В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

• 20 587
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, аз поизчезнах напоследък, явно е заради любимият ми french, добре че времето в Монреал е страхотно, парка е наблизо да ни разнообразява, че инъче има опасност да науча френския  Thinking Joy исках да ви попитам къде може човек да прекарва времето си, като изключим магазините ... а също за тях, вие от къде си пазарувате дрехи  newsm78  ...

Още едно въпросче, някой тук явявал ли се е на gМАТ , от къде мога да купя книга втора ръка, как сте се подготвяли ... много ще съм благодарна за помощта.

Поздрави от мен  Hug

# 241
  • Vaudreuil Canada
thehellgirl за учебника провери в някоя библиотека - може да го имат.
За свободното време има доста варианти - барбекю в парка е хубав вариант - лятото има фойерверки на острова Жан Драпо - интересно нещо са. В центъра постоянно има някакви концерти и други активитета. Ла Ронда за децата. Разходка на пристанището и в старата част на Монреал.
Ако имате кола разходки до Ст Савьор, Мон Тремблан, Сафари парка, Зоопарка в Гранби и други от сорта. Има и интересно селище близо до Монреал но в Онтарио - нещо като Етъра в БГ Upper Canada Village дано да съм го изписала правилно.

Дрехите си ги пазарувам предимно от ... БГ.

Sneji радвам се че ви хареса тортата - ако това ще спомогне за да те виждаме по-често обещавам пак торта за следващата визита Simple Smile

# 242
 Извинявам се предварително за глупавия въпрос . Rolling EyesКакъв е размерът на възглавниците в Canada?Като нашите или го-о -о-леми като немските?Можете да се досетите за какво питам...Вече почнах да пиша списъци с нещата, които не трябва да забравя по никой начин.
 Дайте идеи ,момичета-какво е нещото за подарък,което при вас не може да се намери. Става дума за деца - на 6 год./момче/и 12год. /момиче/и големи - студенти и техните родители.Не питам за подаръци по принцип- а за неща ,които при вас ги няма или се намират трудно.Изключвам луканка , ракия и грънци - за тях си знаем . Simple Smile

# 243
Извинявам се предварително за глупавия въпрос . Rolling EyesКакъв е размерът на възглавниците в Canada
Размерът на възглавницата е според размера на матрака, по принцип. ето един сайт с рзмерите - в инчове е /1 инч-2,54 см/
http://www.decorating-kid-rooms.com/bedding-sizes.html

Bed Pillow Sizes:

Standard: 20 x 26

Queen: 20 x 30

King: 20 x 36

# 244
  • Vaudreuil Canada
healthi има и по-големи от бг-стандартна възглавница, но масово са такива, че влизат чудесно в бг-калъфка. По-големия проблем е че долните чаршафи обичайно се свиват и трудно се ползват с тукашните матраци - ние си накупихме само долни чаршафи от тук - такива с ластици дето обхващат целия матрак.

# 245
  • там нейде .............
Здравейте Hug

Извинявам се, че нахълтвам в темата ви, но с мъжа ми мислим да стягаме куфарите за Канада Rolling Eyes Имам няколко въпроса, а именно:

1. С каква сума може да живее едно тричленно семейство нормално в Канада? (Евентуалната ни работа е камериерка аз и помощен персонал - той)
2, Заплата от 3000 - 4000 лева на месец нормална ли е за този бранш?
3, Ще ни стига ли за нормален живот?
4, Признават ли се българските дипломи там? (Аз съм инженер-химик, той е биотехнолог)
5, Той разбира доста от компютри - Хардуер - може ли да си намери подходяща работа?

Засега това са ми въпросите. Сигурна съм обаче, че ще имам хиляди други - надявам се да не ви досаждам много  bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря предварително  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 246
  • Vaudreuil Canada
Аз съм си - за коя провинция смятате да стягате багажа? Как сте с езиците?

# 247
  • Монреал
Healthi, забрави луканките, първо че тук ги има същите, а и второ едва ли ще ви пуснат да влезете в Канада със храна. Най-подходящ подарък е според мен книга, енциклопедия, нещо от този род.
Аз съм си, според мен 2000 долара са достатъчни за да покрият всички месечни разходи на едно тричленно семейство, без лишения и без излишъци.

Монреалски мами, ще правим ли среща скоро?  Grinning

# 248
  • там нейде .............
Шемет невероятен - предлаганата работа е за Ванкувър, но незнам дали агенцията е надеждна Rolling Eyes та в момента оглеждам във всевъзможни сайтове за работа по света Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Ами не мога да кажа, че знам английски добре - имам едно ниво в училище Европа и в момента се самообучавам,
Мъжът ми го поназнайва малко по добре (покрай компютрите се е понаучил доста)

# 249
TarikMom в тези $2000 които казваш че стига за нормален живот включваш ли и наема на апартамент?
За Торонто например $2000 за нищо няма да ти стигнат.Наема на едностаен е около $800 а седмичният ти пазар е около $120-$150,а имаш и други сметки като кабелна, интернет телефон,застраховка за кола и др.

# 250
 Благодаря,момичета-много ми помогнахте за размерите .  bouquetДали само ми се струва или наистина няма "торби " за  завивките  ,а само голям чаршаф,който се подвива?
 Продължавайте с идеите за подаръци-как сте с българските филми там/новите/-предпалагам ,че си ги сваляте от нета,Да-Tarik Mom, при първо влизане ще бъдем много внимателни с всичко, което е забранено за внос в страната .Благодаря за напомнянето!
 Как е времето в Торонто? При нас е хладна и влажна пролет- идеална за вършене на работа Laughing

# 251
Честит 3-ти рожден ден на красивата Анджела!
Да расте здрава, умна, щастлива и да има приказно детство!
Честит празник, Sofi!

# 252
Здравейте,
наближава времето в което трябва да попълвам документине за канадско гражданство. Вече 2 години съм PR и се чудех какви документи трябва да попълня, и тъй като съм на Social - това означава ли че няма да мога да се върна в БГ-то това лято без да имам проблеми след това като се върна?

# 253
Според мен наем 800 $ във Ванкувър се намира ,имаме познати там,но психически се  настройте за 1000$,мин.$150 за храна и застраховката на кола си е сериозно изпитание,за нови шофьори си е около 300$.Ако ще ходите във Ван ,няма да имате проблем с времето,повечко вали но си е меко.Може да следите времето и в Интернет да добиете по добра представа,но аз като гледам снимките на нашите познати и какво казват ,много ми допада.
За дипломите не знам как е,защото моята е от друга сфера и ми искат тукашен сертификат.

healthi ,аз си поръчах чаршафи от интернет от сайта www.laredoute.fr ,като ги платих от Бг ,с дебитна карта, а ги пратих до пощата за поискване тук в Канада,транспорта е 5 евро.Много съм доволна тук не мога да намеря толкова красиви и на такава цена,прпоръчвам, особено като са на разпродажба.Да не говорим че спестих доста място в куфара. Peace

# 254
Ето ти форум който ще ти даде отговор на въпросите, поне на по голямата част от тях: www.bgcanada.com

п.п. за да кандидатстваш за канадско гражданство ти трябват 3 години

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 01:03 от kofa

Общи условия

Активация на акаунт