ЮЛЧЕ с весела игра веч посрещна пролетта! (тема 91)

• 11 478
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Може да направим среща на бабите  Whistling

Преди 3 дни захраних със сирене. Но й го давах директно. Без да го меша с каша или попара. Сега мисля маслото да й  го въведа като го мажа на сухарче (тя така или иначе обича да смуче коричка хляб).

# 181
Аааааааааааааааа нашите баби не са от онези в трамвая. Просто са много далече. Пък и на мен ми е хубаво да си гледам маймунката. Даже изобщо не ми се връща на работа. Незнам дали е от зодията ама си ми е хубаво в къщи въпреки че е не е моя лична и не е направена както искам, но пък ми е добре.

Незнам за вас обаче аз немога да си представя да оставя Никол при бабите примерно за две седмици и да се прибера тука. Знам че ще я гледат добре и ще й угаждат обаче само мисълта че не е при мен и се психясвам. Май май и аз съм от обсебващите майки.

Нашите баби се радват че са такива. Единствено свеки все още се "бърка" по някога и казва "оооооо но МАМА детето"  bash

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 11:23 от sisoni

# 182
Мога да дам един от редките примери за всеотдайна баба и свекърва.
Над нас живее семейство, които имат голяма дъщеря. Вече на 1 година е и малкият юнак. Всеки ден, може би от 7 часа, идва свекървата и седи до късна доба. Помага цял ден, а комшийки разказват, че започва от оправянето на леглото на снаха си. Честно казано, се чудя какво правят две жени цял ден в двустайно жилище с 1 бебе, а каката е на училище.

# 183
  • Sofia
Такава всеотдайна свекърва не ми трябва Naughty От 7 до вечерта някой да ми виси на главата - не мерси Naughty

# 184
  • Добрич
Моята майка стана на 39 год. и баба, свеки на 38. Майка изобща не мислеше, че е млада и беше много горда от това, а свеки не. Казваше, че е млада  и е рано още. Сега като се замисля наистина са били много млади newsm78. Свеки искаше да и викат маминка, но аз не давах Нали детето си има майка? Mr. Green Веднъж една съседка ни спря и го пита:-Ти как викаш на баба си?- пък той започна:-Мама лика, ликам баба, баба лика, ликам мама.  Пък аз как ликам? newsm78 Joy
  Много хубави снимки разгледах. Всички бебенца са много сладки!

# 185
Привет
вчера сте изписали много  Crazy успях по диагонал да видя и прочета кой какво  Mr. Green
Дещо и Дуци
страхотни са снимките  Party
искам и при нас да цъфват дърветата вече ... още малко  Mr. Green

Себамед всички е без парабени исках да кажа... аз и от шампоана емусилията за къпане съм мн. доволна, имам и крем ама не го ползвам нещо много...

С Емата боядисахме яйца  Party Емата е много доволна, и обяснява как и какво... чакаме свекитата ... и на тях ще им обясни как се боядисва  Mr. Green
До нас си имаме нещо като пионерския дворец в СФ, но в по малък вариант, по обяд ще се върти прасе там, много бира, игрища и деца ... вече съм не търпелива... ще ходи ме следобед  Party
Иначе в понеделник е Великден при нас, ходят момчетата и мъжете с едни като сурвачки http://tbn1.google.com/images?q=tbn:ylpJR9neIMR7BM:http://img1.g … /pomlazka_big.gif
и сурвакат момичетата и жените, и ги заливат и със студена вода за капак... много жестоки са обичайте спрямо женския род  Mr. Green
 та така при нас ... тези дни само веселба ни очаква  Wink

За бабите... ами съгласна съм че децата са за родителите си... бабите са за от време на време да ги лигавят и угаждат...
Който има деца да си ги гледа  Mr. Green
И двете баби много я лигавят Емата... мин. година замина сама за месец почти при баба ... ами като се върна страшна работа... седмица две ме побъркваше... не ми се говори всъщност по темата... И внуци ще взимам когато ми е кеф, нито ще мия прозорци, нито ще готвя на младите ... въобще тежко им и горко  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ама след 20-30г. дали още така ще мисля ... кой знае  Mr. Green

Сещам се че нали чехите като говорят много умаляват, и децата се обръщат така:
мами, тати, баби, деди - но пък има много склонения и когато не чува бабата примерно се казва бабичкоооо, и Емата един път вика на майка ми която си се разсейва нещо, баби, бабиии, бабичкоооо и майка ми  Shocked и веднага я скастри - аз не съм бабичкооо, аз съм бабИ  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 11:49 от Eli_cz

# 186
бабите да си гледат живота, смятам аз. Примерно, харесва ми този тип "немски" отношения - всяка неделя детето ходи на гости на баба, на нейна територия - за време, което тя определя - дали са 2 часа или цял ден. Това си е тяхното време. повече не щем.
Да ми идва вкъщи, да ми се меси как било облечено, пък какво яло, не, мерси.
Нашите баби като са далече и се виждаме рядко, се получава добре - Деян много им се радва, разглезва се за няколко дни, те се размазват за същото време и после живи-здрави.
много рядко въздишам, че не мога да ида на концерт/особено тук, има страхотни проекти/ вечер, после да пия. Но да си имаш гледачка си има и своите неудобства, които също са ми известни Simple Smile
Като баба, предполагам стана ясно - не си се представям  Blush та аз сега съм на 36, като поотрасне Ясен и почвам да живея   bowuu

# 187
Като каза ТИТИ за немските отношения, точно нашите приятелчета от отсреща, ходят почти всяка събота за обяд при едната баба, и в неделя ги водят при другата баба за обяд, или пък ако няма обяд, бабата и дядото идват и взимат двете хлапета някъде на разходка или нещо такова ... но не повече от 3-4 ч., което е направо много  Mr. Green
Всъщност наблюденията ми са че бабите и дядовците идват на гости само на р.д и на и.д. на децата или родителите, и винаги по отделно ги събират, за тези две години съседство не са събирали и двете баби на веднъж  Mr. Green

# 188
Тити,
и аз нещо не мога да си представя догодина да съм баба Shocked Но отдруга страна се радвам на такива млади баби. Имам колежка на тези години с двама големи синове, а тя е  сладко и готино маце. Каква ти баба....
Ели, в ЧЕхия ли си или в Словакия?

# 189
Някой към Борисовата днес?

# 190
CZ - чехия

# 191
Който има баби дето му се мешат и му дават акъл е нормално да не обича да му се пречкат. Аз съм доволна от моето мамче МНОГО Simple Smile Свеки също не е тип обсебваща и всичкознаеща.

# 192
  • Добрич
То и аз не маго да си представя след 3-4 година да съм баба и сега я разбирам моята свекърва, но преди 15 години съм била на друг акъл. Аз май съм от обсебващите майки и сигурно ще бъда и такава баба. Mr. Green

# 193
Мда, и аз съм си доволна от своите. Понякога със свекито имаме недоразумения, но в повечето случаи смятам, че аз съм си виновна, че съм допуснала такова отношение.
Хубаво е да се оттървете от обсебващото си отношение навреме, защото ще възпитате едни абсолютно зависими глезльовци.  Peace

# 194
Дони, кое отношение е обсебващо? Кое е това, което превръща децата в глезльовци? Искам да го избегна ако може, ще съм благодарна на инфо Praynig

Общи условия

Активация на акаунт