Лекарите в Пазарджик - 4

• 60 471
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Няма нищо лошо в носенето профилактично на ортопедични гащи според мен.Но когато няма никаква нужда от тях...има ли смисъл?
А за доктор Пещерлиев и колегата му пак ортопед, който работи във МЦ Здраве...ех, че му забравих името...с Д беше нещо...Дулов май ... нищо хубаво не мога да кажа.
При нас пък беше точно обратния случай, при наличието на проблем, за който беше необходимо да се носят каиши, той ни препоръча ортопедични гащи.И щеше да стане голяма беля.Добре, че потърсихме второ мнение и тогава разбрахме за цялата схема за бизнес с ортопедичните гащи.
А за отношението на въпросния доктор няма да говоря...
На лекар вече почти не вярвам, все търся и второ мнение. Peace

# 151
  • Между два свята...
Писала съм моето мнение за Пещерлиев и за носенето на гащи. Сега ще се повторя и с  риск да си навлеча гняв и негативизъм, но съм с две ръце за този човек. Преди време моя позната заведе детето на преглед при друг лекар. Казаха й , че нищо няма и втория път каиши. Та затова се носят профилактично ортопедични гащи.
Моето дете ги носи 4 месеца нон стоп защото имаше проблеми със стъпалото. И на снимката на 6 месеца всичко беше ок. По мнение на специалисти от Пловдив и София, при които сме ходили  носенето на гащи е оказало само положителен ефект.
И аз имах съмнения, че тези гащи се предписват заради комисионни, но вече съм на друго мнение.  Peace
Този човек изработи шини на детето ми всеки ден идваше заради нас да ги поставя. Обясняваше всичко професионално.
Това е което мога да кажа

# 152
Mirna74, защо гняв?Всеки си има мнение.На едни е помогнал, на други - не.Но това, че са се превърнали на бизнесмени, а не лекари...недостойно е.
При вас добре, ортопедичните гащи са помогнали, но при нас - ако бяхме останали на ортопедични гащи проблема щеше да се задълбочи.Вики носи 3 месеца каиши, т.нар. стремена на Павлик, никак не е приятно.Не ми се мисли какво можеше да се случи, ако бяхме останали само с гащи.Следващата стъпка след каишите е гипсова отливка...

# 153
В моя случай наи-изненадващото ме , е че ми каза "други мои колеги направо каиши, щяха да изпишат, а аз ти казвам два месеца гащи"  - все едно услуга ми прави като ми изписва гащи, ако детето НАИСТИНА е за каиши....а и всичко това в противоречие със становището на рентгенолога..то добре че нищо му няма на малкия...ама както казва Ембер "не лекари, а бизнесмени"  #2gunfire

п.с. незнаех че ортопедичните гащи помагат за проблеми със стъпалата  newsm78

# 154
  • Между два свята...

п.с. незнаех че ортопедичните гащи помагат за проблеми със стъпалата  newsm78

Не, не помагат при проблем със стъпалата. Просто детето имаше проблем със стъпалото и това предполага, че може да има и други проблеми с костите. Peace И като превантивна мярка носихме гащите.
Разбирам те, Гери. Преживяла съм го. Обиколих тогава къде що ортопеди има и всеки даваше собствено мнение, което беше най-объркващо за мен.

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 08:56 от Mirna74

# 155
Просто детето имаше проблем със стъпалото и това предполага, че може да има и други проблеми с костите. Peace И като превантивна мярка носихме гащите.

Не съм съгласна. Naughty
   "Може да има и други проблеми с костите" съвсем не е равно на "има и други проблеми с костите".
    Ако пък наистина има установен проблем с тазобедрените стави, само носенето на въпросните гащи едва ли би ви помогнало... Peace

Hug

# 156
Попитах това за стъпалата, защото Никол е със плоскостъпие (което малко коригирахме с носенето на стелки, ходене на пръсти, носене в къщи на токчета)...и години по-късно разбрах, че се е получило от ранното и прохождане и повечкото и килца в същото време. Тя проходи В 10-ия месец..., и тежеше 12кг.
След това в 3 и 4 клас, заради усилен разтеж..пък колената и пукаха..и много я болеха, ако малко се натоваеше, та затова и  две години беше освободена от физическо..защото ходеше и приклякваше...толкова не я държаха...
За радост израстна го това със ставите..а плоскостъпието - голям ефект имаше и ходенето 40 дена по пясък. В началото сядаше на земята и ревеше от болка...ама после свикна..
Иначе всичко с нея си беше наред по времето когато и е правена снимката за луксацията..и тогава да ви кажа..май въобще нямаше гащи  newsm78

п.с. иначе за ортопед, препоръчвам д-р Янакиев (от Пловдив е,  но прави и домашни посещения в Пазарджик)
телефона му е:  088ORTOPED

# 157
Здравейте.момичета!Аз съм гост.но следя форумите ви от 2006г Нямам възможност да се включвам.но ви поздравявам за упоритостта и най-вече за отзивчивостта да си помагате една на друга!Успех!

bouquet

# 158
Аз гласувах. Peace
А вие?
 Hug

# 159
Какво ви е мнението за д-р Мария Шопова.
В събота бяхме на зор и тя прегледа малкия като каза че -гърдите са му чисти а гърлото алено челвено с мехури/но не гнойни/ и ни изтиса АБ-Сусамед/дава се на 24 часа, 4 дни/

# 160
Антибиотикът не е ли Сумамед?

Иначе нямам мнение за д-р Шопова. Thinking

Д-р Бухов е починал снощи...Лекарка ми го каза...

# 161
Антибиотикът не е ли Сумамед?

Иначе нямам мнение за д-р Шопова. Thinking

Да, Нели обърках му заглавието, така като ти си го записала.
А за д-р Бухов и аз разбрах -бил получил инфаркт  Flowers Rose Flowers Rose

# 162
  • Насред хаоса

За д-р Константин Бухов ли става въпрос?

# 163

За д-р Константин Бухов ли става въпрос?

Да! Пиша го вече с големи букви, защото информацията е вярна, за съжаление.
Лека му пръст! Flowers Rose Flowers Rose

# 164
  • Насред хаоса
Поклон пред човека Бухов, който наистина работеше с любов към хората. И поклон пред лекаря Бухов, за когото професията беше наистина призвание.

Общи условия

Активация на акаунт