Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

  • 37 075
  • 372
  •   1
Отговори
# 120
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Шемет, това отгоре 3Д формата на Wilton ли е?

Това е половината от 3Д формата - самата форма си е мъничка по моите представи.

Пепи и според мен щеше да е по-добре със зелен фон или по-светло кафяв но не исках да оцветявам много тесто, едно че нямах време за толкова месене, а си беше голяма торта и второ, че имаше много дечица, които си хапнаха от шоколада - естесвено предпочетоха шарената част.

silrai страхотно е кабриото просто перфектно.

rien много оригинална торта - и мястото на надписа много ми хареса.


 

# 121
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета малко не по- темата... Къде в Бургас мога да си купя захарно покритие колкото за една торта. Нямам време да меся и ми се иска да си купя. Не искам да купувам кофа защото няма да мога да я изразходя до края на срока на годност. А ако някой иска да си поделим една кофа ще е добре.  Hug

Намери си партия да си делите- иначе никъде не продават по-малки разфасовки

# 122
  • Мнения: 622
rien, благодаря ти за информацията! Днес ще се опитам да направя розички.  Mr. Green

# 123
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Пепи, аз ставам нахална, но да те помоля, когато намериш време да обясниш за вафлената плака.Благодаря  bouquet

# 124
  • Мнения: 492
Шеметче, супер великденска торта   bouquet
Абенка, ех че сладурски са тези детски тортички   bouquet
Silrai, кабриото е върха, предното съкло от какво е ?   bouquet
Пепи, страхотно лъвче видях   bouquet
Ванче, елегантен бюст и  smile3501 за моите любими материали на  “стъпка по стъпка“  на теменужките   bouquet  имам едно въпросче и към теб. правих тесто от бял шоколад, което оцветявах в различни цветове. смесих 2 вида бял шоколад единия нестле, а другия не беше марков. тестото стана меко и не можах да моделирам с него, за покритие  става(мисля ), но за моделиране не. според теб кое не направих както трябва? дали нестлето не е като бялата милка    Thinking

да се запиша и аз с  две тортички



Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 12:42 от svetlane

# 125
  • Мнения: 3 861
Направих шоколадовото тесто от бял Милка. Много хубаво и еластично, но не мога да направя фигурка или зветенце от него. Много ми омеква в ръцете и се разпльоква. Ако омеся с пудра захар става неелатично и пак  не е добър резултата, ако омеся с нишесте се нацепва. Много тъпо. Спастрила съм едни розички, но и тях трудно го направих, а ми се искаше и други цветя да има. Иначе за покритие ще стане супер, поне така ми се струва де, още не съм сглобила тортишката камо ли да покривам. Хайде отивам да боря цветята. Ако някой има идея какво да направя за да не ми се разтича в ръцете съвети приемам всякакви

# 126
  • Мнения: 157
silrai,кабриото е суперрр smile3501
Ван4е,много ти благодаря за клип4етата,за снимките стъпка по стъпка  bouquet
 още една джунгла от мен
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=351093&pid=11529673

# 127
  • Мнения: 4 358
Момичета сега нямам възможност да видя тортите.Може би по късно.
Благодаря на Пепи, че снима толкова подробно боичките.
Имам от нета списък на Е - тата.
Червено Е 122 - попада под категирията подозрителни.Т.е няма достатъчно проучвания за вреди, но не е и съвсем ясно какво е newsm78
Жълто Е 102 - категория опасни
Зелена 142 - Ракообразуващо
Лилаво Е 123 - асболютно забранено.Там е ясно за него, че се избягва на 100 %
Синя Е 133 - нямам данни поне аз за него
Това е.
Пепи въобще не ти казвам да не си използваш боичките.В тортите 100 % се ползват .Никой не знае какво слагат в сладкарниците.
Аз понеже не правя за клиенти и предимно за роднински дечица използвам каквото естествено намеря.Затова откъм украса тортите ми са доста зле Sick защото възможностите за естествени оцветители тук са малко за голямо съжаление.
Миналата година доста търсих боички без тези упоменати Е- та ,но не открих.Тази година пак са миналогодишните бои по магазините.
Ако съм ви досадила с тази информация моля да ме извините, но мисла ,че може да е полезно.
Благодаря на Ванчето за линка към модифицираните храни  bouquet  bouquet  bouquet

# 128
  • София
  • Мнения: 2 130
От четвъртък не съм влизала....Толкова ми липсвахте, а и едва насмогнах да прочета...
Silrai, rien и всички, сътворили торти - оплакнах очи, хубави неща сте сътворили. Риен - и зайо много добре се перчи на мъфина.

Аз правих едни мъфини за цветница, но не ми остана време от пролетно почистване да ги украся, само едни ужасно претупани маргаритки сложих на някои от тях...Понеже ми остана малко от тестото за мъфините, го изпекох заедно с тях в една duralex-ова купичка - и той стана добре, украсих го с едни насекоми, които синът ми поръча и го снимах...но сега виждам, че не сме си взели трансферния кабел на фотоапарата, няма да мога да го покажа преди понеделник (което не е голяма загуба:))

Позволявам  си да припомня една молба на всички нови и неуспяли да прочетат в старите теми, както и на всички позабравили или леко домързяващи ги - моля, оцветявайте въпросите си с друг от основния за съобщението ви цвят (да речем....червено:Simple Smile !!!! МОЛЯ!

# 129
  • Мнения: 471
Здравейте, тортички  Hug
Купих си силиконова форма мече и искам да си направя торта в нея, обаче си нямам никаква идея как? Пробвах 2 десерта и нищо не стана - единия беше гаден на вкус, а при другия се разпадна мечето. Някой има ли такава форма мече?
Ще се радвам да ми препоръчате някоя рецепта за торта, която да стане сполучлива в такава форма.

# 130
  • Мнения: 492
Здравейте, тортички  Hug
Купих си силиконова форма мече и искам да си направя торта в нея, обаче си нямам никаква идея как? Пробвах 2 десерта и нищо не стана - единия беше гаден на вкус, а при другия се разпадна мечето. Някой има ли такава форма мече?
Ще се радвам да ми препоръчате някоя рецепта за торта, която да стане сполучлива в такава форма.


Това е точната доза и нищо не съм променяла. Мисля, че има и други рецепти, ако се интересуваш ще ги пиша, но това е страхотно тесто за кексове, топи се в устата
По-късно ще дам и снимка:
2 яйца
120 гр. масло /може и маргарин/
120 гр. захар
160 гр. брашно
1/2 бакпулвер /тук пише TL Backpulver*/ това незнам какво значи, но аз сложих половин бакпулвер, че не ми се мереше.
Предварително формата се маже с масло.
Печем както кекса на 180 градуса, на второто ниво на фурната.

Авторката на тази рецепта е  Пепика, дадена е за  3D форма на агънце. дано ти свърши работа  Simple Smile

# 131
  • София
  • Мнения: 192
Здравейте,
да задам един малко тъп въпрос(ама като не съм сигурна, питам)- в тези формички за мъфини цветните хартиени (взех ги от Кадемлия) мога ли да опека директно мъфините. Предполагам че мога, защото готовите са печени май в тях, ама за по-сигурно реших да попитам.
Поздравления за страхотните торти, които сте направили.  bouquet  bouquet  bouquet
Ето и от мен една торта.Вътре е фалшиво тирамису, отдолу и отгоре кафяв блат, а посредата бишкоти.Още снимки има в албума.

# 132
  • У дома
  • Мнения: 1 741
svetlane, много добре си се справила!

patriyani , наистина джунгла, супер!

stefibgg, останаха ми очите в тези цветовер страхотна е!

Въпросче - изсъхна ми роял айсинга, но не е с истински белтък и искам да го ползвам за украса. Помагайте!!!! Имаше някакъв начин, но не помня къде съм чела и какво се прави.

# 133
  • Мнения: 1 491
stefibgg,  точно директно в хартиените печеш! То тестото за мъфините значително се различава от кексовото и няма да се разлее (ако това те притеснява)

Atalanta ми да помислим ...  newsm78  Изсъхнало е, а искаш да го направиш отново годно за работа ... Няма ли да стане с някакво овлажняване? Нещо, водичка, да сипеш и да похлупиш и да изчакаш да омекне, да разбъркаш и ако е кашкаво, да си добавиш пудра захар за сгъстяване ... На мен това ми хрумва, но никога не съм изпадала в това положение.
Аз си го увивам във домакинско фолио като саламче и няма опастност от някъде да влиза въздух.

# 134
  • Мнения: 1 461
Аталанта честит рожден ден   bouquet

stefibgg страхотно влакче   и като цветове и като изпълнение  Hug

svetlane много хубави тортички  Hug

patriyani много хубаша джунгла   bouquet

Бъни благодаря за инфото  Hug

Момичета имам въпрос  когато разтопя шоколад на водна баня ми седи гъст как мога да направя по течен

Общи условия

Активация на акаунт