Египет - трета тема

• 51 648
  • 705
  •   1
Отговори
# 345
Охо, Ани, арабска принцесо, обикаляш ти наред систематично и тихомълком  Mr. Green
Радвам се, че сте си изкарали добре  Peace И хубаво, че си имала късмет с докторята...наистина има много добри такива и в курортите особено не е трудно да бъдат открити. Повечето хотели се обслужват от говорещи поне един чужд език доктори. Много е важно при здравословен проблем да се реагира бързо (да се потръси съдействие на рецепция или да се звъни на представителя на обгрижващата туристическа фирма), защото предвид климата и други особености състоянието на човек може много бързо да се влоши  Peace Да не дава Господ! Praynig

# 346
Отхвърлям аз желаните дестинации лека-полека  Twisted Evil, въпреки че са много, но ако е рекъл господ в Египет ще се върна пак  Praynig, защото ми легна на сърце и на мен, а и останаха още много неща невидяни и непреживяни.

# 347
В това не се и съмнявам. Пожелавам да ти се случи в близко бъдеще да навестиш масритата отново. Не мен ми липсва много, но май скоро не ми се очертава път  Thinking
Мислех си за ескорта - до Луксор може и да са го премахнали, но на юг едва ли..имам предвид на юг от Луксор. Но май никой не е ходил скоро натам, че да каже...

# 348
Фреш, конвой няма още то миналата есен. И общо взето прехода никак не е тежък. Равно, няма завой, даже бих казала скучно - камъни, пустиня Mr. Green Най-интересно ми беше докато пътувахме покрай морето - с километри никакви посторойки и после курортите само за египтяни Shocked Страхотни сгради.

konwoj има и то какъв ooooh!,ние пътувах ме 500км от хургада до луксор,20 автобуса,спираме по график,всички тръгваме и  спираме едновременно,а ако случайно липсва някой и конвоят не го изчака,автобусът от който е остава да нощува и ччччака да дойдат да го вземат на следващият ден Peace

# 349
Последно - Хургада-Луксор - има ли конвой или не. Давайте и датите, за да сравним  Peace

# 350
Последно - Хургада-Луксор - има ли конвой или не. Давайте и датите, за да сравним  Peace

аз бях преди 3 г.,но познати ходиха скоро и потвърдиха че е имало.А 7 дни след като се върнах в шарм ел шейх имаше атентат,тъй че не вярвам да са го махнали

# 351
  • Beyond the Frontiers
За да не се спори излишно, просто утре ще попитам колегите на място Peace

# 352
  • Стара Загора
За Хургада-Луксор не знам, но при Луксор-Хургада на 24-ти Март 2009 нямаше Grinning

# 353
За Хургада-Луксор не знам, но при Луксор-Хургада на 24-ти Март 2009 нямаше Grinning

ako naistina nqma,доста страшничко ми се вижда,1000 км в двете посоки хич не е малко,като се сетя каква пустош е,и тия бедоини,олеле  ooooh!

# 354
  • Стара Загора
Ние пътувахме само в едната посока - Луксор-Хургада, понеже до Луксор стигнахме от Кайро по-рано същия ден. Малко волна програма...
Със сигурност нямаше конвой с нас. Не е пустош пътя, през доста населени места минава. Дори по средата на пътя спирахме на крайпътно заведение за почивка.
Пътуването беше спокойно и не сме се чувствали в опасност.

Специално аз през целия ни престой не усетих никаква опасност или заплаха.
Досадни търгаши и нахални просяци имаше доста, но всички ми изглеждаха безобидни.

# 355
  • София
Да ви покажа една случайна снимка, снимана от автобуса между Хургада и Луксор. Едва в София видяхме какво сме снимали.

Jade, безобиден ли ти се вижда този с пушката? Освен ако не е цивилен полицай  newsm78.
 А по време на една почивка между Асуан и Луксор се учудихме, че един от войниците се залепи напълно за групичката ни. Оказа се, че от другата страна се е доближил местен  Shocked. Taм военните бяха на всеки стълб и не отделяха поглед от туристите.

# 356
  • Стара Загора
Jade, безобиден ли ти се вижда този с пушката? Освен ако не е цивилен полицай  newsm78.
Такива имаше доста по пътя.
На всяко населено място до бариерата на входа и изхода стояха по един или двама въоръжени бедуини.
Но пряк контакт с тях сме нямали. Мястото на което спряхме за почивка изглеждаше напълно лишено от подобно присъствие.
Мен лично мъже с автомати не ме притесняват, пък били те и бедуини. Разбира се до момента, в който не решат да ги използват Wink А на такова нещо не станахме свидетели, за щастие. Затова и не съм се чувствала притеснена или заплашена.
Всъщност преди да замина чух доста страховити и заплашителни разкази от познати, които вече са ходили там и недоумяваха как сме решили да тръгнем само двамата. Може би бях подготвена за по-зловеща среда, затова сега да изглежда, че омаловажавам рисковете Grinning

# 357
Тези въоръжените, които си показват пушките, естествено, че го правят със знанието на властите. Да не мислите, че някои терористи ще започнат да си ги веят така. Не забравяйте, че Египет е полицейска дъжава - и цивилни, и униформени въоръжени полицаи има навсякъде, особено по местата, където минават туристи. Друг е въпросът, че понякога струпват повече народ от нужното и по-плашливите туристи се стягат.
Мисля, че актуалната информация малко по-назад в темата беше, че Кайор-Хургада се пътува без конвой. За Луксор и на юг към Асуан да каже към днешна дата Елку-Елена след консулт с масритата.
Не съм се чувствала застрашена в Египет (при положение, че през повечето време съм била сама), но аз никъде не се чувствам така, пък по доста земи съм била. Господ да ме пази!

# 358
През януари т.г нямаше конвой  Кайро-Хургада и Хургада-Луксор-Хургада.
Казаха, че е отменен от декември м.г.

# 359
Няма вече конвой Хургада-Луксор, информацията е съвсем пресна, ходихме до там на 24.09.2009

Общи условия

Активация на акаунт