Като пролетни цветя са АВГУСТинските деца!

• 14 560
  • 279
  •   1
Отговори
# 60
  • София
аз даже не знам докога е срокът за кандидатстване  Blush Embarassed ooooh! , а и като чета - едва ли имам шанс...
а за яслите - каквото и да се напише, няма да ме убеди, че е по-добре от вкъщи  Hug

# 61
  • варненка от София
Аз също съм тотално против яслите, имам възможност да си я гледам вкъщи и го направих и й спестих доста неща, главно болести. За градините вече съм пък кътегорична, че е добре да се социализира детето и е хубаво да ходи, но пък идва проблема с липсата на места. Далеч съм от мисълта, че няма да ми боледува, но все пак ще е по-голяма. Да я дам на годинка и нещо на ясла ми се струва ужасно рано. И пак казвам, че имах възможност да си я гледам у нас и за това не я дадох, но ако нямаше начин, сигурно щях да правя и аз всевъзможни еквилибристики - ясла, баби, дядовци  ooooh!.

Сега на 01.06 ще лъсне истината, приети ли сме на гладина или не. Силно се надявам да се е класирала, за да мога да продължа работа и след раждането на бебка. Абе ще трябва да работя и в двата случая, заради заемите, но ако Шушето е на градина през деня, ще ми е по леко с бебе и работа, но баба знае две и двеста, силно вярвам, че ще се оправим.

# 62
  • София
По- добре е вкъщи с мама, но няма начин, налага да започна работа, ако имаше вариант да работя от вкъщи, нямаше и да се замисля. А срока е до 21 май, имаш време.
А за болестите, Криси дори и да си у дома, Марти като ходи на градина (силно се надявам) ще носи всички вируси и ще ги предава на Криси.  Thinking А и при мен има две възможности само: ясла или детегледачка, бабите работят, да са живи и здрави. Детегледачката пък ще ми излезе доста солено, защото и по тази програма за детегледачките май нямало места  #2gunfire , трябва да проверя и ако трябва да плащам цяла заплата, то аз за какво ли ще работя  Thinking
Извинявайте, ама ми е пълна каша в главата, определено съм притеснена, знам че ще се справим някак с положението, но до тогава има да си блъскам главата.  Crazy

# 63
  • София
Елена, аз просто имам късмета, че нашите са по-свободни и ми помагат много, затова разсъждавам така  Hug Нито физически, нито психически бихме се справили сами  Blush , а често пъти - и финансово.  Embarassed

# 64
  • София
eлен,
ние сме с детегледачка откакто стана на 9 месеца. За мен това е по-добрия вариант от ясла. Относно самостоятелността зависи и от детето, така че и вкъщи с детегледачката може да се научи. Пък и със сигурност си спестяваш заболяванията на тази възраст, не че няма да боледува после на градина, но ще е по-голям и съответно с по-добре изграден имунитет ( така или иначе леките настинки и вирусите няма как да ги избегнете, особено с баткото).
Единственото, за което съжалявам, че не го пуснах на ясла, е че сега най-вероятно нямаше да се борим за детска градина ( мисля, че щеше да има повече шансове, особено по онова време, пък и дори да беше на чиста ясла, пак щеше да му донесе една точка повече)....но положението е такова...Така че си е аргумент не за пренебрегване- вместо да плащаш само две години ( до три) така сега може да ми се наложи да плащам до 7 годишна възраст....

Не се притеснявай, че чужда жена ще ти гледа детето. Има доста пенсионирани лелки от градините, или мед. сестри, които гледат деца.
Наистина изборът е най-важен, пожелавам ти, ако избереш този вариант, бързо да намериш добра детегледачка.  

# 65
  • София
Кайли за съжаление няма да успеем. Ремонтът на банята върви с пълна пара. Постоянно излизат допълнителни задачи, а и с парите положението стана зловещо.
Ще отложим за Гергьовден. Надявам се да дойдем тогава.

За яслите - против съм даването на дете под 2 години, а единственият реален недостатък са болестите. Иначе съм за. Кало харесва да ходи на ясла, играе много, научи се да ходи на гърне. Въобще много плюсове са.

# 66
Кайли, стискаме палци да е наред всичко

Марулка, дано успеете с Шушето, че после бебо и работа ще се побъркаш. Дано бебка да е кротичка.
Само 6 ли си качила, блазя ти, сигурно спазваш някакви приличия с храната. Аз досега съм качила 10 и съм в петия месец, не ми се мисли докрая. Даниел съм родила, като бях стигнала 75кг, а сега...

Елен, много са сладички

Ембър, успех с хомеопатията, ще разказваш как върви

За протеста утре, ще се съберете ли някъде отстрани преди него, за да дойдем и да ме видите каква съм мецана
За яслите и градините съм за. Дани ходи от 1г4м, като съвсем малко ми е боледувал. Имаше един период, една сезмица вкъщи, една на градина, но надявам се да отмине. Иначе ни го взимат едно семейство, което гледат още три деца и тяхното и определено не им е скучно.

# 67
Здравейте от Торонто!

Честито на всички празнували през изминалите дни!Да сте живи и здрави !  bouquet

Толкова съм уморена нервна че не мога да си събера мислите ...

Кайли важно е наистина да си здрава и щом си убедена че трябва да се оперираш направи го,а за второ дете има и други начини,ти поне работиш в такова място пълно със сладки дечица които никой не иска,знае ли човек,може да ви е писано да дадете дом на едно от тях,радвай се на Тони и мисли позитивно, той има нужда от силна и здрава мама! Hug Hug Hug

Марулче браво за килограмите ,движиш се много добре  Peace,като купите колата пусни снимчица да я видим  Wink

Ембър банята ти е просто прекрасна ,искам и аз такава....

Блу много са сладки клипчетата, Ния е толкова уверена на колелото,Елица само се от-бутва с крака и въобще не схваща принципа  Blush

Вчера бяхме с нея на екскурзия до Science centre с Еличка и децата от дет.градина ,много хубаво беше ,центъра е много хубав наистина,макар че трябва да отида още веднъж ако искам наистина да го видя,сега разгледах МНОГО подробно само детската част  Crazy,голяма игра падна,много беше щастлива.Намери си и дружка едно румънче Анастасия,не знам как се разбират ,но става игра,мисля че въпреки че сме далеч от градините в БГ все пак ще продължа да я водя защото контакта с децата и е наистина необходим.

Аз съм пред големи дилеми и не знам,главата ми се пръска от мислене,а и Ники много ме нервира ,такива мисли "гениални " му идват че се плаша чак.Карам го да мисли и разказва на български и той на родния си език нищо смислено не казва,а какво остава на други езици....такава трагедия е, дано се вреди поне улиците да мете, ужас просто...Мисля си толкова ли съм тъпа че имам такова дете...не знам вече.

# 68
Ето ме и мен Party на работното място,. Не можах да събера сили да боядисам яйца преди работа Crazy .Пих едно кафе на път за работа, взех си още двечки за продължение, и сервирам и на вас
Марго, много обичам да видя рано-рано твоите постове Simple Smile Не бъди прекалено критична към НИки...Ти си взискателна майка, изискваща от децата си и искаща най-доброто- да бъдат и да дават от себе си.ДАй си малко почивка  и на самата себе си .Просто сте в лош период.Вярвам че ще улегнат нещата Hug Позволи си малко оптимизъм Heart Eyes
А сега ви желая хубав ден и добро настроение  bouquet

# 69
  • гр.София
 Ей,Велмар, мерси,че ме подсети. Имам да варя яйца за уч-ще за Пепи.Съвсем бях забравила ooooh!

Мама Марго,знаеш ли какви ценни хора се раждат от такива,невписващи се в рамките на благоприличието и старателността деца! Дай боже Ники да е такъв (звуча ли като баба ти!)

# 70
Бланк, аз събудих една съседка в 5 ч че тя беше ентусиазирана да боядисва преди изгрев слънце Crazy Ако се поддам на този ентусиазъм,м това ще е равносилно на самоубийство   в моята програма ooooh!
И не на последно място- успех на протеста днес- ще стискам палци Praynig

# 71
  • гр.София
 Мерси Hug

# 72
  • София
Велмар, направо ме уби с този ентусиазъм да боядисваш яйца рано сутрин  Laughing....и при тази твоя програма ( ама каквато си енергична, нямаше да се учудя и това да си направила).

Хайде доскоро, ще се видим на протеста  Laughing...аз ще успя да дойда малко преди 11.

# 73
  • Бургас

Мама Марго,знаеш ли какви ценни хора се раждат от такива,невписващи се в рамките на благоприличието и старателността деца! Дай боже Ники да е такъв (звуча ли като баба ти!)

И аз съм на това мнениеPeace

Кайли,пожелавам ти скоро и бързо да забравиш за всичките си проблеми.Всичко ще бъде наред! Peace

Относно мнението ми за яслите.Аз въобще не исках да давам Ирен на 2 години,но така се наложи от финансова гледна точка.Сега не съжалявам.Много бързо ми свикна.Има толкова много приятели там.Знае около 20песнички,брои(не че се хваля,ама аз вкъщи нямаше да я науча).И най-важното всяка сутрин тръгва с желание,а вечер разказва как е минал денят и.А за болестите верно,че се заразяват едно от друго.Ама имам приятелки,на които децата им са вкъщи и боледуват много повече.

Успех на протеста!

# 74
Ето едно августинчеееееееееее  Laughing http://news.ibox.bg/news/id_1571190653
Чакаме присъствалите от нашия отбор за инфо от извора Wink

Общи условия

Активация на акаунт