Няколко въпроса за диабета

• 2 927
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте имам няколко въпроса относно  това заболяване . Преди  две седмици майка ми лежа в болница и там установиха , че е на  границата . Проблемът при нея е че е астматик и има заболяване на сърцето. Може ли  чрез диети  да се свали кръвната захар .  Може ли да яде плодове и какви .  По принцип при стягани на сърцето( има два инфаркта)  и казват да  лапне  една -две лъжици захар , ако развие диабет въобще ли не може да използва захар .  Какви храни са препоръчителни ?  Моля за повече информация за това заболяване!

# 1
Мъжът ми му откриха скоро диабет. Подложен е на диета, която изключва ТЕСТЯНО, СЛАДКО, ПЪРЖЕНО, ТЛЪСТИ И МАЗНИ МЕСА, БЯЛ ХЛЯБ, АЛКОХОЛ, ЦИГАРИ. Хапва си салатки и месце, което е по лекичко - пилешко, риба. Сладко много му се яде но купуваме вафлички или шоколадчета за деабетици, черен хляб яде без брашно и това се сещам на първо четене.

# 2
# 3
Аз доколкото знам има няколко вида диабет и при някои диетата е задължителна. но ,има и такива който могат да си хапват плодове. Според мен трябва да се консултирате със специалист ,защото това засяга здравето на мъжът ви .

# 4
Си-си, ние сме се консултирали точно със специалист и той препоръча три месечна диета и после отново изследвания, като каза кои неща да се изключат от менюто. А авторката пита за майка си доколкото разбирам.

# 5
Да питам за мама ! Просто  се притеснихме доста . Както споменах  тя има доста заболявания , а се оказа, че някой лекарства и храни  за отделните заболявания са полезни , но вредят на други .  Тя все още няма точна диагноза , но и казаха че  е на границата и трябва да спазва диети , които спазват диабетиците.   Имам и един друг въпрос , тъй като лекарката не била много разположена в момента, какво предизвиква диабета?    Благодаря за линка .  Ще прегледам  всичко което намеря.   Питам и тук  ,защото хората с личен опит  имат по добри преценки.

# 6
  • Sofia
До колкото знам ако в семейството има такива случаи вероятност да се отключи болестта има. Също знам, че се получава и при силен стрес, напрежение.

# 7
Не нямаме диабетици в семейството , но братчето ми почина преди  две години и половина .  Значи може да е от стрес .

# 8
На мъжо казаха от стрес.

# 9
  • Sofia
Не нямаме диабетици в семейството , но братчето ми почина преди  две години и половина .  Значи може да е от стрес .
За една майка най голямата мъка е да загуби детето си. Много е възможно причината да е тази. Моите съболезнования за братчето ти.

# 10
Благодаря!

# 11
  • в страната на чудесата
Имам и един друг въпрос , тъй като лекарката не била много разположена в момента, какво предизвиква диабета?   
предисвиква увреждане на малките и големи кръвоносни съдове и нервите. развива се микроангиопатия (увреждане на ретината на очите, нефросклероза и в крайна сметка хронична бъбречна недостатъчност), макроангиопатия - увреда на големи съдове и невропатия - загуба на чувствителност. повишен е риска от инфекции, от исхемична болест на сърцето. не мога да отговоря с две изречение. провери в уикипедия.
все пак всички тези усложнения касаят лошо лекуван и недобре контролиран диабет. мйка ти може би има само нарушен толеранс към въглехидрати. не трябва да яде плодове, в тях има много захар. само кисели ябълки, а ако е дебела трябва да се опита да влезе в норма.

# 12
Затлъстяването и диабета са тясно свързани. Със свалянето на килограми състоянието може значително да се подобри. Подходяща диета и лекарствата, които са изписани, да се вземат стриктно! Движение, подходящ двигателен режим, разходки също много помагат. Проследяване на състоянието, т.е. редовно ходене при ендокринолог и измерване на кръвната захар. Майка ми си прави гликиран хемоглобин, това е изследване, което дава средните стойности на захарта три месеца назад. По този начин болестта се контролира и настъпването на усложнения може да бъде избегнато. Майка ми 2-3 пъти седмично рано на гладно взема по малко канела с 2-3 лъжици кисело мляко. Канелата има свойството да регулира захарта, казва, че се чувства добре.

# 13
Благодаря Ви момичета! Най големия проблем при мама идва от другите и заболявания - пишете ,че трябва повече движения и сваляне на теглото , което е доста трудно при нея.  Тя е астматик  в напреднала форма и стотина метра я задъхват , не може да отслабне поради това  , че е постоянно на кортизон . Тя е повече подпухнала отколкото дебела. Не знам хванахме се за главата - то  не стигат асмата , сърцето (има два леки инфаркта), , атрофия на ставите , дори пръстчетата на ръцете  започнаха да се изкривяват , а сега и това.

# 14
  • в страната на чудесата
ааааа ми диабетът е симптоматичен - от кортизона

Общи условия

Активация на акаунт