Алтернативни продукти за дамска хигиена

• 132 978
  • 1 352
  •   1
Отговори
# 795
Моето гъбно спасение пък беше пробиотик Ентеросан (вагинални таблетки). Кофтито е, че се слагат цял месец, но от 3 г. да чукна на дърво.. няма ни гъба ни нииищо. Това след дългогодишни опити за лечение с какво ли не.

# 796
Нали сме алтернативни  Grinning аз и за гъбичките намерих доста алтернативни решения, последно ползвани преди няколко години, преди да сменя стила на хранене (оттогава грижи с гъби и бактерии нямам Simple Smile). Хем е и много просто и евтино - оцет (истински, не от химикали) - добре измити ръце, разтвор на оцета във вода или неразтворен в зависимост от чувствителността - потопен в оцета пръст се вкарва във влагарището докъде стигне и после пак добре се измиват ръцете. Може да се повотори и потрети при нужда в рамките на 2-3 минути. Прави се колкото пъти на ден има нужда или възможност. Аз можех само сутрин и вечер и въпреки това за 3 дни проблемът бе решен напълно  Grinning

# 797
Аз сутринта писах, но не пуснах написаното,  Rolling Eyes та сега на кратко.
Измиващи препарати никога не съм ползвала, само вода.
Гъби имах за първи път в живота си преди месец и нещо, резултат от многото антибиотици, които пих след аборта. Пробиотичното кисело мляко не можа да ми помогне да възстановя флората, но и аз го ядях само, не ми идваше отвътре да си правя промивки с него. За 3 дни се оправих с нистатинови глобули и същия крем. Надявам се да не повторят. Смених си цялото бельо (повод все се намира  Crazy) и си купих многократни ежедневни превръзки (+ Natracare). Докато се мажех с нистатиновия крем се измивах по веднъж на ден със сапуна, който Клер е пуснала по-горе. Него го ползвам за всичко (без косата).
Мег, заинтересува ме с този оцетен разтвор. Искам да съм "готова", ако ми се случи пак.  ooooh! Как да разбера, че оцета е истински?
jenny_b, за Ентеросан за втори път чувам добри отзиви и май ще се поинтересувам повече.

# 798
  • София, Младост 2
Абе то и аз пробвах алгернативи, че последно бях на село, където нито лекар има, нито аптека - три поредни вечери по една обелена и почистена, леко надупчена скилидка чесън във влагалището вижда сметката на гадовете абсолютно перфектно и толкова ефективно, колкото и глобулите от аптеката Mr. Green А комбинацията от твоя и моя метод би дал още по-интересни резултати hahaha (много офф, ама не мога да се сдържа - една приятелка разправяше, че веднъж при нейния гинеколог ходела жена, която от невежество си била направила промивка с неразреден оцет - и той й викал "онази с маринованата п.чка" Laughing). И за слагане на кисело мляко съм чувала, но не съм пробвала досега.

Тази тема направо на нищо я направихме вече Mr. Green

П.С. Аз пък нещо не съм доволна от ентеросан - може би трябва да се направи след лечение този едномесечен курс, защото при налични гъби нищо не става при мен с него Thinking

# 799
Кюбит мислех, че съм единствената, която си мие всичко с този сапун, но явно не съм сама  Laughing . На мен доста добре ми се отразява  Simple Smile .

# 800
Клер, той просто е много хубав и не ми суши кожата. Аз съм влюбена.  Heart Eyes Ти ми го показа, не съм забравила.   bouquet
Хедра, на мен моя гинеколог ми каза, че мога да напълня пръстите на една медицинска ръкавица с пробиотично мляко и да замразя в камерата. После само режеш ръкавицата и ползваш съдържанието като глобули. Но аз не се престраших.  Rolling Eyes

Пък точно по темата сме си - алтернативна дамска хигиена.  Peace

# 801
П.С. Аз пък нещо не съм доволна от ентеросан - може би трябва да се направи след лечение този едномесечен курс, защото при налични гъби нищо не става при мен с него Thinking

Аз всъщност 2 курса направих, т.е. 2 поредни месеца. То това си го пише, че е хубаво да са 2 курса. И сега съм се нагласила да правя пак, ей така, профилактично. Но преди това слагах полижинакс доколкото помня за последно от съвсем лекарствените..

# 802
Как да разбера, че оцета е истински?
Ами поне в БГ е много лесно - по етикета и цената  Mr. Green На неистинките на етикета си пише Е-та за киселиност, за цвят и пр...

# 803
Аз имам истински оцети - бял и черен балсамико. Други не обичаме и не купуваме. Мислиш ли, че белия балсамико е подходящ? Винен е, 6%.

# 804
Като сме тръгнали да споделяме лекове за гъбичките ( то какво ли не споделихме в тая тема  Crazy ), много ефективно е базово растително масло, бадемово например ( аз ползвам зехтин) + 10-ина капки масло от чаено дърво. Става за външно мазане, както и за напояване на тампон, който да си действа за през нощта  Peace .
Аз като имах проблем си капвах и по няколко капки от чаеното дърво на многократната превръзка.

Сега да ви попитам нещо в страни от темата, май само това не сме обсъждали  Joy . Мислите ли, че може да се получи алергия от лубрикантите ( като този на Дюрекс например) ? Всъщност почти сигурна съм, че може да се получи алергия, представям си какви гадости съдържат. И в този дух на мисли с какво бихте заменили купешките лубриканти, нещо естествено  Thinking

# 805
Клер, аз все съм една стъпка след вас в алтернативното, но погледни това не-алтернативно.
http://www.oceanusbrands.com/personal-lubricant.php
http://www.oceanusbrands.com/personal-lubricant-science.php
http://www.oceanusbrands.com/personal-lubricant-ingredients.php <-- тук са съставките, не съм ги проверявала всички.

# 806
жена, която от невежество си била направила промивка с неразреден оцет
И какво ли е усещането? Сигурно яко щипе. Но само с намокрен пръст в оцета и вкарване във влагалището сигурно не е толкова агресивно и най-важното е да има ефект, но да не вреди?  newsm78  Иначе щипенето бих го изтърпяла. Не разбрах доколко е безопасен този метод? А нещо ме е срам да питам гинеколог (аз нали се глася да ходя на преглед за матката в какво положение е, че ми пропуска чашката), тъй като дори не са ми проблем гъбите в момента.
Хедра, а на другия ден чесънчето само ли ти изпадна (сутринта в тоалетната, примерно) или трябваше да го извадиш? Сори за тъпия въпрос  Embarassed , но като е такова мъничко няма ли опасност да се забута някъде и ...
Кюбит, а имат ли доставка до БГ?

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 05:28 от desi_sunshine

# 807
  • София, Младост 2
Чесънчето трябва сама да го извадиш, няма как да изпадне (май е много малко, за да му действат техниките за изтласкване, ама като задобреем с яйцата, може и да стане Mr. Green). На мен не ми беше проблем ваденето... не е нужно да го хващаш с два пръста, а просто с един да го избуташ достатъчно надолу, малко като загребване, ако си го представяш (егати графичните детайли Rolling Eyes).

Само намокряне с оцет не мисля, че ще е проблем - въпросната дама обаче е употребявала количества, така че си докарала изгаряне. Балсамикото обаче не съдържа ли и разни подправки, които са киснати в него... според мен по-добре чист оцет или ябълков оцет. Ако който го е страх с оцет, киселото мляко си остава доста безопасна опция Peace

Освен чаеното дърво и цитросепт предлагат по същия начин да се действа, с разтваряне в зехтин и после на тампон във влагалището - обаче нямам личен опит. Една приятелка ползва гел алое (от тези на Форевър ливинг) и е много доволна също.

За лубрикантите съм 100% убедена, че могат да докарат алергия Tired С интерес чакам да видя идеи по въпроса (освен най-очевидната за други телесни флуиди, която се ползва от незапомнени времена Laughing). Ако човек не ползва презервативи, може да си ползва натурални растителни масла, предполагам - но за презервативите си трябва да е на водна основа, което усложнява избора, защото май няма нещо, което да можеш ей така да ползваш и да не е обработено предварително - така че освен да се търси продукт, който да е макс безопасен, за друго не се сещам.

Ето още един, който звучи много добре:
http://www.zoya.bg/%D0%9B%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0 … -%D0%BC%D0%BB.168

Макар че е по-добре инфото за него да се чете от оригиналната му страница, защото преводът в бг-страницата явно е компилация оттук-оттам и някои неща не са точно същите, както в оригиналния английски сайт.

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 09:27 от hedra

# 808
  • София
Извинявайте за тъпия въпрос, не мога да открия отговора в предните страници, /признавам, прегледах първите/ :как поръчвате чашките, има ли вече фаворити сред марките?

# 809
Аз да докладвам първи впечатления за яйцата Blush
Започнах упражнения с най-голямото, ама... пада Crazy  Опитвам се да го задържа и да го вдигна нагоре, но то не ме слуша и бавно се изсулва навън. Между другото, тежи 74 грама, което е повече от едно стандартно кокоше яйце.
Защо съветват да се започне с най-голямото, според мен с него ще е най-трудно?

Общи условия

Активация на акаунт