Майчинството - счетоводно - 18

• 58 540
  • 1 040
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря много  Hug
Може ли някой да ми даде някакъв сайт за законите за самоосигуряващите се да прочета нещо малко да съм в крачка с нещата че вече ми иде да се  #2gunfire

# 121
 Lady Incandescent, благодаря!  Hug

# 122
  • В полите на Пирин планина
Благодаря много  Hug
Може ли някой да ми даде някакъв сайт за законите за самоосигуряващите се да прочета нещо малко да съм в крачка с нещата че вече ми иде да се  #2gunfire

Ами то систематизирано няма къде да намериш - но в сайта на НОИ има КСО и Наредбата за самоосигуряващите се лица, където може да почетеш.

# 123
ЗДРАВЕЙТЕ,ИСКАМ ДА ПИТАМ НЕщО-410 ДНО МИ ИЗТИчАТ АВГУСТ МЕСЕЦ,НО ИСКАМ ДА СЕ ВЪРНА НА РАБОТА ПО-РАНО.ИСКАМ ДА ПРЕХВЪРЛЯ МАЙчИНСТВОТО СИ НА МАЙКА МИ.КЪДЕ ТРЯБВА ДА ПОДАМ НУЖНИТЕ ДОКУМЕНТИ,,АЗ ЖИВЕЯ В СОФИЯ А ТЯ РАБОТИ В ХАСКОВО.БЛАГОДАРЯ ВИ.

# 124
дравейте!
Имам син,който на 21.05 ще навърши 2г..В момента съм по майчинство с него и очаквам второ дете през месец септември.След приключването на първото ми майчинство ще трябва да се върна на работа за около 2 месеца преди да изляза в полагаемите ми се 45дни преди раждане.Въпросът ми е, на каква база ще се определи обезщетението,което ще взимам за второто дете ,т.е за година назад влиза ли минималната заплата,която съм получавала през втората година на първото си дете от НОЙ или ще се изчисли изцяло на база моето бруто възнаграждение?Давам пример, ако не съм задала въпроса си достатъчно ясно кое ще бъде базата: брутото за месеците,през които ще се върна на работа + минималното обезщетение за втората година от майчинството ИЛИ брутото за месеците,през които ще се върна на работа + брутото от обезщетението,което съм получавала девет месеца след раждането на първото си дете?
Предварително благодаря за консултацията!

# 125
  • Майничка
дравейте!
Имам син,който на 21.05 ще навърши 2г..В момента съм по майчинство с него и очаквам второ дете през месец септември.След приключването на първото ми майчинство ще трябва да се върна на работа за около 2 месеца преди да изляза в полагаемите ми се 45дни преди раждане.Въпросът ми е, на каква база ще се определи обезщетението,което ще взимам за второто дете ,т.е за година назад влиза ли минималната заплата,която съм получавала през втората година на първото си дете от НОЙ или ще се изчисли изцяло на база моето бруто възнаграждение?Давам пример, ако не съм задала въпроса си достатъчно ясно кое ще бъде базата: брутото за месеците,през които ще се върна на работа + минималното обезщетение за втората година от майчинството ИЛИ брутото за месеците,през които ще се върна на работа + брутото от обезщетението,което съм получавала девет месеца след раждането на първото си дете?
Предварително благодаря за консултацията!

Първия вариант.

# 126
  • София
Здравейте!
За да получавам детски брутния доход на член от семейството не трябва да надхвърля 350лв., нали? Излизайки по майчинство, т.е. получавайки обезщетение за бременност и раждане, а не трудово възнаграждение ще имам ли право на детски? Т.е. тези болнични смятат ли се за доход?
И още едно въпросче: Когато се получава еднократната помощ за раждане на дете, се следи поредността на децата от майката, нали? Защото при мен ще е второ, но за таткото ще е първо дете!

# 127
Дали може да ми кажете с колко може да се забави информацията от сайта на НОИ? Все още не ми е изплатен болничния за месец февруари, а и в сайта няма данни за платените ми осигуровки за февруари (както и за въпросния болничен)...

# 128
  • София
Дали може да ми кажете с колко може да се забави информацията от сайта на НОИ? Все още не ми е изплатен болничния за месец февруари, а и в сайта няма данни за платените ми осигуровки за февруари (както и за въпросния болничен)...

Вината е в работодателя ти! Попитай го защо не ти е превел осигуровки за февруари и защо не ти е отнесъл болничния? Моят болничен за февруари, та и за март ми го преведоха на 02.04.

# 129
  • Майничка
Здравейте!
За да получавам детски брутния доход на член от семейството не трябва да надхвърля 350лв., нали? Да.Излизайки по майчинство, т.е. получавайки обезщетение за бременност и раждане, а не трудово възнаграждение ще имам ли право на детски? Т.е. тези болнични смятат ли се за доход?Да.
И още едно въпросче: Когато се получава еднократната помощ за раждане на дете, се следи поредността на децата от майката, нали? Да.Защото при мен ще е второ, но за таткото ще е първо дете!

# 130
  • София
Благодаря!  bouquet

# 131
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
За да получавам детски брутния доход на член от семейството не трябва да надхвърля 350лв., нали? Излизайки по майчинство, т.е. получавайки обезщетение за бременност и раждане, а не трудово възнаграждение ще имам ли право на детски? Т.е. тези болнични смятат ли се за доход?
И още едно въпросче: Когато се получава еднократната помощ за раждане на дете, се следи поредността на децата от майката, нали? Защото при мен ще е второ, но за таткото ще е първо дете!

За изчисляване на пределния доход за детските се включват и получените обезщетения.

За еднократната помощ имат значение броя на родените от майката деца.

# 132

Вината е в работодателя ти! Попитай го защо не ти е превел осигуровки за февруари и защо не ти е отнесъл болничния? Моят болничен за февруари, та и за март ми го преведоха на 02.04.

Ами те задачата са я възложили на счетоводителката и тя твърди, че всичко е внесено, но незнам кога  newsm78 Ако е последния ден на месеца...докога ли ще чакам....

# 133
15 работни дни е срокът след представяне на болничните в НОИ

Имаш ли ПИК?

# 134
В този час
щастлива чувствам се и аз,
че мога да ви поздравя,
Приятели, с име на цветя!
И нека цветното ви име
държи духа ви във цъфтеж,
дори във късна есен, пък дори и зиме,
Животът с вас да бъде ведър, свеж!