Отговори
# 15
  • София
Добра вечер момичета! За съжаление минавам да се оплача и за съвет от кърмещи - моето боледуване се задълбочи вече пет дни /грип, ли е хрема ли/, имам 39 Т и се чувствам супер отпаднала, цялата горя, абе .... Какво пиете за Т - днес около обяд изпих един ефералган на разтворима таблетка, мога ли и вечерта, да мога да спя. Утре ще отида на лекар и дано не е нещо за АБ, защото искам да опазя кърменето.
Извинявайте за глупавия въпрос, но това че съм болна отразява ли се на качеството на кърмата? Малката е много кисела. Аз седя и се треса от треска  до нея, а тя милинката сгушена си цока... 

# 16
  • София
Ане, мерси за новата темичка!  bouquet

irinii, пропуснах ли рецептата за козунака?  newsm78 Живо се интересувам!  Laughing

mai_mai, добре дошли отново у дома (и в темичката)!  Hug Мъчно ми е, че ви се е наложило да преживеете всичко това! Дано здравето на малката да закрепне сега в топлите месеци!  Praynig

Шмати, наистина бая пара струват тези млека! ooooh! А щом и няма положителен резултат от тях.... Rolling Eyes  Утре при друг лекар ли ще ходите, или при досегашната?

bora, за температурата спокойно можеш да пиеш и Нурофен. Най-добре си вземи Nurofen-  Stop Cold, който е специално за грипни състояния и простуда.  Peace

# 17
  • София
Суити, благодаря ти, както винаги си прекрасна и съдействаща Hug

# 18
  • жителство на место
Григчо и мен ме обхваща кофти настроение около РД. Само че моят беше преди месец, а кофтито още не си е отишло. Надявах се слънчевите лъчи да оправят нещата, но не би. Затова само чета и не ми се пише много. Май- май героиня си ти!!! Милата!!! дано повече никога да не ви се случва нищо подобно! Сега сигурно Ивка ти е още по- миличка? Радвайте се една на друга!

# 19
Бора, Нурофен е ОК, но конкретно този стоп-колд съдържа и псевдоефедрин за отпушване на носа.
По принцип се препоръчват еднокомпонентните лекарства (обикновеният нурофен и ефералганът са от тях). Ибупрофен и парацетамол са разрешените активни в-ва, но не заедно.

На качеството на кърмата не знам дали се отразява, но и моята яко киселя в идентичен случай...

Лятната естрада е, като тръгнеш от Ариана към езерото с лилиите и веднага след голямата детска площадка с кафенетата, леко вдясно. Уф, дано уцелих с обяснението...

# 20
Здравейте, милички!
Ние цял ден миткосвахме и едва сега ви изчетох!
Ане, мерси за темата, а на Дидишончето за чудното заглавие!
Ирини, днес бяхме на гости при нашите и брат ми точно за този филм ми разказваше и за лабрадора и аз точно за Бушидо се сетих  Hug
Бора, ето какво съм си запаметила от другите майчета кърмачки: "Оксилукокцинум можеш да пиеш, но нали знаеш - ефектът е в натрупването. Поне 3 бр. за първите 6 часа. Взимай ударно вит. С. Можеш да приемеш нурофен и парацетамол."
"Парацетамол и нурофен, за гърло - стрепсилс, за нос - виброцил. От бабините методи си знаеш - чай от липа за дробовете, мед и лимони за гърлото, повечко витамин С, лимонади против повръщане, за главоболие - ментови капки на слепоочието и фрешове от ябълки. "
Май Май, сви ми се сърцето като те прочетох! И направо ми се прииска да дойда в Бургас и да им кажа туй онуй на тези лекари и мед. сестри  #Cussing out Как не ги е срам!  #2gunfire И как ми се прииска и на тях някой ден да им се случи нещо такова и да няма кой да им помогне  #Cussing out Ох, не е християнско това и не желя зло никому, но ми стана много тежко като те прочетох! Добре, че вече с малката сте си у дома и дано никога вече да не ви се налага да пристъпвате болничен праг!
На мен тези дни също ми е свито сърцето, защото хремата на малката не минава. Педи ни вика във вторник на преглед и дано тогава ни посъветва нещо по-качествено от досегашното лечение!
Шмати, успех утре при алерголожката! Дано новините са добри! А сестра ти в коя болница е?
Деска, и аз не казах на мъжа ми като падна малката  Embarassed и още не съм му казала  Embarassed А за боядисването - и аз така процедирам от месеци. Боядисвам си се сама - хем пестя пари от фризьор, хем не се налага да ангажирам никого с гледането на малката!
Момичета, измислих и едно заглавие: "СЕПТЕМВРИйчето си има чудно слинджи от майчето на Джинджи!"
Стеф, честита половин годинка на Васко! Да расте здрав и все така хубав и слънчев бонбончо!

# 21
Здравейте момичета,
След цял ден в парка съм изгоряла, като вакарелска слугиня и смъртно уморена. Но минавам да ви кажа - внимавайте когато паркирате покрай южния парк! Ние не си намерихме колата . Въпреки че беше паркирана на тротоара паяка я беше вдигнал. Мислех че там не минават, но уви вече не е така. На нашето място естествено вече беше паркирала друга кола.Докато разберем дали нашата е открадната или е вдигната от паяк света ми се видя тесен. "Размина ни се " с акт за 100лв. и такса 57лв. Нямам нищо против законите - да, трябва тротоарите да са свободни за пешаходците, но къде по д......... да паркираме  #Cussing out . Да направят достатъчно паркинги( подземни, надземни, каквито и да е) и тогава да наказват нарушителите. За мен сегашната ситуация си е чист рекет  #2gunfire . Така че внимавайте - предупредили са мъжа ми, че е започната акция в района.
Бора , Лия беше на две-три седмици, когато ме пипна някакъв гаден вирус и вдигнах температура. Кърмих я през цялото време и й нямаше нищо. Така че смело си кърми, за бебето даже е по-добре. Част от антителата, които организма ти произвежда за да се справи с болестта се прехвърлят с млякото в Мила и я предпазват.  Hug
Май-май , настръхнах докато четох поста ти. Мисля че си била много смела.
За срещата - и аз не знам къде точно е естрадата  newsm78 ......., не може ли на някое по-известно местенце, например там където беше зимната пързалка.

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 23:31 от dr_tsveti

# 22
  • София
Параход, коя детска площадка? Тази, където има каменен слон и каменна костенурка от 100 години, а сега няколко нови пързалки ли?
Цвети, може и другаде да се срещнем, но въпросната естрада не е трудна за намиране (ако е там, където си мисля, че е), пък и всички сме с телефони, ще се пресрещаме, ще се упътим, няма да се загубим. На пързалката е много близо до булеварда, мръсно и е голяма лудница, а ще се събираме бавничко и не е много гот там. Ако искате на самата детска площадка? Тя е много лесна за намиране. От Ариана, като тръгнеш по алеята, успоредна на Цариградско и отиваш право там. На около 200-300 метра е. Пък и там ще е по-удобно да се изчакваме, заради кафенетата. (поне гладни и жадни няма да останем.  Wink)
Цвети, а това паркиране през съботите и неделите е АД и за нас, живеещите в района.  Crossing Arms Само да мръднем някъде и после олеле-малее.  ooooh!

# 23

Цвети, може и другаде да се срещнем, но въпросната естрада не е трудна за намиране (ако е там, където си мисля, че е), пък и всички сме с телефони, ще се пресрещаме, ще се упътим, няма да се загубим. На пързалката е много близо до булеварда, мръсно и е голяма лудница, а ще се събираме бавничко и не е много гот там. Ако искате на самата детска площадка? Тя е много лесна за намиране. От Ариана, като тръгнеш по алеята, успоредна на Цариградско и отиваш право там. На около 200-300 метра е. Пък и там ще е по-удобно да се изчакваме, заради кафенетата. (поне гладни и жадни няма да останем.  Wink)

newsm10

# 24
Бора, лекарствата, съдържащи ибупрофен като активна съставка са по-подходящи от тези с парацетамол Peace Виброцил категорично НЕ. За носа можеш да приложиш купища бабини лекове - сок от лук, физиологичен р-р, Цитросепт (както е указано на опаковката) или Алое (обърни се към Цвети ако имаш интерес Peace)
Всякаква хомеопатия е позволена.
Повечето антибиотици са съвместими с кърменето Hug Ако стигнеш до там и ти изпишат нещо, помоли за два-варианта и ми се обади Със сигурност ако не двете, то поне едното ще е съвместимо с кърменето. Най-популярният сред лекарите Аугментин е съвместим Peace

Ех, ама как се радвам на октомврийки Hug Добре сте ни дошли, момичета Hug Hug Hug
Ние с Цвети утре сме на линия, ама първо ще минем с Любо през нашия любим хомеопат, че АД-то му става все по-зле Confused

Май Май, аз с теб ли говорих миналата седмица по телефона? Не чух коя маминка ми се обажда, но си спомням, че бебето беше с пневмония в болницата Embarassed Боже мой, какво сте преживели. Друг път ако някой от Бургас закъса, момичета, свекърва ми живее срещу Окръжна. Ако се наложи нещо да се носи - обаждайте се. Убедена съм, че няма да има против да помогне. Много отзивчива жена е Grinning

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 23:08 от Асенцето :)

# 25
Флу, много си мила  Heart Eyes /не знам, обаче, доали няма да се тълкува като реклама подобно заглавие/

За всички пожелали козунака ми   Wink Grinning /тук е момента да се включи Инка с коментар за назадничавите мисли/:

Козунак
/рецептата е от форума, но аз съм я модифицирала/

150мл прясно мляко
2 яйца
50мл олио
40гр краве масло (предварително разстопено)
150гр захар
11-12гр жива мая
450 - 500гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче; по-меко от хлебно, но да може да се плете, да не е каша)
настъргана кора на 1 лимон /аз слагам портокалова кора/
1 ванилия /аз слагам течна есенция/

*по желание може да се добавят стафиди /тнакисвам ги за 1 час в ром и вода- точно докато се омеси тестото/ при звуковия сигнал, но аз ги добавих, когато плетох
* по желание може да се направи и с плънка:
- шипков мармалад с орехи
- какаово-орехова смес /няколко лъжици вода, какао, захар, масло - разтопява се и се разбърква със смлени орехи/
Как плета:
1. Разделям тестото на 4
2. От всяка топка разтеглям плосък масур
3. по средата на масура слагам плънка /или оваляните в брашно, за да не стоят водни, стафиди
4. "Затварям" увивам всеки масуп около оста си
5. Плета като слепвам в горната част четирите масура, хващам най- левия и го прокарвам първо отгоре на съседния, посре отдолу и после пак отгоре на третия последен. После взимам следващия най-ляв и така докато свърши  /все едно плетете кошница/

Махам бълкалките слагам козунака, мажа с жълтък, лепя бадеми, ръся захар и това е! Козунакът си втасва и пече от машината.
Докато плетох,капака на машината беше затворен- да не изстива.Наду се страшно много,а дозата е малка,както виждате,но се напълни машината.
Програма 1 - 3ч15мин

Всъщност целият труд се изразява в това да оплетете тестото...

Цвети, неприятна работа с това паркиране. Особено активни са пез уикенда около парковте, защото тогава посещаемостта е най-голяма.
Бора, дано утре си мног по-добре. За лекарсвата - момичетата са казали всичко, което аз самата знам. Още ли си сама? Нещо мога ли да ти помогна?
Григи, докато го препиша и тел. номер изчезна. Аз ще се ява към 12.30 Ако никой не позная ще звъня на Адаша и на Адикт... /надявам се кофти настроението да се дължи наистина на атурнова дупка и да отмине така безпричинно, както се е появило  Hug/

Естрадата, Параход го е обяснила добре. Просто от Орлов мост вървит към стадиона покрай езерото и виждате една новопостроена сцена. Това е. Който и да питате, ще ви упъти.

упс, сега последно на площадката със Слона ли ще се чакаме или пред естрадата? newsm78

# 26
Дано се вижда, иначе където кажете, там се чакаме Hug

# 27
  • София
Ехооооо!!!
Стефинка ако знаеш колко го бъзикаха моя мъж с това "Поазнах мъжът ти"  Joy Ама така де, хахаха казаха му следващия път като забърсва някое гадже да пита дали пише по форуми, бг-мама, ала бала че да не стават издънки!  Mr. Green
Ама голям чаровник и красавец твойто мачуганче ей!!!

Аз да ви почерпя с тората която спретнах на татко ми, че беше рожденник днес!!

И да попитам  САМО ОТ 12 ДО 14 ЧАСА ЛИН ЩЕ СТЕ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА? Че аз съм на гинеколог и най-рано мога да дойда към 15:30....в петък седяхме до 18:00 все беше слънчево и топличко (на деткста площадка, която е най-близо до лятната естрада).

# 28
  • София
Дидка, не бе, мило, от толкова до толкова ще се събираме.  Joy
Сигурно до 5-6 още ще има хора.  Hug
(ние тия дни преди 7 и половина не сме се прибрали)

# 29
  • София
Иринка, ще те тормозя по ЖИ СИ ЕМА тогава!  Hug Flutter Да го сложиш на най-силното ВОЛУМЕ и най-пискливия РИНГ ТОН!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт