Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 4

• 68 522
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 45
Специален въпрос към REGISTER - За да проверя какво е попълнено за детето ми в системата трябва да ида до ДГ-ли..?
Защо от системата за ДЯ виждам всичката информация, а тук само Вход Номер, ДГ, ЕГН, Име и статус ..

Трудно ми е да отговоря на този въпрос, тъй като решението кога и каква информацията се подава на родителите не зависи от нас.
Ще отнесем този въпрос към компетентните лица.  Wink

# 46
  • Варна

Трудно ми е да отговоря на този въпрос, тъй като решението кога и каква информацията се подава на родителите не зависи от нас.
Ще отнесем този въпрос към компетентните лица.  Wink

Как така "каква" ? Не е ли ясно, че цялата налична, за да е ясно, че няма манипулации?

Пропуснах доста страници и не разбрах, дали се прие искането при класирането да бъде изнесено, кое дете по каква линия влиза в списъка на приетите?

# 47
  • Варна
Тасков каза, че може да стане, но без да се посочва конкретното предимство, също така да се изнасят и първите 10 резерви. Само дето го нямаме писмено и вече са забравили какво са обещали  Tired

# 48
  • Варна
Тасков каза, че може да стане, но без да се посочва конкретното предимство, също така да се изнасят и първите 10 резерви. Само дето го нямаме писмено и вече са забравили какво са обещали  Tired
Aха, значи дори да си спомнят какво са обещали, няма да има кой знае какъв ефект. И що така, такава кофиденциалност, ще кажеш, че за Белият дом кандидастваме? Mr. Green

# 49
Предполагам, че не могат да напишат точно вида на предимството заради защитата на личните данни. Не може да се изтипоса за всяко дете дали родителите му са с увреждания, дали е сираче, дали е признато от баща му и т.н. Съгласна съм, че ще е добре да има прозрачност на приема, но да ви кажа честно не ми е ясно как ще стане това. Даже и да напишат, че детето е с предимство, и даже и да напишат какво е предимството, кой ще гарантира пред останалите кандидатстващи, че информацията е вярна? Честно казано нищо не ми хрумва по този въпрос.

# 50
  • Варна
Предполагам, че не могат да напишат точно вида на предимството заради защитата на личните данни. Не може да се изтипоса за всяко дете дали родителите му са с увреждания, дали е сираче, дали е признато от баща му и т.н. Съгласна съм, че ще е добре да има прозрачност на приема, но да ви кажа честно не ми е ясно как ще стане това. Даже и да напишат, че детето е с предимство, и даже и да напишат какво е предимството, кой ще гарантира пред останалите кандидатстващи, че информацията е вярна? Честно казано нищо не ми хрумва по този въпрос.
Права си, че го има момента с личните данни, макар, че никога не съм го приемала, за чак толкова сериозен. Какво толкова лошо има в това, да разбереш, че еди кое си дете е сираче, напр.? Времето на ревниво пазените "тъмни" тайни, като че ли отмина.
Аз също съм се питала, дали се проверяват документите? Е, ясно е, че всичките едва ли биха могли, но произволно избрани? Аз си мисля, че ще има много фалшиви бележки с цитиране на несъществуващи трудови договори. Всеки разчита, че в "мелето" няма кой да тръгне да се рови и проверява. Може би register, ще обясни по- подробно как процедират. Register? Simple Smile

# 51
Съгласна съм с теб по принцип за тайните, но това което мислим ние не е важно. Важното е, че има закон за личните данни, който трябва да се спазва и по който всеки може да атакува общината. Мен което обаче не ми харесва е, че в системата даже и ние не можем да проверим дали данните, които сме подали са вписани правилно.

# 52
И аз мисля, че Общината няма да извади списък с всички приети и резерви по предимства и цялата инфо от документите, които сме подали, защото така всеки ще има достъп до лични данни. Но пък има възможност да се направи така: в сайта на Общината да се влиза с потребителско име и парола и да си проверява всеки информацията за своето дете. Wink Rolling Eyes

# 53
  • гр.Варна
Aха, значи дори да си спомнят какво са обещали, няма да има кой знае какъв ефект. И що така, такава кофиденциалност, ще кажеш, че за Белият дом кандидастваме? Mr. Green

Аз мисля,че ще го направят-спомняте ли си,внесохме такова процедурно предложение - днес ми се обадиха ,че са готови с отговора ,намекнаха ми,че много са се заинтересували от предложението , очаквам писмото им . Но малката е със гнойна ангина и съмнения за скарлатина ,не съм на работа, а съм посочила служебен адрес.Помолих секретарката веднага да ми се обади,като пристигне писмо от Общината  Peace
И аз мисля, че Общината няма да извади списък с всички приети и резерви по предимства и цялата инфо от документите
не е необходимо да изкарват цялата информация-само ползваните предимства,въз основва на какво са класирани децата преди моето например и данни за това,как е въведено собственото ми дете ... Това доста ще поосвободи създалото се напрежение...
Убедена съм,че тази година директорките и общинарите няма да смеят да злоупотребяват Naughty

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 14:47 от marianik

# 54
  • гр.Варна
Съжалявам обаче,че не внесох предложение да има квота за ползваните предимства.Не може цяла една градина,където приемат само 25 деца ,да е запълнена от предимства. Максимум 8 деца -да . Другите ,които имат предимство просто кандидатстват за друга градина ,така е справедливо.Не може цял един район (визирам "Слънчева дъга") да е потърпевш,защото видите ли,всички които имат някое от предимствата и знаят,че ще са приети се насочват там... Това е дискриминативно спрямо останалите деца,неползващи предимства  Thinking

Всъщност защо ли да не входирам още едно процедурно предложение  newsm78 .

# 55
  • Варна
Ооо, квотите за прием на деца с предимство, много отдавна се коментира, ама само дотам. Една съседка мимоходом ми подхвърли, че има такова нещо и като ме обзеха едни мечти, ех Simple Smile .... Докато не попитах в прав текст директорката и тя ми отряза крилцата. Sad

# 56
Не трябвада се правят квоти за предимствата, а да се преразгледат самите предимства - кои наистина трябва да са с предимство и има обективни причини за това и кои не.

Ама аз все повече се отказвам да пиша изобщо по темата за детските градини, защото има хора, които са се вгледали в пъпа си и не виждат нищо повече настрани.
Не визирам никого! Пък ако някой се познае... негов проблем.

# 57
Важното е тази вечер да се съберем колкото се може повече хора! Няма смисъл тука да си говорим сами. Елате, за да разберете какво се е коментирало в понеделник на срещата с Гуцанов и който иска да даде други предложения. Трябва да изберем представители и този избор да стане от максимално голям брой хора!!! Много е важно, разбирате ли? Всичко друго е празни приказки.

# 58
Бо, не е сега моментът да се преразглеждат "предимствата" и "квотите", защото:
1. не знаем към септември колко деца няма да имат градина /все пак нещо е започнато да се прави, нали? Не е зле и ти да се включиш в нещоправенето Simple Smile/.
2. Принципът "разделяй и владей" е под формата на охотно подето преразглеждане на предимствата от страна на общинарите - да се изпокараме помежду си за предимства, квоти и трохи /също като кокошки Mr. Green/
3. Следващите молби ще се подават догодина от 01.04.2010 - до тогава има ЕДНА ГОДИНА.

Да ти отговоря и за Обществения съвет - идеята е в него да се включат всички засегнати от образователната политика на Общината /университети, училища, градини и звена, родители на потърпевшите деца/. А във временната комисия по нашия въпрос ще се обсъжда строежа на градини, и няма да се допускат теми, които да ни разделят.

Всички сме съгласни за три неща, които ще преследваме неотлъчно:
1. нови градини, нови корпуси към градини и варианти за полудневи центрове, там, където е необходимо.
2. обществен контрол над изразходването на средства!!!!
3. натиск по изпълнение на обещаното до тук.

От там нанатък всички теми, които всяват смут, настройване на едни групи граждани срещу други са нежелателни, поне докато не си извоюваме местата в градините.

# 59
Както и да е...

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 16:26 от Бо_

Общи условия

Активация на акаунт