ЮЛЧЕ с весела игра веч посрещна пролетта! (тема 91)

• 11 478
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
  • Добрич
Да, и аз мисля, че децата трябва да израстнат самостоятелни, за да могат по- лесно да се справят след време Peace. Вмомента на мен никой не ми се меси исъм много добре. Със свеки живеем в един двор, но понякога не се виждаме със седмици. Изобщо не ми се меси. Винаги мога да разчитам на помощ - и децата ми е гледала  и ми е помагала когато съм имала нужда, но само когато съм я извикала. Никога не се е натрапвала сама. Naughty

# 196
Точно кое ги превръща в глезльовци не зная, но обсебващото отношение определено помага.
Нека майките, които казаха, че са обсебващи, да споделят по какво са заключили, че са такива и профилът може да се оформи от самосебе си.

# 197
Ми то и аз казах, че съм обсебваща. Такава съм, защото децата са винаги с мен, нещо което няма как да променя(а и за бебето не искам на този етап, харесва ми да сме заедно). Всичко правим заедно, навсякъде сме заедно... Не знам "обсебващо" дали е точния термин Thinking

# 198
  • Варна
Гледам за бабите си говорите...Свеки е другата крайност на обсебваща баба - видяла е детето 2 пъти, все нямат време...Майка ми много ми помага ,златна ми е.И тук да беше мъжа ми, пак щеше, просто е прекрасен човек, да ми е жива и здрава, но никога не ми е нахалсвала... Heart Eyes Heart Eyes Аз не мисля,че ще съм от обсебващите майки, за сега съм си с детето постоянно, е разбира се с малки изключения  Mr. Green, не съм просто от типа майка - орлица  Rolling Eyes, давам свобода и възможност за самоизява, не отказвам и помощ , когато съм изморена и изнервена...Както и аз си искам личното време, имам нужда от такова, макар и кратко.След кратка почивка съм заредена и съм по-добра майка даже ...

# 199
  • Добрич
Аз искам да знам във всеки един момент къде е големият ми син. Когато не е на училище му звъня да го питам къде е, какво прави и т.н... #Crazy Откакто се роди малкия се усещам, че понякога забравям за него, ама нали бебето заема цялото ми внимание. Embarassed Много се радвам, че малкият се гушка и има нужда от мен  Hug  Дори когато ходим някъде предпочитам да ги вземем с нас, за да са ми пред очите. Понякога роптая, че имам нужда от почивка и ще ги оставя при баба им, а аз ще отида някъде да си почина.  Mr. Green

# 200
  • София
Ох, за глезенето и обсебването и аз имам да пиша, ама като приспя децата Rolling Eyes

# 201
  • Добрич
Момичета, имам един въпрос, Като готвите на бебета слагате ли зелени подправки Ние вече имаме в гради ната и аз сега на ориза сложих малко магданоз. Дали ще го яде незнам Досега не съм му готвила ориз с пилешко. Все пюрета яде, пък аз нали на есен ще го давам на ясла кой ще му прави там пюрета newsm78

# 202
  • Sofia
Ние сме на готови пюрета, но и в тези комбинираните, които ядем също има подправки. Погледни в темата за захранването за магданоза, не съм сигурна за него newsm78

# 203
На Ели преди няколко дни баща ми /понеже той ни е готвача Mr. Green/ и сложи в телешкото целина, но цели листа и после ги извади.Резултатът- всичко ометено до дъно Peace.Дадох на Ели малко козунак и после се усетих, че вътре има яйца, дали ще и стане нещо newsm78.

По въпроса за обсебването, не мисля, че до 7 годишна възраст може да става въпрос за нещо такова, по-скоро тя ме е обсебила hahaha

# 204
  • Добрич
Бях чела преди, че подправки може след 8 месец. И ние досега бяхме на готови пюрета, но тези след 8 месец са с много едри парчета и затова реших днес да му направя ориз с пилешко. Пасирах малко ориза, но стана много лепкав. Дребният яде с голямо отвращение Mr. Green Не вярвам от толкова малко козунак да и стане нещо на Ели.

# 205
За да не става лепкав ориза го вари в мнооооооого вода, а този лепкавия го разреди с малко бульон от пилешкото  Peace.

Аз вече пасирам само месото- другото го мачкам с вилица, ама тя мойта ламя всичко яде Mr. Green

# 206
Измъчих детето тези дни(снимката е линк) Mr. Green

# 207
Аз писах че май съм от обсебващите майки и че немога да си представя да оставя Никол за една или две седмици в Ловеч при бабите и да си дойда във Варна. Може би защото тук си я гледаме сами и винаги е с мен, а и няма кой да ми казва какво да я правя, а действам както си знам или ро интуиция

# 208
  • непостоянно
привет Grinning

много готини снимки видях Hug Елена е страхотна с този венец на главата Heart Eyes Босоногите също са страшни сладури Mr. Green Спайдърмен страшни физиономии правел, бе Laughing Анна е прелестна малка фея/ангел/балерина Crazy Heart Eyes Hug

пак интересни темички обсъждате Thinking Дуци, аз не смятам, че фактът, че децата са почти постоянно с теб, сам по себе си те прави обсебваща майка Wink
Аз лично сама си гледам децата и те са постоянно с мен Wink И като казвам постоянно, точно това имам предвид, буквално 24часа в денонощието Crazy
Йоана след 3 и 1/2 месеца ще стане на 4 години и за всичкото това време е спала една единствена! нощ отделно от нас: преспа у свекърва ми в нощта преди погребението на майка ми по обясними причини..просто нямаше как иначе...
в моят случай съзнателно съм избрала да не оставям Naughty децата си на бабите.. претеглила съм наум плюсовете и минусите и съм преценила, че единственото, което може да ми донесе едно такова оставяне при баба е разглезване на детето ooooh!...искам да подчертая, че такъв е нашият случай... защото нашата баба не прави забележки,а напротив търси оправдания за внучето си (пример: дошла е вкъщи на гости и си играят с Йоана... в един момент виждам аз как Йоана отива и удря баба си абсолютно целенасочено! с играчка по главата, а реакцията на свекърва ми е - смях Shocked казвам й: "Мери, не се смей Naughty, а й направи забележка",а тя: "Ооо, тя без да иска ме удря, нали бабо?!" #Crazy Съответно аз се скарвам на Йоана за поведението й, но детето не е глупаво и си вади заключенията Crossing Arms), освен това свекърва ми няма никакви изисквания, при нея няма правила, точно обратното - всичко е позволено и за всичко се води по акъла на детето ooooh!, а децата са много хитри и бързо се ориентират при кого какво може/не може и с кого как могат/не могат да се държат Wink Няколко пъти сме оставяли Йоана с баба й вкъщи, за да излезем за 2-3 часа или за да отидем на пазар...еми не искам да ви казвам, че всеки път се случва нещо, което не би трябвало да се допуска  Tired последният път, например, Йоана поискала да си яде вечерята в стаята си, на леглото, гледайки детско #Crazy (излишно е да казвам, че такова нещо НЕ допускам Naughty) и свекърва ми й позволила ooooh! ooooh! ooooh!
та така... по-добре сама да си гледам децата, от колкото да се възползвам от "услугите" на баба им Peace айде нЕма нужда от такава "помощ", след която трябва да превъзпитавам децата си... да слушам реплики от сорта на "Баба ми дава, пък" придружени с нацупени физиономии Sad и да обяснявам, че не съм баба им и, че това което тя позволява при мен не върви, а отгоре на това не е и правилно Naughty Затова предпочитам да пропусна някое мероприятие, където няма как да отида с децата, отколкото да ги гледа баба им Crossing Arms поне при нас положението е такова Peace
иначе, не се смятам за обсебваща майка поради факта, че децата ми прекарват целият ден с мен Mr. Green напротив! смея да твърдя, че Йоана е възпитана, изключително самостоятелна, общителна и независима  Grinning Blush Whistling

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 16:40 от Ивончето

# 209
Е, той Пепи също е самостоятелен и т.н., но това няма общо с обсебващия родител.

Аз пък искам баба за помощ, така както баба ми и дядо ми помагаха на майка ми за мен Crossing Arms Плюс това си спомням с носталгия гостуването на бабин дом, пък моите деца много няма да знаят какво е това(Пепи ходи на гости при баба си от дъжд на вятър). Аз не съм висяла заточена на село по цяло лято де, не искам такова нещо и за децата си, едва ли мога да преживея такава раздяла Crazy

Нито пък искам един ден децата ми да ме лишават от техните деца, защото ги разглезвам Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт