Отговори
# 75
 Да, jen04 напълно те подкрепям, независимо, че ни обвиняват в родоотстъпничество, нашата българска ограниченост и простотия не е най-прекрасния пример за толерантно общество.

# 76
  • ENGLAND
чета ви двете с чистокръвните съпрузи-чужденци в България и не мога да ви се начудя. За какви проблеми говорите, та мъжете ви са англичанин и албанец-сърбин-евреин. Аз в България по-толерантно отношение към такива като тях не съм видяла никъде другаде. Ами jen04 ела в Англия и ще видиш какво значи дискриминация та дори и със съпруг англичанин, та дори и към детето като разберат, че ти си българка, даже и да не ти личи.
И моят съпруг е англичанин, но никой никога не ми е казвал подобни думи, всички искрено се радваха като се омъжих, най-вече родителите ми.
И извини ме, но и аз не да коментирам, а направо ще си го кажа, че за мен е непростимо една майка да не научи детето си на майчиния език и то да започне още от раждането му, още повече в собствената си страна да живее. Направо се облещих на написаното от теб.
Повечето тук драпаме със зъби и нокти децата ни не само да говорят български, но и да ги научим да четат и пишат на български.
точно за това става въпрос след като съм се наслушала и нагледала на коментари и други подобни съм избрала да науча  детето си да говори английски . по стечение на обстоятелствата и средата в която расте е също по-толерантна .
А това направо ме довърши. Какви коментари, какви обстоятелства, каква по-толерантна среда?! Направо не мога да повярвам какво говорите.

# 77
  • ENGLAND
Да, jen04 напълно те подкрепям, независимо, че ни обвиняват в родоотстъпничество, нашата българска ограниченост и простотия не е най-прекрасния пример за толерантно общество.
Тогава какво правите във форум на българските майки?
За какво родоотстъпничество говориш? И пак намесихте българската простотия и ограниченост, ама вие не сте българки, нали?

# 78
doret честно казано не ми пука какво си мислиш аз нито нападам някого във форума нито давам съвети няколко пъти повторих ,че просто споделям опита си . ако не е тайна колко време се живяла в българия с твоят съпруг, защото е много по различно когато си идваш за месец два и когато живееш постоянно . и няколко пъти повтаряш как драпаш със зъби и нокти ами това си е твой избор спри да се оплакваш . на какъв език ще говори детето ми решавам аз и не ме интересуват чужди мнения ( тъй като не търся такива ).
и няма значение дали е `чистокръвен чужденец` в българия има расистко настроение не по цвят на кожата а  спрямо другите националности .и също така ще ти отговоря в твоя тон като не ти харесва там върни се в българия да поживееш и тогава виж колко са толерантни хората тук.

# 79
jen04 живяхме 5 години женени в БГ,и още няколко преди това -до далечната 1999 -по това време още чужденците не бяха такова масово явление както сега  Peace.А,ако не си забелязала западните чужденци се котират много повече от тези на изток от Европа и въпреки,че в началото се наслушахме на коментари от всякъде -успяхме да се наложим като семейство и да покажем ,че не живеем по зле от останалите /не визирам материалната страна/.така,че не си единствената с мъж чужденец в БГ. Peace

# 80
  • ENGLAND
Сори, и аз просто споделям. Нито съм казала, че в Англия не ми харесва, нито пък съм повторила това за драпането, даже и веднъж дори, нито съм се оплаквала.
Аз съм българка и допреди няколко години живях в България, напълно наясно съм с живота там, ти го представяш твърде изкривен. Явно повредата е в твоя телевизор.
Не те нападам, тона ми и преди и сега си е нормален, само споделям мнение.

# 81

мимкис подсети ме за една постановка-ако не си я гледала -може да си я изтеглиш,казва се  Криворазбраната цивилизация  Peace

# 82
както казах и преди само споделям своя опит нито казвам ,че по моят начин е по-добре нито че е по-зле . живяла съм в доста градове в българия и това е моето виждане. има много хора  които са били страхотни с нас но и много са тези с коментарите (предимно зад гърба ти ). не приятно да ми налагаш своето мнение доколко е непростимо да не науча детето си първо на моят език това е личен избор и нали темата е затова .

# 83
  • ENGLAND
Как пък ти наложих моето мнение? За кой ли път пиша, че само споделям мнението си по въпроса, а ти тълкуваш думите ми както ти оттърва.
Единствено мога да съжалявам някого.

# 84
  Doret, мързел аз незнам къде видяхте да съм написала, че не съм българка, това,че има определени черти на нас българите, с които не се гордея, не значи,че виждате ли мразя всичко. Напротив обичам България, но не мисля,че някоя от вас ще оспори факта, че ако ни беше толкова удобно в БГ с мъже чужденци, както и на тях  бихме напуснали родината. Нека бъдем обективни и не се нападаме.
Цитат
нашата българска ограниченост и простотия не е най-прекрасния пример за толерантно общество.

забележете,че местоимението е " нашата", аз също смятам, че съм част от тази група, не твърдя " вижте ги пък тези". Искам също да поясня, че говориме не за София само, защото София не е България. Аз лично съм се чувствала много по дискриминирана от "боляри", отколкото от американци, или датчани например. Всеки с опита си  Peace

# 85

мимкис подсети ме за една постановка-ако не си я гледала -може да си я изтеглиш,казва се  Криворазбраната цивилизация  Peace

А постановката гледала ли си  newsm78 Не е за изпускане bowuu

# 86

Цитат
А постановката гледала ли си   Не е за изпускане

Мързел, запозната съм, че не те бива в диалозите без провокации. Аз мога да ти препоръчам пък да гледаш ето този филм, истинска история е.
   Препоръчвам ти и да прочетеш пиесата, а на да я гледаш, осмисли я и тогава коментирай. Точно еснафските родители, водят до разруха децата си, със своята ограниченост. Ето и тълкувание на думата еснаф тук, защото явно си ги позабравила тези думички.

# 87
  • София
Цитат
Защо?  Нормално е да мога да попитам и отговорът да не е извън темата. Ако бях излъгала, че е чист французин щеше ли да ми отговориш? Ако е нещо тайно защо се говори във форума? А и темата е да се говори ли на детето на чужд език, а не Какви са проблемите ми в БГ с моя съпруг, който е "чистокръвен чужденец" .
Ок ,щом настояваш, ще ти отговоря. Съпругът ми е еврейн, какви мислиш проблеми сме имали- всякакви, не са приятни етикетите, които му лепяха, дори хора,които не го познават.

jen04  Hug

Това искрено ме учудва. Да не давам нашето семейство за пример, защото съпругът ми не отговаря на изискванията, но покрай него общувам с доста хора със смесен брак и не забелязвам дискриминация. Напротив, намирам, че в България има прекалено много чуждопоклонници, които имат огромно желание да се подмазват на чужденците и да плюят страната си пред тях. Не случайно изразите "тая държава" и "по света" се съчетават по всички възможни поводи, за да покажем, че живеем на най- тъпото място в целия свят и не ставаме за нищо.
По темата- аз говоря на детето си на български, а съпругът ми на френски, а помежду си с него си говорим на български. Живяла съм в няколко други държави и макар да не съм била жертва на дискриминация, съм убедена, че съпругът ми тук се радва на много повече положително внимание, отколкото бих получила аз във Франция, например.

# 88
Бояна Ламбер, истински ме радва, че с твоя съпруг и хората около теб, не е така. Аз пак искам да отбележа, че не визирам София, проблеми сме имали основно във Велико Търново, имаше коментари дори като чуеха, че си говорим на сръбски, а да не говорим когато са разбирали за произхода му. Аз повторих няколко пъти, че конкретно говоря за тази област. За идолопоклонничеството е вярно също, но това не доказва,че чужденците са добре приети, знае се, че се прави основно заради някаква изгода.

Цитат
и да плюят страната си пред тях
   Прочети хубаво моите постове и ми кажи къде забеляза такова нещо. Аз коментирам обществото ни( по-точно тази част, които толерират пък само българското и за това се стига до крайности). Повтарям пак, аз обичам България и не го крия, искам да живея там, но спокойно и без да виждам всекидневно пречупени кръстове и такива индивиди като Волния Сидеров.

Цитат
Живяла съм в няколко други държави и макар да не съм била жертва на дискриминация, съм убедена, че съпругът ми тук се радва на много повече положително внимание, отколкото бих получила аз във Франция, например.

Тук ще ти отговоря с цитат на мързел
Цитат
А,ако не си забелязала западните чужденци се котират много повече от тези на изток от Европа

Искам да отбележа още една част от постовете си,която явно избирателно се пропуска
Цитат
Хубаво е,че говориш на малката на английски, но може да научи и български от твоите родители например, принципа е,че щом си почнала на английски, трябва само на английски.

# 89
И извини ме, но и аз не да коментирам, а направо ще си го кажа, че за мен е непростимо една майка да не научи детето си на майчиния език и то да започне още от раждането му, още повече в собствената си страна да живее. Направо се облещих на написаното от теб.

doret това аз го разбирам като налагане на мнение. също така за отношението на хората  визирам по-малките градове . в началото всички ти се усмихват и ти правят мили очи но същевременно зад гърба ти те обсъждат . и аз не казвам ,че не обичам българия просто след като написах че детето ми не говори български поясних защо съм направила такъв избор.
не разбирам защо трябва да нападате хората които имат виждане различно от вашето ( още една много типична наша черта) в крайна сметка всеки знае най-добре за себе си .
и забелязах в други под форуми ,че вие не толерирате мнение различно от вашето.
няма смисъл да се критикуваме или поне за мен е  така и не бих желала да осъждам хора които си живеят живота различно от мен.

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 18:36 от jen04

Общи условия

Активация на акаунт