НОЕМВРИ ми дари едно човече, което и на глас се смее вече!

• 11 343
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
  • На топло...
Здравейте, милички  Hug!

Да се включим пак след три месеца Crazy...
Не ни е срам, ма кво да напрая, туй дребното само да натисна някой клавиш и отваря едни очи и уши - ужас, нито яде, нито спи - любопитна сврака! А пък ми е съвестно като е буден да пиша или джъткам в нета, затуй само с четенето наваксвам докато спи или плюска Blush... Но пък и пред вас ме гризе съвестта и една дебела става, извинявам се за дългото неписане  Heart Eyes Hug!

Ние сме добре, ето и новинките:
 - разхождаме се вече славно-славно с количката, невероятно, но факт - вози се и  hahahaневинаги реве!
 - обръща се на три възможни страни - само от корем по гръб наляво му е недостатъкът Thinking...
 - ходихме до провинциалното посолство и го напрайхме българче официално  Laughing...
 - пораснали сме, бяхме и на рискова консултация, всичко е наред, не ни препоръчват терапии засега. Само ми предложиха психоложка да се позанимавала с него, та да може да спи сам, ма отказах, не мога тъй да го карам насила, когато-тогаз Naughty.
 - много се хили и се киска хлапето Joy.
 - запозна се с баба си, добре мина уж Confused.

Не на последно място... Юле Hug, още сме в списъка, с педагогическото захранване съм доникъде, ма като му дойде времето ще наваксам  Embarassed, просто ме мързи сега да се занимавам да ровя, след 2-3 седмици почвам... Йошко е на 25-ти май на обстойно изследване на съсирвателните способности на кръвта (туй заради кръвоизлива по време и след раждането), та по-рано в никакъв случай няма да почвам, даже все още обмислям дали да не е наистина след седми-осми месец. Пък за кърменето мойта свекърва какви изказвания вкарва да не ви разправям #Cussing out...

Айде толкоз, дано се преборя със съвестите и по-често пиша Embarassed!

Цункам ви и ви гушкам всичките, а най-вече бебчовците - толкова да са пораснали и оформени човечета вече станали, невероятно  bouquet Heart Eyes Hug!

# 241
 kaffeetrmker_2

Нана  Hug
Добавих си и двете Дидита и Лора в списъка  Mr. Green

Дани, за спането мноооооооого труден въпрос  hahaha виж за неспането може да се каже по цял ден.  Laughing Общо взето от 12 вечер до 8-9 сутрин спи дълбоко и се буди за храна или памперс. През останалото време ме прави луда калинка.  ooooh! hahaha

По темата за жълтъка попрочетох каквото намерих в Итернет и реших да не давам защото:
- в кърмата има всичко необходимо за бебето т.к. природата си знае работата;
- тези теории за недостиг на желязо са били развивани по време когато бебета са хранени с краве мляко, а АМ не са били толкова добри;
-стомаха на бебето не функционира нормално първата година и трудно обработва храни различни от кърма/АМ;
- желязото което се съдържа в кърмата се обработва максимално добре;
- ако бебето е предразположено към анемия ще развие анемия без значение дали ще го захраня на 40 дена или на 1 година;
Има и още ..., но това са основните ми аргументи.
Това е моето виждане по въпроса!  Peace Не искам да натрапвам мнение и приемам вашия избор!  Hug Знам че всяка мама иска най-доброто за бебчето си!  Peace

smile3508 Много обичам празници easter
Днес ще се пробвам  да правя козунак  chef  newsm78 Стискайте палци да го докарам поне на вкус, ако не успея на вкус и вид  Joy

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 16:38 от Yuliya2008

# 242
Така... Най-сетне успях да се довлека до вкъщи, носейки Симона в едната ръка и бутайки количката с другата. Не е лесно да се разхожда бебе, ако някой си мисли, че не е кой знае каква философия. Реве в количката и това е. Нито седнала, нито легнала...  Нито играчки... Обаче аз упорито се опитвам да я "науча" да слуша по разходки. Продължавам да се надявам!
Симона също много обича да й пея. Най-много си харесва една песничка за дядо Мраз.  Rolling Eyes Много се успокоява от нея. А мъжа ми онзи ден в парка ми вика : "Млъкни! Срам ме е. Какво ще си кажат хората?!" След като му обясних, че никак не ме е грижа какво ще си мислят хората, той ме помоли поне някаква пролетна песничка да й пея.  Crazy Но тя си харесва за дядо Мраз!

Мишле, много сладки снимки!

Мая, докторката ни има предвид, че едно малко пюренце е малко, за да замести напълно едно хранене. Но моето бебе не изяжда цяло и продължава после да си суче.

# 243
DeeDee76 козела се казва Брада. Mr. Green

Мнооого са сладки мишлетата  Hug мерси за хубавите снимки  Heart Eyes
Честити ви месечинки
Hug

# 244
Привет, момичета!
Като видях поста на nanunana си викам: "Ееееее, най- сетне! Къде се изгуби това момиче, защо не пише? "Веднага и аз се засрамих, защото аз много рядко пиша, но всеки ден чета.

Та....днес бяхме на комсултация, Наско е качил е 0,400 кг. и според сестрата е пораснал с 1 см. Нещо много не ми се вярва на това мерене, аз му държа главата, сестрата разпъва краката, детето пищи... Close

И аз още не съм захранила и нямам намерение да захранвам поне докато не навърши 6 месеца. Днес педиатърката ми каза да започна със зеленчук, после жълтък, каша, месни пюрета, плодови пюрета и най-накрая плодов сок. Останах доволна, защото по принцип тя ме караша да започвам отдавна със плодов сок, ама днес й казах, че нищо не съм давала и ще започна със зеленчуково пюре. Та така стигнахме до по- горе написаната последователност. И нея не мисля да спазвам, защото мисля, че е много рано за жълтък, а кашите мисля да не ги давам. Струва ми се излишно да напомпван детето с тях.

Оххх, стана дълго. Аз излизам около блока, че да поспи Насето поне малко. В нас за цял ден му се събира най- много час и половина сън, но а вън спи.

# 245
Варнаааааа,по кое времеизлизате и къде ходите?...че да знам къде да ви нападна събота,неделя  Mr. Green

# 246
Цитат
DeeDee76 козела се казва Брада. Mr. Green

Лора, верно? Аз се изцепих на лични на DeeDee, че се казва Чесмир Embarassed. Ама толкова си го обичах това филмче. Обаче ми се смесват това филмче и за Мечето Топчо-там пък лошият се казваше Васил Grinning. Да не говорим пък за Милко и Морко, но за тях няма как да сте чували  Sad

Честито на по-малките и на по-големите месечинки днес! Един императорски биберон за тях Grinning

# 247
За захранването как процедирам: обедното хранене- първо давам да суче и след това предлагам пюре, колкото изяде толкоз, от зеленчуковите изяжда 1/2 , а от плодовите 2/3 ( от  125гр. на ХИП). Не я насилвам,давам до момента в който стисне устата или земе да плюе "на фонтанче". Определено и харесват пюретата, но днес отказа със спанак,  дребни са ама с мнение newsm32.Така смятам да процедирам и шестия месец, сега целта е да свикне с нови вкусове.Днес погледнах съдаржанието на каши "Слънчо"- от тях със сигурност няма да дам, от другите ще си помисля newsm78.

# 248
Варнаааааа,по кое времеизлизате и къде ходите?...че да знам къде да ви нападна събота,неделя  Mr. Green

Шопи, май сме само двете с Иринка. Тофито не съм я виждала от септември. Анутев откак се канехме да ходим на ледена пързалка. Софи, от време на време. Mr. Green
Цветковата е на Пловдив, Миленка на Габрово. (клю-клю) Embarassed

Срещаме се към 13ч. на летния театър в морската. Пусни сигнал на скайпа ако ще можеш да излезеш на свиждане.

# 249
  • Бургас
момичета да ви се оплача, нали писах някъде по горе, че моето животинче пищи вече втори ден след обед и е превъзбудена, ми то имало защо с това даване на плодово пюре след обед явно съм възвърнала коликите. днес ме светна една мама пък и аз взех да зацепвам от къде идва проблема и след пюренцето преди обед и дадох профилактично САП и нямаше това напрежение. ама аз съм си за #2gunfire
чудя се да поспра ли пюретата или да продължавам newsm78

# 250
Мая, спри ги, явно още й е рано. То детето като  е готово, само ще си поиска, ако й предложиш  Hug
аз като малка от плодови пюрета съм се подсичала до коленцата  Close ама тогава.... нали първо дете, дай да го гледаме по книга, майка ми сега много се ядосва на самата себе си  Laughing

# 251
Диданка и мен са ме гледали по книга и моята майка е яд. Явно всяко дете трябва да се гледа според индивидуалностите му, а не според строгите препоръки на педиатърите.

# 252
Акостирахме успешно във Филибето.Направо ми се е.. мамата от пътуване.А какви шофьори-просто нямам думи  ooooh!
Официална покана за пловдивските мами за срещичка ( ей сега Бубето ме е обвинила в изневяра)
Честити месечинки на Никола, Алексче, Крум, Бенвенида и Миа.Да растат здрави и щастливи, много късмет в живота.

# 253
  • София
Къде се затриха Нелчо и Денчо? Да идват да се отчитат бързо, да няма бой  Mr. Green
Само за Денчо мога да ви осведомя. От толкова ходене по гаджета не и остава време за форума. Като кърмачка прилича на грешната мадона с големите бомби  bombs и рути гаджета наред.
Всъщност по цял ден се шляем заедно по градинките, но това с гаджетата звучи по-добре

# 254

Като кърмачка прилича на грешната мадона с големите бомби  bombs

От Ван Кломб  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт