Египет - трета тема

• 51 620
  • 705
  •   1
Отговори
# 285
По принцип има доста вътрешни полети - зависи за кой ще ти запазят билет. Ето ти разписанието: https://wftc2.e-travel.com/plnext/egyptAir/TimeTable.action?SITE … SACTION=TimeTable

# 286
Аз лично предпочитам да се дундуркам с рейс 8-9 часа, но не и да пътувам с Еджипт еър и то вътрешен полет. Не сте ли прочели, че те са в топ 10 с най-много катастрофи (или топ 1 Joy). Това го издири сина ми, когато ходихме там и през цялото пътуване (нщо, че си пътувахме с България еър, се "шегуваше", като повтаряше-Хев а найс краш, вместо хев а найс трип Joy Joy Joy.
Олд спорт може най-добре да каже, но едно от правилата на пътешественика е да проучва и авиокомпанията с която пътува, а египетската е  Shocked
Иначе не ми се връзвайте, нещо тая година ме залови някаква мания след случая Ер франс 

# 287
казабланка. Това за първи път го чувам. Три пъти съм ползвала вътрешните им линии и мога да ти кажа, че самолетите са им много по (нови, големи, удобни) от нашите.

# 288
Благодаря ви Hug И аз предпочитам автобус но от туристическите агенции ми отказват категорично било възможно само със самолет. Мисля че злоупотребяват но няма какво да се прави който иска да не ходи в Кайро трябва да пътува с Egypt air това е  newsm78

# 289
  • София
Благодаря ви Hug И аз предпочитам автобус но от туристическите агенции ми отказват категорично било възможно само със самолет. Мисля че злоупотребяват но няма какво да се прави който иска да не ходи в Кайро трябва да пътува с Egypt air това е  newsm78

Толкова ли ти пречи 1 ден престой в Кайро? В нашата група имаше такива, които не се записаха на екскурзията с пирамидите и си стояха целия ден край басейна на хотела. Следобеда автобуса мина и ги взе от там.

# 290
  • Beyond the Frontiers
asefa, защо да злоупотребяват. newsm78 Чисто икономически, ако погледнеш не е изгодно да пътува автобус с двама души.
Другия вариант е да ви организират трансфер с кола, който ще излезне доста по-скъпо от самолета.
Или да си вземете кола под наем и да карате сами, но аз лично не го препоръчвам /разисквали сме го в темата и по-напред/. Peace

# 291
Аз от Иджипт Еър съм доволна - летяла съм и с вътрешните им полети, и до Франкфурт и обратно. Да чукам на дърво, проблем не съм имала никакъв. И много мои приятели са ги ползвали (вкл. бременни приятелки) и всичко си е било ок. Предпочитам да не задълбавам в черни хроники, защото знам, че писано ли е нещо да се случи, то се случва...където и да е човек. Peace

# 292
Здравейте,днес прочетох всичко старо и ново по темата.Интересно ми е какво ще кажете за Нова година в Хургада? newsm78

# 293
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,днес прочетох всичко старо и ново по темата.Интересно ми е какво ще кажете за Нова година в Хургада? newsm78

В смисъл?

# 294
Здравейте, мацки инам един въпрос за вътрешният полет Кайро -Хургада
Веднага ли се ка4ваш на следвашия самолет или се 4ака ,ако се 4ака моля ви кажете ми колко???Да не стане така да дам един куп пари за вътрешен полет и да вися на летището цяла нощ. Ако някой е пътувал така нека да сподели моля Wink
Когато пътувахме с вътрешния полет от агенцията ми предложиха два полета и трябваше да избирам. Аз разбира се избрах вечерния, а не сутрешния за да мога максимално да бъда повече в Хургада.  Peace, защото ние пътувахме Хургада- Кайро. В твоя случай бих избрала възможно най ранния полет за Хургада, за да не стоя в Кайро.

# 295

В смисъл?

Май няма как да отговори момичето, защото няма 50 публикации...Та да си каже кой каквото има за казване  Mr. Green

По Нова Година там доста се пълни. Все пак времето е по-приятно от европейското по това време на годината, а и всеки е в отпуска/децата във ваканция и така. Оживено е, което за търсещите забавления е добре. Персоналът се старае да направи празника хубав. Всичко зависи от отделния хотел, но като цяло се стараят хората.
Времето обикновено става за плаж през деня, но като се скрие слънцето захладнява. Моментът е идеален за посещение на Луксор и Кайро (за там - с връхна дрешка).

# 296
Аз пък, за Нова година, ще кажа, че офертите са на двойни цени! В момента има предложения за 250-300 евро, за НГ ще са над 400-500 евро. Летище София е в мъгли и има огромна вероятност за закъснения на полетите и на отиване и на връщане и то с по много часове - 12 и повече часа.
За себе си, бих избрала седмица преди или след НГ, но всеки си има съображения и знае себе си.

# 297
Е, много ясно - търсенето определя предлагането  Money Но е добре, че го спомена и този аспект  Peace Все пак доста хора могат само тогава да пътуват  Tired

# 298
Аз, затова и сложих последното изречение... защото знам, че много хора само тогава могат да отидат - за съжаление. Не, че в Египет, навсякъде по НГ е едно напрегнато, препълнено...  Затова бих го избегнала, но ако човек няма избор - ще отиде, когато може.

# 299
Така е  Peace

Припомних си една НГ там: в хотела имаше основно немски, руски и малко италиански и други гости. Дойде време да се планира кой къде ще сяда в ресторанта. Реши се руснаците - в единия край, немците - в другия, а останалите - посредата, като буфер  Laughing Че с напредването на вечерта и на градуса изплуват спомените от войната и става доста взривоопасно. И така започна вечерта, официална част, откриване на бюфета, музиката на макс, стана полунощ, разля се шампанското и мениджмънта наостри очи и уши за скандали - да се потушат своевременно и да не се стига до ексцесии. Обаче изобщо не се случи нищо такова - рускините с балните рокли танцуват съблазнително, немците сучат мустаци и веселбата напредва. По едно време страстите се разгорещиха, включи се и персоналът...то не бяха влакчета, танци на народите ... смесиха се нациите...И така - на другата сутрин наблюдавах как хора излизат не от собствените си стаи...Скрепи се международното положение демек  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт