МАРТенчетата мънички,се кокорят вече със очички!

• 14 508
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
 Hug и от нас!!!
честит рожден ден Шу  bouquet

Честити месечинки на всички бебчета, родени преди месец!!!

Наистина днес разходката много ми хареса - Борис в двете мацки - Елия и Любомира Mr. Green
Нищо че се прибрахме с рев, ама все пак трябваше да се откроим Laughing

зеленко, благодаря за организацията на бебешката среща Hug

И тъй като говорихте за Пентаксима - аз се доверих на педито - да я вземе трой, аз да му я платя - все пак той си знае как да я държи и съхранява - ако нямам доверие на лекаря, на който съм поверила здравето на детето си , тогава за какво ми е???? освен това аз ходя до там с количката и не мога да си купувам термочанта за да нося ваксина, нещо не ми звучи цивилизовано Grinning

Веселина-с-п, откъде мога да намяеря тази книга, че нямам никава родителска, да се образовам малко.

Ох Борис голям сън му е удари тази вечер, още не е станал, та не знам какво ли ни чака тази нощ newsm78
Иначе при нас почти всеки ден е различен - имаме колики - боли го коремчето по различно време, понякога яде повече, понякога по малко, понякога се събужда нощем да яде, друг път не - така че.....още не сме се разграфили, ама и това ще стане, да ми е живо и здраво детенцето, другото, ще се оправи с времето. baby_neutral
Целувки на всички и лека

# 61
  • Стара Загора
Мацки да ви питам знаете ли кога ще се разбере бебетата с какви очи ще са? Вашите  бебчета с какви са?
Нашите са сивкаво -сини.

И аз все се каня да питам. Нашите са си сини на 100 % и това ме прави много щастлива. Колко се молех Симона да вземе очите на баща си и Господ ме чу.
И ние днес направихме старозагорската среща двете Симонки и Радо само, че нямаме снимки - нищо другият път!

# 62
Аз мисля,че е рано още да се определи какъв ще е цвета на очите! Peace  И нашите са сиво-сини,но няма шанс да са сини или зелени,защото само на мъжо очите са светли,а в нашия род всички са с тъмни очи! Peace

# 63
здравейте!Само да отговоря на  ELQ  че нямам време да ви прочета много,много!
документите за майчинството и децките ги подадох заедно и са:
документ който се взема от общината и се дава на счетоводителката за доход
отделен документ от счетоводителката който тя пише пак доходите за една година назад
акт за раждане
лични карти на родителите
банкова сметка ако искаш да ти ги превеждат
трудова книжка
трудов договор май това бяха
звънни пак да питаш преди да отдеш!!!
аз днес бях на държавен изпит и го взех с 5-за това неспане съм супер доволна че изобщо го взех

# 64
Ето и мойте снимки от днешната разходка
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11522508
Тоя сайт нещо ми лази по нервита  Close Три пъти надписвам снимките и не излиза надписа  #2gunfire

Васида, аз си я купих от книжарница. Аз обикновено, като ходя по центъра да се моткам и задължително минавам през Ориндж и тази голямата на Графа  Peace Скоро не съм ходила към центъра и ме сърби вече да се разходя натам.

Забравих да кажа, че аз утре няма ад мога да дойда на общата среща  Tired Мъж ми е на работа и въобще не искам да си правя експерименти да идвам сама с двете деца  ooooh!

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 21:43 от veselina_s_p

# 65
Дез, а и всички останали, които желаят могат да си дръпнат книгата Изкуството да бъдеш родител от http://izvorite.com/ .

# 66
Роска радвам се, че си по-добре.  Hug
Скоро люлинските мамита няма ли да организирате една малка среща, че да дойда и вас да ви видя.
Шуши13 мерси за линка. (книгата се намира на 6стр)
Зори благодаря за инфото Hug

от нас лека и мека Hug

# 67
  • Sofia
Момичета, тази книга "Изкуството да бъдеш родител" я има свободна за сваляне - izvorite.com. Наистина е супер! От тук разбрах за нея и не мога да я оставя вече час и нещо.

# 68
Шу, много хубаво, че резултатите са добри. А, щях да забравя - ЧРД!

Иначе и Гого (който е на възрастта на твоя Боян) се държи така с мен - отдавам го на ревността. Малко по малко преминава, много говоря с него, но трябва време.

# 69
и на мен ми е интересно това с очите,нашите са сиви и ту стават сиво-кафеви ту сиво-зелени,много  интересно Flutter

ние сега се пулим и си стои и циври,нямам си и на идея какво иска,когато го гушна и млъква,а не искам да го свиквам на ръце,защото май от скоро време това иска Tired а не го държа много в мен но май му харесва,не знам какво да правя,така като иска на ръце след всяко хранене няма да имам време за нищо,аз и сега не че имам де,едвам се оттървах да се изкъпя ooooh! дайте идея жал ми е като го гледам как хленчи ама го оставям на креватчето newsm78

лека от нас Hug

# 70
Здравейте мамчета!

за очите - нашите са големи и сини, но не знам до кога Laughing казват , че се променят щом бебето започне да хапва нормална храна, т.е спре се кърмата, някъде към 7-8я месец...

искам да ви питам нещо за АМ - аз на моята сладурана и разтварям в 90 мл. 3 лъжички АМ и количеството в шишето става малко повече - към 100 мл., тези от вас които пишат , че дават на бебоците 120 мл АМ - как да го разбирам - в 120 мл. вода разтваряте АМ / и то става малко повече в шишето/ или разтваряте АМ в по-малко вода така че количеството АМ+вода да стане в шишето 120 мл.
нещо не мога да го разбера това чудо?!

# 71
# 72
и на мен ми е интересно това с очите,нашите са сиви и ту стават сиво-кафеви ту сиво-зелени,много  интересно Flutter

ние сега се пулим и си стои и циври,нямам си и на идея какво иска,когато го гушна и млъква,а не искам да го свиквам на ръце,защото май от скоро време това иска Tired а не го държа много в мен но май му харесва,не знам какво да правя,така като иска на ръце след всяко хранене няма да имам време за нищо,аз и сега не че имам де,едвам се оттървах да се изкъпя ooooh! дайте идея жал ми е като го гледам как хленчи ама го оставям на креватчето newsm78

лека от нас Hug

Според мен е нормално след хранене да го подържиш малко да се унесе и тогава да го слагаш. Особено, след като виждаш, че в теб се успокоява, а в леглото не - не е ли по-добре да го приспиш в теб за 10 минути, пък макар и на ръце, и да го оставиш  и ти да си свободна, отколкото часове наред да се пробваш да го оставяш, той да не иска, да го взимаш пак, пак да го оставяш...Ти си знаеш, де. Но има разлика между това по цял ден да не можеш да го оставиш и между това след ядене да го погушкаш за малко. То при мен само оригването и държането изправен след ядене е поне 15-20 минути, то и ако това броя като разглезване, аман.

# 73
Добро утро от нас.
Аз още не зная навиците и всичките капризчета на Ангела. Но тя е доста кротко бебче за сега. Опознаваме се още и май таткото се справя по-добре от мен Crazy. Тя е много гальовна и много обича да я гушкат, но Кико я преспива и люшкайки креватчето, как я прави тази работа не зная....аз не мога ако не я взема на ръце. Май с храненето вече посвекнах. Банята за сега ни е трудна. Имам проблем обаче с оригването и обличането. Не оригва изобщо, а в болницата ни наплашиха, че последните два дни преди да си я вземме много е повръщала и сега е с вдигнато матраче и на по-гъсто АМ. За сега няма проблеми с това. да направя ПУ ПУ, че това ми е голям страх. Обличам я с боди с дълъг ръкав и ританки отдолу и я завивам с лека пеленка през деня и по-дебеличка през ноща. Все ми се стрева, че и е или топло или студено. А в стаята е около 22-23 градуса. Моля ви помогнете ми с това. Как обличате вие вашите бебчета???
Честито на всички месечинки.
Хубав ден на всички. Скоро ще кача още снимки като ми остане време.  Hug
Роси, радвам се че си по-добре. Всичко ще се оправи.  Hug
Това го намерех в една тема за коликите. Интересно е и действа....  http://www.iserenity.com/environments.htm   а също и тази статия  http://xedra.wordpress.com/livingwithbaby/5stepsforcolic/

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 06:10 от kikoimery

# 74
Добро утро мамита, как сте днес, наспахте ли се?
Ние добре се наспахме - тази нощ Алек спа непробудно от 23,00 до 6,30, а аз се бях приготвила за нощно хранене Wink , та и ние се наспахме, сега съм свежарка Sunglasses
kikoimery да ти кажа аз от няколко дена изпробвам тези 5s, особенно ни помага това с повиването. Не съм си представяла, че така ще го успокоява това, но е факт, като му прибера ръчичките той заспива като със вълшебна пръчица и е толкова спокоен - не се стряска, не се мята. Аз и филчето свалих и там нагледно са показали самото преповиване с пелената (важното тук е че крачетата са свободни, само ръчичките са прибрани към тялото)
И така, дано днес да е хубаво времето, за да излезем на разходка. Хубава среща на софийските мами Hug

Общи условия

Активация на акаунт