СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 80 444
  • 1 563
  •   1
Отговори
# 825
Little wingels , абсолютно съм съгласна  Peace
Ани, това с емоционалните писма към м,едиите също е много добро..
И..на всички момичета по-горе- прави сте. Не е наша работа да решаваме какво да направи Общината. Аз само се опитвам да ви накарам да помислим..всяка за себе си..КАКВО би я удовлетворила нея лично..
Ясно е,че времето да се построят тия градини, които биха ни удовлетворили в момента е минало. И колкото и да го повтаряме, че искаме ДГ, ще чувама, как няма технологично време да се построят, (понеже това технологично време е безвъзвратно проспано от Общината)
В този смисъл помолих да помислим за алтернативи, които биха ни устройвали.
Иначе е ясно,че решенията не ги взимаме ние и реално всяко от нашите предложения за Общината е в сферата на научната фантастика, понеже на Общината просто не й пука за проблема..
Време е да не ги оставяме "на мира"..
Просто не трябва да им позволим да забравят за нас..
Като първа стъпка, мисля,че трбява да напишем отговора до Фандъкова..
Смятам,че идеята на Little wingels всяка от нас да отговори на тия части от отговора на г-жа Фандъкова, които са ни впечатлили и да ги обедини мнакрая в един общ отговор..на отговора..

# 826
  • гр.София
 АндиБ, срещата е на
Оборище 44, от 14 ч. Сградата се намира зад испанската гимназия,събират се на най-горния етаж.
 Ще ти пусна на ЛС тел на Ели(Хриса), ако и тя ходи.

И аз не разбирам от ремонти.

Литъл, ще ти пиша по писмото на Ф.

# 827
blanc какво за ремонтите?
ако мога ще помагам....в такъв отдел в МОН работех преди да изляза по майчинство...но сега може и да има нови изисквания.....

# 828
Аз съм на 100%, съгласна с пpедложението на anikolova86 да щуpмуваме медиите - за да има pазвитие по даден пpоблем тpябва да има колкото се може по - вече гласност и натиск. Започвам да пиша до pазлични пpедавания още сега - напpавете го и вие.

# 829
Искаше ми се повече майки да отидем на работната среща....

# 830
  • София
и аз подкрепям тази идея с медиите , струва ми се надеждна  Hug !

# 831
Искаше ми се повече майки да отидем на работната среща....
Кой ден е тази срещата на Оборище 44?
Видях, че е от 14 часа.

# 832
# 833
  • София
за идеята с медиите трябват 2 неща - масовост и драматичност! Аз мога много неща да пиша, но личната ми история може много лесно да се обори с това, че критериите са в моя полза, имам предимство и поне засега моето дете е напред. Т.е. много искам да се развие тази идея, но не мога много да направя за нея. Аз по-скоро мога да помогна в тезите от общ характер. Като за начало, за да не останем пишещи 4-5 майки, включени в този разговор, агитирайте и познатите си, трябва да ни забележат.

Това, че в момента технически не може да се направи нищо, не означава, че проблема е изчезнал и няма да позволим да се замлъкне!

За отговора на отвореното писмо от Ф. ще си подредя мислите, ще го прегледам отново и ще се опитам тук да систематизирам това, което мисля без излишен драматизъм (какъвто трябва да имаме пред медиите). Не знам кой ще го обобщава, както и писмото до С, но обещавам много бързо да си дам предложенията.

# 834
  • гр.София
 Как ще щурмуваме медиите с личните си проблеми ,след като не е минало първото класиране?

Анди,за работната група си мислех,че специално заради нас има обявено заседание,но още миналата седмица се оказа,че тя си е планирана и си има конкретна тема-ремонтите сега и през лятото (вероятно за да избегнат случилото се през лятото ,ако помните-десетки градини се ремонтираха и не работеха чак до ноември.)
 Така че,кой знае каква работа нямаме там. Но ,който иска нека отиде-хем ще заявим присъствие,хем ще видите как протичат тия срещи.

# 835
Чета за всичко случващо се във форума почти от месец. Отбягвам да давам отрицателни становища или мнения, като израз на уважението за усилиията на тези, които са ангажирани активно от много повече време и полагат много повече усилия от мен. Смятам също така, че от разединението и раздорите печелят единствено общинарите и онези, които се надяват на вратички и заобикаляне на така приетите правила.
 И все пак.... Чета страници назад и се вижда едно разноговорене и разнообразие от:
 - уж трябва да се забрави за темата "Критерии" и да се гледа принципно, но голяма част от родителите се вълнуват от темата и непрекъснато се връщат на нея т.е. апелите не са достатъчни за да се изостави тази тема
- уж работим заради принципи, еднакви права на децата, премахване на несправедливост и т.н.
-  НО търсим конкретни решения, да се дават конкретни предложения за ремонти, реиновиране и т.н.
- да искаме общината сама да си търси решенията, но и да даваме предложения, за да бъдем конструктивни

Тъй ама тези разнообразни искания и принципи често са несъвместими. Често принципните позиции не водят до бързи и навременни реалистични решения. От друга страна нарушените права се търсят по съдебен път, в Комисията за защита от дискриминация, Конституционен съд, Омбудсман и др. Конкретните критерии /примерно/ пък се решават от общински съвет и др. Проблемите са различни, пътищата са различни.

По мое мнение това различие във вижданията отблъсква и обезсърчава част от поддръжниците.

Смятам, че трябва да се изработи харта/декларация/лист със 10 /примерно/ искания и да се настоява за тахното изпълнение. конкретно и поединично. Така ще има по-голяма яснота, конкретика и видимост за постигнатите резултати
Предлагам участниците във форума да дадат предложения, които да бъдап подложени на гласуване чрез анкета. Така ще се постигне консенсусност, представителност и подреденост.

# 836
Смятам, че трябва да се изработи харта/декларация/лист със 10 /примерно/ искания и да се настоява за тахното изпълнение. конкретно и поединично. Така ще има по-голяма яснота, конкретика и видимост за постигнатите резултати
Предлагам участниците във форума да дадат предложения, които да бъдап подложени на гласуване чрез анкета. Така ще се постигне консенсусност, представителност и подреденост.

Много добра идея!

# 837
Според програмата за 2009/2010 за откриване на нови места, ще бъдат построени 23 ДГ с 1145 нови места. Аз лично се опасявам че дори и тези твърде недостатъчно места няма да бъдат разкрити в определения срок. Бих искала в тази програма да има по конкретни срокове/месец и година/ и по конкретно местоположение на ново строящото се детско заведение. Така родителите разхождайки се в квартала ще могат да виждат как и с какви темпове върви строителството и да сигнализират общината. Защото все си мисля че накрая ще има оправдания от сорта: "Ама тя строителната фирма не си е изпълнила сроковете", а строителната фирма ще вика "Ама те не ни преведоха парите за строежа на време "и тнт...
А къде точно мога да видя отговора на Ф.

# 838
  • гр.София
 Ние съвсем ясно сме формулирали исканията си в писмото до ББ и Ф.

kikimora1[/b], друго ли имаш предвид?

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 09:13 от blanc

# 839
Мда, тъкмо щях да пиша, че имаме искания , и то доста разумни според мен!
Освен това имаше доста темички с критериите още преди година! Ами да се бяхте включвали навреме, а не сега- след дъжд качулка! Ами аман вече- хем някой друг да свърши работата, хем пък и да ви устройва идеално...
Ако имаше места за децата, нямаше д аима значение какви критерии са приети!

Общи условия

Активация на акаунт