Курабийки за Великден

  • 61 429
  • 168
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
снощи ми дойде музата и направих моя импровизация,но се получиха учудващо вкусни и хем хрупкави,хем и мекички отвътре...сега си хапнах няколко,харесаха се и на фемилито Wink

направих ги с масло,яйца,тръстикова захар,сметана,амонячна и обикновена сода,лим.сок и кора,ванилия и пълнозърнесто брашно...а ги оформих с шприц/от чешките/,не си намерих точилката Blush

# 106
  • Бургас
  • Мнения: 687
Джемма, а по рецептата на Танита колко време издържат? Искам да ги правя днес и да знам до другия понеделник дали ще стават. А в кутия ли се държат?
Ще правя и тези на pep-4o. За тях вече разбрах

Обаче издържат в големия найлонов  Laughing Laughing чувал 30 дни, без да им се промени вкуса, гарантирам  Peace
Laughing Laughing Laughing
Благодарности за страхотните рецепти, момичета!

# 107
  • Мнения: 1 705
Джемма, а по рецептата на Танита колко време издържат? Искам да ги правя днес и да знам до другия понеделник дали ще стават. А в кутия ли се държат?
Ще правя и тези на pep-4o. За тях вече разбрах

Обаче издържат в големия найлонов  Laughing Laughing чувал 30 дни, без да им се промени вкуса, гарантирам  Peace
Laughing Laughing Laughing
Благодарности за страхотните рецепти, момичета!
Не съм Джемма, но правя рецептата, я по коледа я по Великден (обожаам лимон) Blush доста издържат. Аз ги държа в метална или пластмасова кутия.

# 108
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
ето ги моите курабийки https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-1 … 43657df0698b4b9aa преди малко пак направих,но  с мас,много вкусни...

# 109
  • Мнения: 1 705
Ето и едно от мен, другите поотделно не ги снимах, но имам гъсенички, едни с формички и разни с какао като топченца

Доли много са красиви Peace

# 110
  • София
  • Мнения: 6 015
Ееее, зарибихте ме!

Няма да успея за Великден да направя всичко, но по-нататък. Засега хвърлих око на курабийте на Пепчо.

Записах си и рецептата на Джемма за сладките и линка за фондана. А с какви бои го оцветявате?

# 111
  • Мнения: 83
Като гледа човек тези красоти как да не се захване?! Party
Имам един доста лаишки въпрос: подариха ми марципан, мисля че е швейцарски. Досега не съм работила с подобно чудо. Сега като ви четях реших да го отворя и очаквах нещо бяло и твърдо, а то е с цвят подобен на мед и меко. Кажете ми моля нормално ли е и как да го ползвам върху сладките? Пече ли се допълнително или се втвърдява само?  Embarassed

# 112
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Цитат
подариха ми маркиран
Какво ти подариха? newsm78

Ааа, редактирала си. Марципан,ясно. Той става за слепване на две по две сладки, и за украса и оцветяване става, но само ако е много фин, има зърнест, от не ситно смлени бадеми и не е много добър за украса.

# 113
  • София
  • Мнения: 4 659
В момента пека последната тава курабийки по тази рецепта, която спазих стриктно. Станаха чудесни - хем хрупкави, хем меки и пръхкави, но се обезформиха. Държах омесеното тесто около час в хладилника, както някъде прочетох, че е редно, но пак не се получиха. Дали защото корите, които разточвах, бяха по-дебели или причината е някъде другаде?

# 114
  • SA
  • Мнения: 3 350
Благодаря на pep-4o за чудесната рецепта!
Ето как станаха моите курабийки, които мьжьт ми много хареса. Станаха огромно количество, ама явно няма да се застоят дьлго.  Simple Smile



Сега само се чудя как да ги сьхранявам до Великден. Трябва ли задьлжително да се дьржат в затворен сьд ( кутия) и ако не са в такьв, има ли опасност да поемат влага и да се развалят?

# 115
  • Мнения: 1 705
Моите гъсенички, които са по подобна рецепта и отново в огромно количество стоят в една кутия за принтерна хартия зависи и опаковани с оризова хартия. Държа ги в хола, на стайна температура. И на терасата съм държала (остъклена) нищо има няма Party

# 116
  • Русе
  • Мнения: 410
Направих част от великденските сладки. Довечера продължавам  Simple Smile





Ето тук ще продължавам да слагам снимките на следващите  Simple Smile
http://dimana.snimka.bg/holidays/velikden-2014.814249.33010656

# 117
  • Мнения: 9 460
много хубави сладки, mama1+2   bouquet

Благодаря на pep-4o за чудесната рецепта!
................
Сега само се чудя как да ги сьхранявам до Великден. Трябва ли задьлжително да се дьржат в затворен сьд ( кутия) и ако не са в такьв, има ли опасност да поемат влага и да се развалят?

не в кутия, в торби ги съхранявай. Добре завързани. Нищо им няма - нито ще поемат влага, нито ще се развалят така.  Радвам се, че ви харесват  Hug


Ето моята продукция от снощи http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … tach=132467;image  Laughing

а прилично изглеждат така на сутринта



# 118
  • SA
  • Мнения: 3 350
пеп-4o и tinki_15 , благодаря ви, момичета!   bouquet

# 119
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 597
В момента пека последната тава курабийки по тази рецепта, която спазих стриктно. Станаха чудесни - хем хрупкави, хем меки и пръхкави, но се обезформиха. Държах омесеното тесто около час в хладилника, както някъде прочетох, че е редно, но пак не се получиха. Дали защото корите, които разточвах, бяха по-дебели или причината е някъде другаде?

Брашното ти е дошло малко и тестото е станало по-меко.
(аз много ги харесвам като се разлеят и обезформят)

Общи условия

Активация на акаунт