Пролетта навънка се разпука, февруарче весело ни гука

• 13 110
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
то май след 135-ия ден вече се минава в отпуск по майчинство и декларацията се попълва от теб, а се подава от работодателя

# 151
  • Бургас
Бори,след този изравнителен болничен(до 135-ия ден) друг няма.Като се подаде в НОИ приложение номер 2 те вече си знаят,че си ползваш правото на болнични до 410-ия ден,т.е. до първата годинка на детето.

И аз така знам!

# 152
  • София
Момичета,не издържам вече.Втори ден Никола не иска да спи изобщо през деня.Цял ден се носим,говорим си,пеем,друскаме се и прочие.Опитвам със сешоар,със залъгалка,нищо и нищо,най-много за 10мин. задремва и скача като ужилен.Нахранен е,преоблечен,сух,играхме си,сега е сам в другата стая и плаче та се къса.Но реших да пробвам и така-да го оставя да си пореве малко,но на мен ми се е свило сърцето.Ако имате някоя идея споделете,просто съм отчаяна вече.След вчерашния маратон по неспане бях толкова изнервена вечерта,че си отнесе таткото,а ако до довечера не спи ще съм не просто изнервена ами...

# 153
Както обясни наскоро Елфита,това приложение #2 се попълва преди да изтече 3-ия болничен(до 10 май значи за теб),а счетоводителката ти го придвижва нататък.

# 154
Айде,да използвам намалението докато беба спи в количката.Бяхме малко на пазар,сега ще папкаме и пак ще я изкарам,че времето хубаво навън.
За термометрите имам обикновен живачен.Да ви кажа не съм мерила до сега температура / дано рядко се налага / и дори незнам как ще я измеря - сигурно в дупето  newsm78

За болничните вече сте отговорили.

Аз да чукна  на дърво съм случила на татко  Wink Като се върне от работа и Белослава е само негова.Той храни,преобува,къпи,занимава я,приспива я,взема е за компания като си пие ракийката и вечеря,пред РС си я държи,абе общо взето не я изпуска да се докопам до нея.Така му се ще аз да ходя на работа,а той да си е в къщи  Laughing Да ви кажа честно дори мен учуди с това си поведение.Дали защото дълги години го чакахме това бебенце,дали защото е вече на 40 г и е по-отговорен  Thinking или защото както той казва много ме обичал и искал да ме отмени,но пък и бебка обичал безкрайно и му било приятно с нея.Да са ми живи и здрави само!
Проблема ни е само,че похърква доста силно и малката се стряска вечер  Cry

hetera,може да ти се стори смешно ама като заплаче много си я слагам на краката и започвам да я люлям като свиркам с уста.Свиркам ритмично при всяко клатене в едната и другата посока.И Белослава спира да реве и заспива.

# 155
HETERA остави го да си пореве е гледеай да не засинее,но иначе лошо няма да поплаче.само да не види дидерончо какво пиша че лошо ми се пише Mr. Greenаз Мая я оставям тя се изморява и после спи като къпана Mr. Greenвие много ги жалите тея бебоци,споко нищо им няма не е нужно всеки път на ръце,какво ще правите като станат по 9-10 килца???аз така като гледам май до довечера нова тема ще мислим,заради скапаното време Crossing Arms

# 156
Нашите резултати са готови - и са в норма  newsm44 Хемоглобинът бил малко нисък и билирубинът бил 60, но било нормално, сега продължаваме да се кърмим и ще изчакаме още 2 седмици. Поуспокоих се    ooooh! Чернодробните показатели са в норма.

# 157
Хетера, пробвай да го сложиш в количката и го изведи на терасата или пред блока и енергично го вози, т.е дърпай напред назад
Гери БРАВО!

# 158
Нашите резултати са готови - и са в норма  newsm44 Хемоглобинът бил малко нисък и билирубинът бил 60, но било нормално, сега продължаваме да се кърмим и ще изчакаме още 2 седмици. Поуспокоих се    ooooh!

Браво Гери!Поне ти поолекна. Hug Hug Hug

# 159
Както обясни наскоро Елфита,това приложение #2 се попълва преди да изтече 3-ия болничен(до 10 май значи за теб),а счетоводителката ти го придвижва нататък.
А самото приложение откъде се взема, от счетоводителката или от НОИ?
Хетера, правя същото като Найема, само че съскам.  Mr. Green Звукът сссссс моето змийче го успокоява повече и от шшшш-то.
Ралица откри за какво служат играчките. За Цветница и взехме едно вибриращо слонче с дрънкалка и шумулящи уши. Сложила съм го при нея в кошарката, показах и как шумка и от половин час съм рахат. Шумка си детето и му приказва, и му се хили както и на нас не се хили. Mr. Green

# 160
Весе защо не се опиташ да го измориш повечко - гимнастика по усилено, слагане често по-корем, разсъблечи го да порита гол по-енергично, на активната гимнастика и това наведнъж а и масажа нали ги уморявал, това наведъж и може и да заспи. Аз гледам вечер да му прилагам повече от тия неща за да го приспивам по-лесно после. Напоследък след като зачестихме разходките вечер бях доста уморена и пропусках да го уморявам и него и познайте както заспиваше в 22 започна да заспива в 24 след мнооого дундуркане  Whistling
 А днес му хванах цаката и на активната гимнастика, до сега все вечер го слагах под нея и тои обикновено ревеше, а сега сутринта както беше наспан и наяден го сложих и познаите подивя там да се хили да ги удря, дърпа и да им говори. Та така днес 3 пъти хем се поизморяваше сам и после лесно го метвах да поспи малко, хем си спечелвах и малко време за мен.  Flutter
 А и това моето змейче иска да сяда  doh луда работа напъва се като невидял и като не може реве . А аз мир да има го държа в мен в полулегнало положение ама той се напъне и седне и почва да се клати като наваляшка, а сега го забелязвам, че се опитва да си наклони максимално главата към коленете все едно кълбо иска да прави, аз го дърпам назад а той се натиска още повече напред  ooooh!а знам че не трябва да седи още е малък ама голяма борба пада , в четвъртака сме на ортопед и очквам да ми се накара доктора.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 16:25 от PIS74f

# 161
  • пак там
Хетера, при нас също има такива периоди, слава богу не по-дълги от два-три дни. Аз също пробвам да го уморявам, за да заспи. Пробвах и с оставянето сам, обаче освен уморено нещастно бебе и нещастна ревяща майка в другата стая  Grinning друго не постигнахме. Активна гимнастика, масажче, такива работи. Ако пък зацикли с рева - започвам да рррръкам (че съскането и шъшкането вече не ни действа). Дано съм ти помогнала малко...

# 162
  • Sofia
Хетера, пробвай да го сложиш в количката и го изведи на терасата или пред блока и енергично го вози, т.е дърпай напред назад
Гери БРАВО!

Ееее, Пате, признах те аз в парка с това дърпане и бутане  Mr. Green
Весе, да знаеш - действа! Ама може да се сецнеш ако не внимаваш... Laughing
Моето груханче се събуди, после ще си редактирам поста...
Гери, радвам се за вас!!!

Хм, уж се събуди и после пак заспа  Shocked Спи вече 2.5 часа и аз подозирам чайчето, което му дадох да пие като се разхълца - на ХИП за сладки сънища. Ама сръбна 3-4 глътки и го изплю, както обикновено, чак пък толкова да се е успал  newsm78 Като дрогиран е! А може би е защото бая киселя от сутринта и поплака малко...

Момичета, абе как да му направя масаж в тоя студ? Не мога да затопля достатъчно, а с духалката после не се диша... newsm78
Гледах един филм "Дукесата" с Кийра Найтли. Много е хубав и женски, препоръчвам ви го! А откога не бях изглеждала цял филм наведнъж, направо не помня! Три пъти УРА за чайчето на ХИП! Mr. Green

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 16:45 от cutesmallcat

# 163
Гери браво за резултатите,
След като минахме на АМ нашия билирубин падна до 64 и ми казаха, че е все още висок. Нормата беше до 17.
Но всяко изследване  е индивидуално,както и всяка лаборатория работи с различни показатели и реф. стойности.

Момичета може ли да ми предложите някоя по-хубавка програма за колажи?

# 164

Аз да чукна  на дърво съм случила на татко  Wink Като се върне от работа и Белослава е само негова.Той храни,преобува,къпи,занимава я,приспива я,взема е за компания като си пие ракийката и вечеря,пред РС си я държи,абе общо взето не я изпуска да се докопам до нея.Така му се ще аз да ходя на работа,а той да си е в къщи  Laughing

smile3501 smile3501 smile3501

Деси, докторката каза, че нормата на билирубин е 20, но резултатът не е обезпокоителен. А относно програмка - PhotoImpression на ArcSoft, има версии 2,3,4,5,6.5, много са лесни и имат страхотни колажи  Peace

Момичета, страхотни сте  Hug

Общи условия

Активация на акаунт