчение на симптомите при настинка, количеството, поето през майчината кърма, не е клинически значимо.
    *

Да се продължи кърменето по време на настинка или грип не отслабва организма на майката и не вреди на бебето, което продължава да получава полезните майчини антитела.
    *

Продукти, съдържащи парацетамол и ибупрофен, могат да се приемат от кърмачки.
    *

Продукти, съдържащи аспирин, трябва да се избягват поради риска от синдром на Рей.
    *

Антихистамините като дифенхидрамин (бел.прев. - съдържа се в сиропа за кашлица Димекс) могат да предизвикат сънливост наред със спиране на хремата. Бебето може да е сънливо и да пропуска хранения.
    *

Адреномиметици като pseudoephedrine (съдържа се в  Clarinase Repetab и Виброцил), phenylpropanolamine (съдържа се в Синутаб) phenylephrine (Колдрекс и Виброцил) може да предизвикат у бебето безсъние и раздразнимост.
    *

! Съществуват някои нови сведения, според които псевдоефедринът може драматично да намали нивата на пролактин при кърмачките, особено при вече регулирана лактация на по-голямо бебе. Докато се изяснят нещата, е по-добре такива продукти да се избягват.
    *

Спрейовете за нос с назални деконгестанти (бел.прев. - съдържащи ксилометазолин) действат директно върху лигавицата на носа, облекчават запушването и намаляват абсорбцията на препарата в тялото на майката. Те могат да са по-безопасна алтернатива на таблетките против простуда.
    *

Инхалациите с пара може да са полезни за облекчаване запушването на носа - продукти, съдържащи ментол и евкалипт са предпочитани заради охлаждащото действие на ментола върху носните пасажи. В тези случаи логично трябва много да се внимава със съдове, съдържащи вряща вода, когато наблизо има бебе.

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 10:04 от kamelllia19

# 41
  • София
Тази нощ ми се събра около 3 часа сън, като сомнамбул гледам сега!
Дребния беше със зверски къркорещо коремче цяла нощ, а Габриела от снощи е с висока температура. Та притичвах от едната в другата стая да гушкам и успокоявам. И таткото участваше, ама накрая го убедих да си легне, че работата му е много натоварена и има нужда от почивка.
В момента съм при Габа - паркирах я в хола пред телевизора и я убедих да хапне малко. Данаил си е в леглото на горния етаж и го чувам как скърца и мяука - вече час си се забавлява сам. След малко идва неговият ред да го гушка мама. На всичкото отгоре Виктория днес цял ден е на уроци и не мога да разчитам на нея.
А мислехме утре да заминем за Сандански... Sad

За столчето за кола и аз съм безкомпромисна - всеки се вози в колата закопчан по правилата. Всеки ден возя Данаил, най-често сме само двамата в колата. Закопчавам столчето на седалката зад мен, бебето се вози с гръб към посоката на движение. Наистина не го виждам, но го чувам и ако се наложи, винаги мога да отбия встрани и да спра, за да се погрижа за бебето. Не го возя отпред заради въздушната възглавница, а не мисля да я активирам и деактивирам непрекъснато според возещия се. Не слагам и повдигащи, омекотяващи и каквито и да било други подложки в кошницата - формата и размерите й са съобразени с бебето и не мисля, че е безопасно да ги променям. Разбира се, всеки решава как да обезопасява децата си, но и всеки си носи съответната отговорност. Дори без проверки и глоби, не бих подложила децата си на риск.

# 42
  • София
 Blagodaria vi mnogo Hug.

# 43
  • в сърцето на един мъж...
За кошниците за кола и аз да кажа - съобразени са анатомично за особеностите на бебето. Всеки, който реши, може да провери в нета за краш тестовете и ще види каква сигурност дават. Не се променя вътре извивката, направена е така, че да предпази бебето, ако нещо се случи.
Аз също не оставям децата без техните си столчета, да не говорим, че тук не ти дават да го изведеш от родилния дом ако не е с такова столче.
Видях, че се притеснявате, дали може да спи вътре - лекарите твърдят, че до около час е абсолютно безопасно и не би навредило на бебето.

# 44
  • Стара Загора
Здравейте пак  Joy
Вие да не си помислите ,че сме спали много  Crazy Сега съм  ей така smile3507 .Гледам Хаус и се надявам момата скоро да заспи ,та да легна и аз  Praynig
Ларакрофт,изпий един ибупром или ибупрофен -по-силни са от парацетамолът ,поне главата да не те боли толкова  Peace - Продукти, съдържащи парацетамол и ибупрофен, могат да се приемат от кърмачки.

Общи условия

Активация на акаунт