Колички за близнаци - 3

• 84 725
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • софия
beb4o_fb , tanini ти е отговорила-аз много се колебая за порт-бебетата, защото в единия магазин ми казаха, че по изискване на Европейския съюз пишело на подобни колички, че са за над 6 месеца, а иначе нямало проблем да се ползват веднага и без порт-бебе, ама аз не съм съвсем сигурна и съм решила да питам едно момиче, което е с такава количка как е процедирала-ако трябва ще купим и порт-бебета, макар че цената доста се променя
Иначе към X-lander-a има едни термочувалчета, които се ползват зимата

tanini , извинявай, може и да си споменавала, но твоята количка каква беше и след като е била без кош как се справихте-порт бебета ли купувахте или си я ползвахте така?

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 16:15 от mozzi

# 436
  • София
tanini, много ти благодаря за отговора. За съжаление наистина не се предлагат колички със зимни кошове, аз дори вече се замислям да си поръчам TFK - ще разчитам на добрите отзиви и мнението на другите мами....

# 437
  • на правилното място, в точното време
Момичета, включвам се да попитам някоя мама има ли излишна количка, но не за продажба. Количката е за семейство, което трудно може да отдели парички за количка. Попитах на няколко места , но за момента няма. Бебетата се намират в Димитровград, поемаме си куриера. Благодаря предварително.   bouquet

# 438
tanini, много ти благодаря за отговора. За съжаление наистина не се предлагат колички със зимни кошове, аз дори вече се замислям да си поръчам TFK - ще разчитам на добрите отзиви и мнението на другите мами....
АВС design имат за близнаци с кош за новородено

# 439
  • София
monda, благодаря ти за информацията! Ще погледна и тази марка колички

# 440
Няколко близнашки мами имат X-lander и ги ползваха от новородени, дори мисля без порт бебе, но ако не е толкова скъпо, колкото "bassinets" при TFK, изглежда много добър вариант. Много е модерна и хубава количка, но ми е много голяма, а съм с "много багаж" по принцип  Peace

Аз лично си купих Макларен Туин Техно,  защото основно е лека и  компактна -1/  влиза в асансьора ни с бебетата вътре (а той е доста малък, леко освобождавам първата защита, но има втора, която не позволява на количката да се сгъне с бебетата вътре). 2/ не ми заема много място у дома или в багажника на колата; 3/ не мисля, че си заслужава да се дават толкова много пари специално за зимни кошове- през зимата са малко хубавите дни за дълги разходки, но въпреки това, дори с Макларена сме излизали - имат си чувалчета за крака и ако духа им слагах дъждобрана.

Мисля, че направих правилният избор за себе си, особено сега на пролет, когато бебетата са вече поне на 6 месеца и могат да са седнали - разглеждат си всичко, както и си подремват добре.
Иначе в началото, когато бяха новородени, наистина ми беше много неприятно, че бебатата не са към мен, а са обърнати към хората.

Моят съвет е, да си представите реални ситуации - пътуване, излизане (асансьори и т.н.) къде държите количката (гараж и т.н.), колко тежи и колко е обемна. Иначе съм убедена, че на бебетата им е все едно и дори в леко повдигнато легнало положение са ОК.

А относно малките багажници - аз пазрувам на края на разходката, а те спят често по това време и накачам доста неща на дръжките, като се събудят, поставям по-дребните в кошничките отдолу. Купих си допълнително чанта от Джъмбо и сме ОК с вода и основни аксесоари  Peace

За някои е недостатък, за мен е ОК, че цветовете са само сиво или черно, ние сме със сива, купих си бледо розови аксесоари от Макларен (има всякакви цветове по 20 долара) и така бебенцата изпъкват с техните хубави дрешки.

# 441
  • Sofia
Момичета кажете как перете Chipolino twini (който има)? Не се сваля нищо от тапицерията, а е много мръсна вече. Опитах с препарат за килими само да напръскам и с гъба, но ефекта не е кой знае какъв. Ако я натикам цялата под душа дали ще и стане нещо?  newsm78

# 442
  • София
Може да не я накисваш под душа. Правиш разтвор (сапунен, с прах за пране) и переш с гъба или четка. При плакненето... може да я полееш (или под душа) или да обереш пяната с кърпа (подсушаваш).
Аз имам Омния (единична де). Само сенника мога да сваля. Пера с четка. Последният път я изплакнах с маркуча Simple Smile След това на балкона. При слънчево време ще изсъхне за ден-два. Няма и нищо.

# 443
Здравйте,

За тези, които се интересуват от количките ТФК.

Ние поръчахме нашата от:
Salzburger Babyartikelversand

Gerti Gruber

Bundesstr. 106-108

5645 Böckstein

Fon: 0650 2739 150

Fax: 06434 2739 11

office@kinderwagenshop.info
 www.kinderwagenshop.info

Писах им директно на емейла до Mrs Gruber на английски, като описах точно какво искаме да купим, дори посочих първоначално 2 варианта за оферти с транспорт до БГ.
Ние проучихме всички фирми и колички на пазара тук, а и в чужбина и накрая се спряхмв на ТФК и точно тази фирма, тъй като само те ми казаха, че могат да ми я доставят веднага. Всички други ми отговаряха, че този цвят, който сме избрали Carbo Mud (Schlamm) бил много търсен и могат да ми я доставят след 8-10 седмици.
Изпратиха ми я, дори още преди да я платя. Пристигна с DHL куриери за 3 дни, срещу 39 евро транспортни разходи.
Сега за количката: Цвета е страхотен, материята също. Цялата изработка е мнго добра и прецизна, от пръв поглед си личи че е здрава и хубава количка. Както каза мъжа ми, изработена е като Мерцедес. Много е лека и компактна за количка от този тип, лесно подвижна и много маневрена. Седалките се махат и могат да се перат в пералня. Количката е с почти напълно легнало положение, поне аз не мога да видя някаква съществена голяма разлика и мисля, че може да возим бебета без зимни кошове. Ние за сега не сме купили нито кошове за новородено, нито чувалчета, за да преценим като я видим. Купихме адаптори за столчета за кола Рекаро, както и самите столчета, но от друг доставчик, помпа и дъждобран. Много се чудихме за чувалчетата, но зимата бебетата ще са на около 6  месеца и мисля, че космонавт и одеалце ще са напълно достатъчни. Количката е широка около 73-75 сантиметра и влиза през всички врати, мъжа ми я пробва на всички врати в къщи, които не са от най-широките.
Недостатък: трябва наистина да имате широк багажник, защото е голяма , сгъва се като книга и не остава много място за багаж в колата. Друг недостатък е, че е все пак скъпа, луксозна количка.
Ако някой се интересува, мога да я снимам.
Купихме я за 599 евро и мисля, че си заслужава.

# 444
  • София
twinny, много ти благодаря за информацията. Аз се интересувам от тази количка и ще съм ти благодарна ако я снимаш - може ли и снимка в сгънат вариант, защото ние пътуваме много, а имам и батко, който винаги взема по някое возило на път

Момичета, можете ли да ми изпратите линк, където да разгледам отново TFK? Вече съм убедена, че искам тази марка количка и искам да видя какво точно предлагат - какви аксесоари да поръчам. Благодаря ви много

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 11:30 от AnMary

# 445
Момичета кажете как перете Chipolino twini (който има)? Не се сваля нищо от тапицерията, а е много мръсна вече. Опитах с препарат за килими само да напръскам и с гъба, но ефекта не е кой знае какъв. Ако я натикам цялата под душа дали ще и стане нещо?  newsm78

моята беше Бертони. Перях я с душа в банята Laughing с обикновен сапун. Може и на автомивка Wink

# 446
Снимала съм количката TFK във всякакви варианти, но не знам как да кача снимките тук. За това, който се интересува да ми прати имейл да му ги изпратя.
Ако някой знае как да ги публикувам, като те са в папка на компютъра ми, да каже, не можах да намеря как да инсъртна хиперлинк към папката със снимките.

# 447
  • София
Снимала съм количката TFK във всякакви варианти, но не знам как да кача снимките тук.
Не можете да дадете хиперлинк, към директория от вашия комп.
Вижте тази тема Добавяне на картинка към профила, в подписа или в мнение. Намаляване на картинка

# 448
[quote author=beb4o_fb Момичета, можете ли да ми изпратите линк, където да разгледам отново TFK? Вече съм убедена, че искам тази марка количка и искам да видя какво точно предлагат - какви аксесоари да поръчам. Благодаря ви много
[/quote]

Има много:

http://www.buggy.de/
http://www.trendsforkids.com/
www.kinderwagenshop.info
www.stroller.com/trends-kids-strollers.html - САЩ
http://www.kiddies24.de/shop/index.php?cat=c30445_Twinner-Twist-Duo.html

http://www.baby-walz.de/Auf-Achse/Kinderwagen/Geschwisterwagen/g … t-Duo.a833.0.html

http://www.zwillingsburg.de/Zwillingswagen

Модела е Twinner Twist Duo - модел 2010. Стария модел е само Twinner Twist и можеш да го срещнеш по-евтин. Познава се веднага по това, че новия модел е с два отделни сенника, а стария е с един общ.

# 449
  • Sofia
Някой може ли да ми каже има ли съществена разлика между тези две колички, която да оправдае повече от двойната разлика в цената. Никъде не намерих дълбочина на седалката и до колко кг на детето стават.  newsm78 Също ще съм благодарна, ако някой има такава да сподели мнение.
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=5339
http://www.bebe-best.com/obaby-apollo-graphite-circles.html
http://www.eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=429
Ако се сещате друга свястна лятна количка за близнаци (до съм 350 лв) кажете.
А по принцип се колебая между лятна количка (много ме притесняват малките колелца и дали са проходими и лесни за управление) и тази (изглежда много проходима)
http://www.eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=544
Чудя се дали има смисъл тепърва да купувам такава... ама те за сега се возят с удоволствие и се надявам поне до другата есен да я ползвам...  newsm78

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 12:07 от savina_33

Общи условия

Активация на акаунт