колко спи едно петмесечно бебе

• 13 578
  • 15
  •   1
Отговори
 HugЗдравейте мами,колко часа трябва да спи едно петмесечно бебе.Питам,защото моето бебе Елизар през деня спи 3 пъти по 15-20 мин.А вечер от 9 до 6 сутринта като през това време се буди по 3-4 пъти да яде кърма.Незнам нормално ли е?............и през деня когато се събуди се събужда с адски рев,защото поне аз така мисля още му се спи, а не може.
Незнам,но няма грам почивка за мама  Mr. Green
Моля ви пиш Embarassedте ми как е при вашите деца Peace

# 1
Моята спеше от 09.00 - 06.30 без да се кърмим. А през деня имаше 1 предобеден сън около 1.00-1.30, следобеден около 1.30 и придремваше около 18.30 -19.00 за 15-тина минутки.

А що се отнася до твоето бебче, нормално е разбира се - знаеш, че всяко бебе си е индивидуално, ще спи колкото има нужда. Това е Simple Smile!

# 2
Нормално е - за някои бебета.

И знаеш ли - имаше абсолютно същия въпрос неотдавна, само че за 4-месечно бебе.
Сигурно и за другите възрасти е имало.

Ако искаш примери: моето е имало абсолютно всякакви периоди - сега спи горе-долу като твоето описание, заспива с кърмене; преди спеше по около 2 ч наведнъж само в движеща се навън количка; преди това е имало и разни други варианти. Будува по--голямата част от деня от раждането си.

Можеш да пробваш да го слагаш по-рано нощем - моята в момента ляга към 8:30 и събуждането варира между 7 и 9, но бъди готова за по-голям брой нощни събуждания. Спи при мен, щото иначе няма сън за никого от двамата.

П.П. До началото на петия месец спеше нощем от 10 до 7, като се будеше само веднъж към 4 за кърмене. Сега ако са 3-4 будения, съм наспана  Sunglasses

# 3
 PeaceДобре тогава, защо през деня когато се събуди се събужда с адски рев?

# 4
Ние спим от 9-9:30 до към 7-8 часа със ставане през 2:30-3 часа за кърмене. През деня спим два пъти-един от 11 до към 12:30 и втори път към 3-3:30 до към 5-5:30. Ние също се будим с рев, но не през деня, а вечер. Приспиваме се примерно в 9 и в 9:30 се будим с рев, гушкаме се и пак заспива.Случвало се е и през деня но по рядко,а и разбирам че й се спи и я приспивам пак.
Като бяхме по "малки" имахме вашия режим с по 15-20 мин сън....Мисля че всяко бебче си е индивидуално. Може след някой и друг ден да започнете да спите повечко. Когато моята бебка спи по-малко за следващия сън гледам да я изморя повече Laughing и аз с нея Mr. Green

# 5
Синът ми е по-голям , но "режимът" му на 5  месечен беше същият като сега - през деня спи два пъти по 30 мин, вечер заспива към 22ч и цяла нощ се буди през 2 часа. Винаги съм недоспала, ама какво да го правя като е гладен!

Защото най-вероятно е сам в стаята и се страхува. Когато отидеш при него, без да го храниш, успокоява ли се?

# 6
Да сам е в стаята,защото през това време гледам да свърша някоя работа Rolling Eyes
Когато отида при него и го гушна спира да плаче.... Hug,но не заспива пак,а и е кисел през цялото време докато не заспи отново Mr. Green

# 7
  • София
 Моят син е на 5 месеца. Вечер заспива към 8:30 часа,  събужда се да яде към 4 часа. След това стои буден до 6 и заспива, докато стане кака му за градина. Докато го изведа на разходка дремва по 20-30 мин. Навън спи по около 2 часа и това е, може да заспи отново за 20 мин., но обикновно не заспива докато стане време за банята.
 По мои сметки спи около 3 часа през деня и 6-8 часа през нощта. Относно събуждането с плач,ако не ме усети до себе си и Александър започва да плаче. Затова, когато имам възможност лягам до него. Ако се пробуди и ме види просто продължава да спи или се събужда, но е по-спокоен.
А относно почивката -не се надявай скоро да си отпочинала, а за наспиване да не говорим.    bouquet

# 8
  • На бял кон в Pierrefonds
Само ще ти дам пример колко спа дъщеря ми вчера. Тя е на 4 м и половина. Събуди се към 7:30, после спа към 11 ч девет минути и следобед към 14 ч четири минути. И това й беше цялото спане за вчера. За разлика от твоето дете моето заспива с рев. И така след този прекрасен ден вчера с голям рев заспа в 22:30. И не че не реве през деня. Все мрънка, иска да я гушкаме, но не спи. И през нощта се буди 2-3 пъти да яде. Така е откакто е навършила месец и половина. В началото си мислех : Боже, няма да порасне това дете, както не спи, но вече й свикнах.
Между другото дъщеря ми се събуждаше с рев до втория месец и се оказа, че са газове, защото пет минути по-късно се започваше яко пръцкане.

# 9
И моята дъщеря беше така...бях луднала! Чак сега, от няколко седмици има горе-долу по-дълъг сън през деня около час-час и половина!

# 10
  • София
И навън ли не спят бебетата ви? Защото по спомени на тази възраст детето ми можеше да спи почти постоянно в количката в парка, но случеше ли се много горещо време или пък да вали проливно - седяхме си вкъщи и резултата беше будно бебе, дори и за големи периоди от време, въпреки че, видимо й се спеше.
Та това е моя съвет - разхождайте се повече навън - аз съм изкарвала и по 8 часа в парка - с храна, книга и нещо за пиене - бебето спи - аз почивам. Grinning
Навън някой все едно им изключва шалтера /е, не важи за всички бебета, естествено/.

# 11
 PraynigДа и навън спи по 15-30 мин.най много.След това се събужда и не иска да стои в количката и трябва да е на ръце за да гледа.Днес бяхме  на разходка и спа 2 пъти по 30 мин. за 7 часа.Незнам кое е нормално но това е моето дете................... Peace

# 12
На пет месеца моят син спеше три пъти по 30 минути. Вечер лягаше в 8, сутри ставаше в 7. През нощта също се будеше по доста пъти за сукане. Той никога не е спял през деня повече.  Явно това му стига, не е кисел.

# 13

Защото е огладняло  Laughing През деня и през нощта моето се събужда с плач, вземам го кърмя го и ако иска да спи още - спи, ако не - будува. Ти какво правиш като се събуди с рев ? За бебетата е нормално да сучат и за заспиване и след събуждане.

# 14
Спеше 3 пъти на ден по 40 минути до 1час.Вечер спеше по 12 часа.

Общи условия

Активация на акаунт