Поредната лекарска грешка,отнела живот!

• 63 776
  • 1 280
  •   1
Отговори
# 1 050
Останах потресена снощи от предаването, не знам, но наистина е време да се развърти томахавката на правосъдието. Не само към въпросните лекари, които са я прехвърляли от болница в болница, от отделение в отделение. Не е само този случай има още много фрапиращи такива, които много добре са прикрити. Това е срамота в 21 век да те е страх да отидеш в болница.

# 1 051
  • София
    ivonska, предполагам, че след като я познаваш толкова добре можеш да ни обясниш на нас простосмъртните коментара и, че не само съпруга не заслужава обяснение, а и зрителите на предаването. Това явно е под достойнството и? Или просто се страхува да не лъсне с некомпетентността си Thinking Точно тази самонадеяност е навредила на пациентите и.

Аз не съм и адвокат, а тя е невинна до доказване на противното. Пък вие чувате само собствените си мисли.

# 1 052
   ivonska, аз не я познавам както ти и нямам и намерение да я познавам, не твърдя,че е виновна тя и само тя, но не смятам, че чувам собствените си мисли за това, че е изписала болен пациент в тежко състояние, без диагноза и с 40 градуса температура.
           Погледнато по друг начин тя не си е свършила работата като лекар, а във всяка професия некомпетентността и неизпълнението на служебните задължения се санкционира.

# 1 053
  • София - Рим и обратно
Това, че е имала плацента, неизчистена след раждането, го пише не само в епикризата от Майчин дом. До колкото разбрах от предаването, пише го и на епикризата от Онкохематологията, като мнение на доцент Дянкова, която първа казва, че Запряна не е била изчистена добре. Значи този факт го има черно на бяло на цели два документа. От къде има наглостта тази жена да продължава да твърди, че истината била на нейна страна!?
Да, но също така повтори около 6 пъти, че тя НЕ Е оперирала. Защо пък толкова го подчертаваше тоя факт, питам аз? Нали всичко е било както трябва и екипът си е свършил работата перфектно? Защо е важно, че тя НЕ е била в екипа  newsm78
Но дори само фактът, че са я изписали с 40 градуса температура и 2 дни след секцио, е сам по себе си престъпен. А и не разбрах как може тая докторка да се изказва толкова абсурдно "....пациентката беше много болна..." е добре де, нали е в болница  newsm78 ... И разни други такива, дето не мога да ги цитирам по памет, толкова бяха откачени и лаишки.

# 1 054
Останах потресена снощи от предаването, не знам, но наистина е време да се развърти томахавката на правосъдието. Не само към въпросните лекари, които са я прехвърляли от болница в болница, от отделение в отделение.
Тя томаховката няма как да бъде развъртяна,докато законът не ги разреши тези проблеми.
Как може една клиника ли болница каквото и там да е да полу4и лиценз,а да не може да покрие елементарни условия?Много интересно е срещу сумата,която беше обявена 4е един пациент се приема,изследва,вижда се 4е има проблем някакъв,но какво от това?Вадят бебето,вземат парите и толкова.И след това се запо4ва прехвърлянето по други болници?
След като са нямали възможност да се справят с тази родилка,защо изобщо са я приели,а не са я насо4или към болница,където биха могли да й спасят здравето и живота?Дали е била Мазнейкова,дали друг екип,дали стажанти,няма зна4ение,важното е 4е М.като шеф отговаря за персонала и пациентите си.И е недопустимо да говори "с наша или без наша помощ изходът щял да е такъв".Какво зна4и това?Или вършиш работата или ако не е за теб,изпращаш другаде.
Но ал4ността май е преди вси4ко друго.И за други такива клиники съм се 4удила,жените отиват да раждат там,а нямат лекар за бебетата!!!
И какво е това ти4ане по болници,ами държавата да ги уреди тези неща най_накрая.Да дават лиценз единствено на такива,които могат да покрият вси4ки условия.

Абе аз си мисля,4е болницата може да се подведе под отговорност,трябват оба4е време,здрави нерви и пари.

# 1 055
На всички е ясно колко е невинна тая безсрамница.  #2gunfire
Фактът, че на 2 ден след секцио (изобщо няма да споменавам лошите изследвания и 40 градусовата температура)заявява на родилката, че тя "няма гинекологични проблеми" и я праща да си отива вкъщи, трябва да накара всеки трезво мислещ човек да разбере за какво овчедушие става въпрос.
И после не заслужавала да се "петни името й".
Божееее, заслужава да гние в Ада, не друго!  Twisted Evil
Дано има Бог - Той ще ги наказва такива като нея!
  Praynig

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 19:48 от Vivi

# 1 056
  • София
А, разбирам - тук кълнем само недоказани виновни...

Добре, ще перифразирам - дано не се връщат клетвите, както се твърди, че лошо...

# 1 057
ivonska ти някаква роднина на Мазнейкова ли се падаш не мога да разбера,че толкова ревностно я защитаваш.
Защото на мен момичето ми е далечна роднина,по скоро съпругът и.
И мога да ти кажа че изобщо не са заслепени от злоба и завист.
Да не дава господ на никой в семейството да се случват такива работи.
И да наистина трябва да има наказани ,а не да се държи толкова самоуверено и с лице на светица.

# 1 058
Поведението на докторката в кавички беше отвратително. А как може отвратителен човек да е добър лекар, недоумявам. Да се търси отговорност. Много сила на съпруга.

# 1 059
В тази тема, на всеки 10-15 стр. получавам усещането за нещо познато...

# 1 060
Ако са верни сметките от преди няколко страници, че Мазнейкова вероятно изкарва по милион - милион и половина лева на месец - тя никога няма да бъде обвинена в нищо. Тези пари могат да й купят всичко и всеки. В комбинация с очевидното напасване на версиите, което тече в момента... Песимист съм относно доказването на вината й, въпреки неоспоримите доказателства.

# 1 061
  • София
ivonska ти някаква роднина на Мазнейкова ли се падаш не мога да разбера,че толкова ревностно я защитаваш.
Защото на мен момичето ми е далечна роднина,по скоро съпругът и.
И мога да ти кажа че изобщо не са заслепени от злоба и завист.
Да не дава господ на никой в семейството да се случват такива работи.
И да наистина трябва да има наказани ,а не да се държи толкова самоуверено и с лице на светица.

Виж сега фактите:

- има хора, на които е помогнала
- има хора, които имат деца БЛАГОДАРЕНИЕ на нея
- има хора, които е спасила, също и децата им

изобщо, има хора, които нямат повод да я мразят и ще е непонятно да я плюват, за да угодят на тона в тази тема.

Също така вярно е, че:

- хората са злобни и често завистливи (понякога и откровено прости, НО НЕ ГОВОРИМ ЗА ТЕБ)
- вина не е доказана
- не са публично достояние всички факти и експертизи
- съпругът е потърпевша страна и вероятно вижда нещата по изопачен от болка начин.

Толкова ли ви се вижда странно това?!

# 1 062
Ивонска, рутиш си реномето с постове лишени от смисъл  в тая тема, дали си струва?
Всичко, което искаме тук е разследване и справедливост. 

# 1 063
  • Видин
Аз пък знам друг факт - починала родилка в следствие на немърливост

# 1 064
Вярно е,че вина не е доказана все още.Вярно е ибаче и,че я изписват с 40градуса температура. Най-много ме подаразни обаче,че в интервюто се опита да вдъхне 100%-ова увереност,че лекарска грешка и небрежност от нейна страна не е имало,но по някой детайли се видя,че май...се опитва да се застрахова - защо и трябваше да подчертава на 5пъти,че тя не я е оперирала? И можеш ли да си 100% сигурен в нещо,което не си направил с ръцете си сам?  И има ли безгрешни хора? Тя за бог ли се мисли? Май да...

Аз искрено се надявам да не е лекарска грешка.Искрено се надявам хората в България да имат сигурност.Искрено се надявам жените да искат деца,да искат да раждат и да не го правят със страх от това...че може да не се събудят. Въпреки,че се надявам,обаче...ми се струва,че в този случай има проявена небрежност...или грешка ... или просто забавена реакция. Как може толкова време след това влизките на това прекрасно момиче да не знаят какво се е случило с него????  Наското загубих един от най-близките си хора на тая земя и светът ми се срина от въпроси,върпреки,че всичко е ясно.Не искам да си представям ако трябваше да тъна в невидение.Това е убийство и за нейните близки.Ако не ги убие,то поне ще им скъси живота с двайсетина години.  Цялата ни медицинска система е една голяма мазна баница с боза!

Общи условия

Активация на акаунт