1001 нощи - сърцето ти си отвори и в приказка се потопи - 55

• 25 086
  • 463
  •   1
Отговори
# 105
Една хрумка   ideauu– Еда изпрати е-mail-a, на Шех под nickname Leandros, чудех се  Thinking откъде ми е познато името, и най-после се сетих – една от легендите за Kız Kulesi /известна още като кулата на Леандър/– любимото място за размисъл на Онур.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7e/Maidens … TowerHazyDay3.JPG

Легендата за Леандър - младеж от Абидос /на малоазийския бряг на Дарданелите/, влюбен в жрицата на Афродита -  Херо, която живеела в кула в Сестос /град на Европейския бряг/. Всяка нощ той преплувал през Дарданелите  до своята любима, а тя слагала на прозореца на върха светилник, който да насочва пътя му. Но през една зимна нощ бурята угасила лампата в кулата на Херо и той, лишен от пътеводната светлина, намерил смъртта си във вълните. На сутринта Херо видяла трупа му, изхвърлен на брега, и в отчаянието си се хвърлила от върха на кулата в морето. Името на Kız Kulesi се свързва и с тази древна история /явно фактът, че Kız Kulesi се намира на Босфора, явно е „несъществена” подробност./
ако е разказвана тук, извинете, не си спомням

Чудя се, дали има някаква връзка, или името е чиста случайност  newsm78 newsm78

а за Еда

Десницата божия всеки ще смаже
и злодеят със зло Аллах ще накаже.......

Иншаллах  Praynig

# 106
Наистина пише нещо за финал ог 10 април.Само да не е пак някоя измишльотина да ни хвърли в оркестъра.

# 107
Това е рекламата на следващия епизод и превод на репликите. Това девойките го преведоха още миналата седмица и е някъде на предишните страници с бели букви. Няма нова информация.

# 108
Благодаря.Отивам да спя.До утре!!!!!!!!!!!ЛЕКА  НОЩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 109
Забелязвате ли ,че когато едната двойка (Онур-Шех и Керем -Бенну)е в добри отношения другата страда поради някаква причина и обратно май четиримата не съм ги виждала щастливи заедно като изключим в началото когато се сваляха май  Thinking

да, и не само това, ами сякаш всички млади семейства са нещастни, обречени, сещам се за Ана Каренина "Всички щастливи семейства си приличат, всички нещастни са нещастни по своему".......Дори над Шех и Онур, които в момента /77/ отново са щастливо влюбени, отново е надвиснала сянка, бб и наистина, колкото и да ми се иска, не виждам как след толкова раздели можем да очакваме еднозначен щастлив край. То затова приказките свъшват със сватбата "И заживели щастливо.......", ама как точно  newsm78, както каза Надиде, "Тенджерата ври захлупена". И единствената щастлива двойка май са Бурхан и Надиде. За разлика от повечето от вас, винаги съм изпитвала известни резерви, да не кажа неприязън към тях, към методите им да налагат своя (псевдо)морал, но в последните серии ми пълнят душата, особено Бабка, как обърна палачинката с Фюсун, и как безссрамно лъготи Дедко  Flutter Peace Mr. Green

i нещо не особено оптимистично:

Помни, че когато внезапно съдбата със зло те връхлети,
са леки днешните неволи пред утрешните ти беди.

Sad

# 110
добър вечер момичета аз докато ги изгледам сериите вие всичко сте изкоментирали
първо да кажа че превода много ми харесва - момичета благодаря ви  newsm51
и добре, че гледам със суб по реално е някак особено Шех като се вайкаше и легнала до телефона  Grinning - много я харесвам като я дават такава

Еда стана направо сериен убиец как пък никой не се усъмни до сега в нея. Само Мерт сякаш усеща, че има нещо гнило. Обаче много ми хареса как я нареди Нурхаят  smile3508 - заповядайте цялото семейството е вътре и после защо излезнахте не бяха ли свободни. И туй ужасно същество веднага отиде ги изпя, че са пред фалит. ками 69 наистина довърши я тази Еда и в следващия епизод да я няма. Ако ти трябва помощ свиркай отряда се събира бързо  Joy

Сезен ме изненада защо реши че Керем трябва да я подкрепи и да й бъде опора, а тя на него не. Бурак много добре й го каза. И каква стана накрая май Севал излезе права. Периде няма ли да я върнат най-после стига е стояла в тоз Париж  Grinning
Бурак ми хареса различен го дават вече

За Фисюн все се чудех дали ще каже на Али Кемал. Престраши се каза му, но не ми стана съвсем ясно - чак да иска да я убие. В крайна сметка тя нали прие детето на чуждата жена. До сега поне не са давали нещо да го дели от другите деца. Жената като  изневери явно е по голям грях  newsm78

Бурхан и Надиде ми харесаха. Едни такива мъдри все умни неща приказват - посрещат каквото им поднесе живота гледат да го преживеят и пак с вдигната глава да останат. Надиде какви поговорки реди - "хубавия хляб го прави маята, а майката снахата" и "тенджерата ври затворена". Бурхан пък какво каза "благодарността не е нещо евтино". Като цяло мисля те бяха мъдростта в тези серии нататък ще ги видим. Ако кажат и за Еда още по добре.

За Бену какво да кажа пак я виждаме много слаба и обвинява всички наред, няма някой който да не е виновен според нея. Защо така се дърпа и бяга от Керем. Защо не са си опора един на друг не разбирам. И накрая пак приказки, че Керем не я обича и е втората - заслужи си шамара просто две думи няма. Иначе всичко, което и аз си мисля Шех й го каза в 76/7. Въпреки, че отстрани лесно да кажеш трябва да се съвземеш и да продължиш напред, но когато си на мястото на страдащия - някои намират сили други не. Както писа pijo 82  сценаристите ни представиха две загуби и двете изживяни по различен начин - за едната се мълчеше и не се говореше, а пък другата такава трагедия. Бену как не повярвя изобщо - сетих се за сляпата й любов към Керем. Явно тя така обича.
Керем милия май нямаше някой по големи загуби от него да понесе в еп 76 - детето, баща му, кризата. Как се преживява всичко като ти е на куп нямам представа. Бену го избягва. Онур го подкрепя, но не знам дали ще му е достатъчно това на Керем. Пак са в много близки отношения сега, но сякаш не е така като бяха в първите серии.

Семейство Аксал Heart Eyes отдавна не сме ги виждали така и сцената с децата. Май в 3-ти сезон досега изобщо не са ни ги представяли така. Цялата романтика на 1ви сезон нахлу. И Онур нали е на крилете на любовта с любимата жена до него готов с великани да се бори. Как му дойде силата от веднъж. Как ще фалират няма да фалират естествено.

Пак се улях сори. Тава е за вас   bouquet  bouquet  bouquet

И още не ми е хрумнало нещо свястно като отговор това, че и Шех и Бену загубиха децата си наказание за някакъв грях ли е. Или може би не трябва да ги разглеждам само двете, а да е грях примерно на двойките Онур-Шех и Керем-Бену. Защото в крайна сметка и двамата родители страдат.
Пак стана объркано

пенда защо така не си настроена оптимистично, като изключим стихчето за Еда, което си написала
нали приказка гледаме поне на мен та ми се иска

по едно време някъде в края на 2-ри сезон двойките не бяха ли по едно е също време щастливи  newsm78
оф вече може и да си измислям търся само положителни знаци  Peace

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 00:26 от castanea

# 111
  • Варна
И двете загубиха неродените си деца, но да не забравяме че Шех все пак беше в началото. А Бену го загуби 5 дена преди термина, име си бяха избрали, бебето си беше живо същество. Затова си мисля, че нейната загуба е по-тежка за преодоляване. Но от друга страна болестта на Каан беше по-тежък кръст за Шех. Така, че пак горе-долу ги уравновесиха нещата и при двете.
И намен ми е интересно какъв чак пък толкова голяма грях изкупват и двете, че толкова се стовари отгоре им....

# 112
Красе не съм си мислила и да правя сравнение на коя загубата е по голяма
загуба ли е голяма е  Peace Hug

по скоро ме тормози наказание за грях ли е или просто понякога така се случва - съдба

# 113
за мен заглавието на сериала би трябвало да е: " истината за човешката съдба" Rolling Eyes
"Или : Любов,омраза и още нещо...." или "Живот ,предрасъдъци и Традиции"

# 114
  • Варна
Супер тъжна серия, благодаря , че ни я преводохте, аз пак ревах Cry Cry
Много ми стана мъчно в тази серия за Бурак и си мисля,че просто му се връща сега за живота който е водил до сега, но много е тъжно да те напусне някой, когото обичаш истински Cry

За Керем, много силен в тези епизоди, идва му сила, не зная от къде, аз бих размазана на негово място. И какви хубави думи каза, като се сбогува със сестра си.

Сезем, - неблагодарница, съвсем не ми е приятна вече.

Бенну, си получи заслужен шамар, попрекали вече,    загубата й е тежка, тя е супер слаба и така, последствията са очевидни.

Шех и Онур бяха мили , но вече като видя такава сцена и по навик очаквам другата крайност Mr. Green

Ще чакаме нов превод  bouquet Лека нощ!

# 115
  • до най слънчевия бряг
Забелязвате ли ,че когато едната двойка (Онур-Шех и Керем -Бенну)е в добри отношения другата страда поради някаква причина и обратно май четиримата не съм ги виждала щастливи заедно като изключим в началото когато се сваляха май  Thinking

Току що ги догледах и същата мисъл ми се въртеше нон стоп в главата Може да са го измислили така за баланс ,че иначе много тежко ще преживеем ако и двете семйства са нещастни едновременно  Прилича ми на тези люлки ,дето единия ако е горе ,другия е долу на земята
Ама така пък не ни дават възможност  да се отпуснем и порадваме на щастието им
 Абе напрежение и мъка ,това е

# 116
  • Varna
Ей наревах се тази нощ, но и много, много се умилявах. А да и доста се ядосвах на оная безчусвтвената кокошка Сезен. На Еда кой ще и свие сърмите най накрая newsm78
Страхотни артисти са щом ме карат да се нервя, да рева и да ме умиляват.
А гласа на тоз Онур под лъжичката ми бърка- все едно чувам мойтУ баткУ- така викам на моя Ashkim-подобен му е баритона Wink
На момичетата които превеждат, една огромна Благодарност Hug от цялата ми душа. А дойдат ли във моя град-винаги са добре дошли у дома ми- ПОКЛОН МОМИЧЕТА newsm51 newsm51 newsm51
Лека нощ на всички Дами  bouquet Баше ми много приятно да чета разсъжденията ви Hug

# 117
  • Лондон/Пловдив
Много съм плакала на 76 серия ,ей добре ,че това е само филм през цялото време само това си повтарям . Миличкия Керем толкова му се ступа никой не го пита как се чувства ,нали е мъж .Вие доста сте разсъждавали върху двата епизода беше ми интересно да ви изчета тази вечер.Само да отбележа  преди малко изгледах 1 епизод на филмчето смятам да го повторя целия филм от край до край доста неща съм позабравила от първия сезон  Thinking

# 118
Моля ви се кажете ми как да качвам картинки в отговора си Embarassed,като дам пеист и ми е неактивен,може и на лични,че да не занимавам всички,извинявам се за отклонението Praynig Hug

# 119
Добро утро милички!  food010
Довечера ще гледаме ли? atwork Само дано не е много   comp03

Общи условия

Активация на акаунт