В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

• 20 592
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
  • Торонто

Много много благодарим с Анджи за страхотното пожелание Simple Smile)
Очакваме ви с нетърпение!

Sneji, и аз ангажирах парти залата в крайна сметка и наехме едночасова програма.
За съжаление не познаваме като вас 40 човека които да имат малки деца:))
Даже някои от гостите ни отпаднаха, че току що се връщат от почивка в Мексико и да не плашим другите поканени.
Ами хайде може да разменим снимки после

# 256
  • Vaudreuil Canada
Честит Рожден Ден на Анджи!
Да е здрава, усмихната и много да радва всички в къщи.

MamaMargo не знам на каква цена са ви излезли чаршафите - транспорта наистина е бил много евтин а и сте спестили много място - спомням си че едно от най-тежките неща в нашия багаж бяха точно чаршафите, но ние имахме много налични такива та не беше особено оправдано да пазаруваме нови.

# 257
Честит Рожден Ден на Анджела!  newsm59 nbirthday

Да ви кажа за два много готини сейла, Gymboree и H&M, накупих си сума ти прекрасности за лятото за децата на цени 2 до 7 долара Crazy Gymboree дават и 25джим бъкс ако похарчиш над 50$. В H&M поне нашия  (Ъпър Канада Мол) имаше предимно бебешки неща 0-18м за момиченца, което за мен е супер:)

# 258

п.п. за да кандидатстваш за канадско гражданство ти трябват 3 години

Така е. Когато направиш три пълни години в Канада, тогава можеш да подадеш за гражданство. Трябва да си сметнеш дните, в които си бил/a извън страната, дори да си ходил за 2 дена до САЩ - изваждаш ги, докато направиш 3 х 365.

# 259
Ехее Simple Smile Много рожденни дни много празници Simple Smile супер!!

Честит да е ден дена на Анджи ! Да ви е здрава - най-важното ! Останалото само си идва Simple Smile Hug Hug Hug Hug newsm67 newsm59 newsm59 newsm59 newsm59 newsm67   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 260
Според мен наем 800 $ във Ванкувър се намира ,имаме познати там,но психически се  настройте за 1000$,мин.

Обикновено наемите на 1 бедрум във Ванкувър Greater Area варират около 650 до към 1200/1300 (последните две цени вече са за значително по-нови, бетонни и модерни жилища, в добре уредени квартали или с waterfront view). В дървените триетажни блокове са между 650 до към 900 - зависи къде е блокът. Ако е в Ню Уестминстър ще е по-евтино, ако е в Бърнаби или Ванкувър ще е по-скъпо, въпреки че тези блокове са еднавко гадни навсякъде. Сигурно може да се намери и за по-малко от 650 в някой малко по-гаден блок, но пак поносим.

# 261
Според мен наем 800 $ във Ванкувър се намира ,имаме познати там,но психически се  настройте за 1000$,мин.

Обикновено наемите на 1 бедрум във Ванкувър Greater Area варират около 650 до към 1200/1300 (последните две цени вече са за значително по-нови, бетонни и модерни жилища, в добре уредени квартали или с waterfront view). В дървените триетажни блокове са между 650 до към 900 - зависи къде е блокът. Ако е в Ню Уестминстър ще е по-евтино, ако е в Бърнаби или Ванкувър ще е по-скъпо, въпреки че тези блокове са еднавко гадни навсякъде. Сигурно може да се намери и за по-малко от 650 в някой малко по-гаден блок, но пак поносим.
Благодаря за инфото беше полезно и за мен  Peace

Шемет,чаршафите,когато са на разпродажба ,както аз ги взех,ми излязоха по 7-10 евро за комплект,т.е долен а ластик,горен -торба и калъфка,понякога и две.
Ние имахме налични , но бяхме ги ползвали години и не си заслужаваше поне за мен.
Аз дори си поръчах две пухени завивки които с изпратен ми на мейла код за намаление, ги взех за 4,90евро двете,което си е далавера отвсякъде,не че с това парно ги ползваме много , но все пак не са излишни.Впоследствие си поръчах още чаршафи и на съседките от блока,абе голяма зарибявка е  CrazyПратиха ми и подаръци,дамска чанта,две одеала памучни,въобще много съм доволна и продъжавам да пазарувам от там.

# 262
  • Vaudreuil Canada
MamaMargo аз явно никога не уцелвам разпродажби на този сайт - явно блея някъде не че много пъти съм го гледала ама колкото пъти ида все ми се струва скъпо.

За живущите в Монреал и околностите да пусна нещо на което бях поканена от първа ръка Simple Smile

13th Annual Cake Show

The 13th annual cake show will take place on Saturday, May 2nd, 2009 at Les Galeries des Sources shopping center. Cakes will be on display from 9:00 a.m. to 5:00 p.m. Everyone is welcome.

Ето и сайта на който може да видите тортите от предните години http://www.westislandcakeclub.com/gallery/
Обещава да е интересно.

# 263
  • Торонто
Благодаря за честитките!   bouquet

Shemet, така и не открих някой като теб в Торонто да прави торти.
Какви са процедурите при теб - когато някой поръча идва да си я вземе от вас или я доставяш?

# 264
  • там нейде .............
Благодаря на всички за отговорите  bouquet  bouquet  bouquet

А канадски сайт за търсене на работа има ли някакъв?

# 265
Здравейте мами българки обитаващи Канада!  Heart Eyes
Бих искала да ви запитам относно едно мое проучване, което си правя абсолютно любителски и от любопитство за това как майките по света захранват бебетата си. Интересувам се в първите години на детето от 0 до 1-2 как процедирате с отглеждането - дали кърмите и колко време, колко рано се връщате на работа, кои са първите храни, които давате на бебетата си, по препоръка на педиатър ли става това или пък се ограмотихте чрез интернет и книги разни. Въобще разни детайли които са ви направили впечатление при отглеждането на децата в Канада ще ми бъдат интересни. Стига да имате време и желание моля разкажете ми повече. Предполагам, че това ще е най-натрапчиво като спомен на жени родили в Канада, но приемам всякакви мнения стига да намерите нещо важно в спомените и впечатленията си.
Бай бай за сега.  bouquet

# 266
Аз съм си , относно търсене на работа, аз специално съм използвала :
www.workopolis.com   и www.monster.ca
но и тук е много важно да те познава някой. Имай предвид, че сега кризата яко тресе страната и работа, поне според мен, е много трудно да си намериш. Имам предвид качественна. Още повече ако нямаш статут на постоянно пребиваващ.

# 267
nomadka ,тук в Канда силно се препоръчва изключително кърмене на бебето до 6 месеца.До тази възраст педиатрите не препоръчват никаква друга храна,нито окчета и вода.Захранването препоръчват да става след 6-тия месец като се започва с оризова безмлечна каша,следват овес и ечемик,после зеленчукови пюрета,плодови месни.Не се препоръчва краве мляко до 1 год.Това е по мои наблюдения и по съветите ,давани ми на консултация при личния лекар и в поличклиниката.

# 268
  • Vaudreuil Canada
Аз съм си   във форума на bgcanada.com в подфорум полезни връзки беше публикуван списък с линкове за сайтове предлагащи работа - повечето от тях точно за Бритиш Колумбия.

nomadka  конкретно моя случай е - захраних на 6 месеца с минимални количества - първо с оризова каша от кафяв ориз, после със зеленчукови пюрета, след това зеленчуково-месни пюрета и накрая с плодови пюрета, кисело мляко и глутенови продукти на 11 месеца, прясно мляко и жълтък след годинка и 2 месеца, само белтък рядко яде - в готвено състояние яде след като захраних с жълтък. Вода не искаше да пие до към 10-11 месечна възраст - като започнах да давам повече обща храна започна да пие и вода като постепенно увеличи количествата. Напълно заместих хранене чак след годинка. Кърмиме се още въпреки че последната година работя фул тайм, но около годинката започнах да редуцирам дневните кърмения, тъй като на година и три месеца тръгна целодневно на детска градина и нямаше как да го кърмя през деня. В момента се кърмим вечер, понякога се буди през нощта, понякога сутрин преди да тръгна за работа. През почивните дни суче и веднъж през деня.

# 269
shemet Ние май ще уважим тортите утре следобед Simple Smile
Мерси за инфото!
Ако си там - може да се засечем.

Общи условия

Активация на акаунт