ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 865
  • 809
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Пожелавам ти от сърце да забременееш  да  износиш и родиш здраво бебе.Но аз лично не съм много доволна от др Начев,дано на тебе ти помогне. PeaceУспех.
Защо не си доволна от Начев? И мерси за пожеланията

# 391
Някои лекари взимат доста присърце работата си,обясняват ти защо и какво трябва да се направи ,други претупват нещата за да одбият номера и да приемат повече пациенти.На мене лично ми се видя от вторите.Но това си е лично мое мнение.

# 392
Здравейте, момичета!
Имам проблем с кисти, които ми се получават след овулация, доста болезнени са. При първата пих оргаметрил и се премахна, при втората изпуснах нещата и ме оперираха по спешност и след това имах 4 месеца без проблеми. На 5-я месец отново имах болки и отидох на АГ. Докторката видя, че има малко течност зад матката и предположи, че кистата се е пукнала сама, защото ме болеше, а на ултразвука нямаше нищо. Попитах я дали не е нужно да направя по-задълбочени изследвания, а тя ми каза, че щом имам овулация, нямам никакви хормонални проблеми, което малко ме притесни. Тогава защо имам кисти? Да уточня само, че съм раждала и до този момент преди 6 месеца никога не съм имала проблеми с цикъла. Та след доста молби се съгласи да ми назначи 5 хормона без тестостерон, щото не съм изглеждала да имам косми и т.н. И каза да изследвам тези хормони на 21 ден от цикъла. Сега въпросът ми е, при положение, че цикъла ми след операцията е на около 23 дни, дали е нормално да ги изследвам на 21 ден? Тя ми видя на ултразвук на 17.02, болките ми почнаха на 14.02, когато предполагам, че ми е била овулацията, защото се падаше точно 14 дни след началото на цикъла. Та на 17.02 тя видя, че имам овулация.
Четох, че на  вас ви изследвата хормонита на 3-5 ден от цикъла, а на мен всичките ми каза на 21 ден, вие какво мислите? Има ли смисъл да ги  направя сега или не? Утре ми е 21 ден и моля за вашия отговор като хора, имащи доста опит!
Ако има значение искам да кажа, че имам и хашимото, еутиреоидна фаза, но не пия лекарства, защото отклоненията са съвсем леки.

# 393
Daniela S , кажи кои хормони ти е дала да изследваш.

# 394
  • София
Здравейте, момичета!
Имам проблем с кисти, които ми се получават след овулация, доста болезнени са. При първата пих оргаметрил и се премахна, при втората изпуснах нещата и ме оперираха по спешност и след това имах 4 месеца без проблеми. На 5-я месец отново имах болки и отидох на АГ. Докторката видя, че има малко течност зад матката и предположи, че кистата се е пукнала сама, защото ме болеше, а на ултразвука нямаше нищо. Попитах я дали не е нужно да направя по-задълбочени изследвания, а тя ми каза, че щом имам овулация, нямам никакви хормонални проблеми, което малко ме притесни. Тогава защо имам кисти? Да уточня само, че съм раждала и до този момент преди 6 месеца никога не съм имала проблеми с цикъла. Та след доста молби се съгласи да ми назначи 5 хормона без тестостерон, щото не съм изглеждала да имам косми и т.н. И каза да изследвам тези хормони на 21 ден от цикъла. Сега въпросът ми е, при положение, че цикъла ми след операцията е на около 23 дни, дали е нормално да ги изследвам на 21 ден? Тя ми видя на ултразвук на 17.02, болките ми почнаха на 14.02, когато предполагам, че ми е била овулацията, защото се падаше точно 14 дни след началото на цикъла. Та на 17.02 тя видя, че имам овулация.
Четох, че на  вас ви изследвата хормонита на 3-5 ден от цикъла, а на мен всичките ми каза на 21 ден, вие какво мислите? Има ли смисъл да ги  направя сега или не? Утре ми е 21 ден и моля за вашия отговор като хора, имащи доста опит!
Ако има значение искам да кажа, че имам и хашимото, еутиреоидна фаза, но не пия лекарства, защото отклоненията са съвсем леки.
На 3 ден от МЦ - ЛХ, ФСХ и Е2
на 7 ден след доказана О. /поне с тестове за О+БТ/ Прогестерон
За др. хормони - няма значение деня от МЦ.
Добре е да се правят сутрин
Пиши какъв е резултата.
Посети клиника по стерилитет и АГ-Ендокринолог

# 395
  • София
Даниела това с кистите и болката ми звучи много познато, много е вероятно ако е като при мен ии хормоните да ти излязат в норма, мисля че трябва да смениш лекаря и да отидеш при специалист, да установят какви са кистите и от какво се получават  Rolling Eyes
Иначе за хормоните момичетата са ти написали кога се правят  Rolling Eyes

# 396
Благодаря ви, момичета!
При операцията ми казаха, че кистата е на яйчника и представлява т.нар. серозна киста. Имам и хистология, доброкачествена. На въпроса ми от какво се е получила, не получих логичен отговор. В общи линии ми казаха, че си било до организъм и склонността на организма да реагира така не може да се лекува. Ако искам да не ми се получават повече, да си пия хапчета - противозачатъчни, или да забраменея. И това вече от двама различни лекари го чувам. Щом си имам овулация, нямам проблеми, това е отговора. На мен също ми е странно, при положение, че никога не съм имала такива проблеми изведнъж да ми се появят и да няма причина.
Мисля, че е свързано с леко раздвижените резултати на щитовидната жлеза и данните за хашимото, защото тогава лекарят ме пита дали имам проблеми с цикъла и аз казах, че нямам и само 10 дни след това ми оперираха по спешност от тая киста.

Иначе пуснах всички изследвания сега, все пак на 17.02 вече съм била в овулация доказана с ехограф - дали е достатъчно достоверно?.
Пуснах си и тестостерона, макар да нямам косми Laughing.А ЛХ и ФСХ ще ги пусна пак на 3-ти ден. Дано днес да са готови резултати и ще пиша пак.

Иначе болките ми си продължават и явно ще траят докато не ми дойде МЦ, но поне са леки и не усещам цялостен дискомфорт.

Благодаря ви! Страшни сте, добре, че ви има!

Забравих да попитам, можете ли да ми препоръчате АГ ендокринолог в София? Може и на лични.

Имам резултатите:
Пролактин - 427,97      реф. 59-619
ЛХ - 6,42                       реф. фол - 1.9-12.5, ову - 8.7-76.3, лут - 0.5-16.9
ФСХ - 1,87                    реф. фол - 2.5-10.2, ову - 3.4-33.4, лут - 1,5-9,1
Естрадиол - 455,63      реф. фол - 40-606, ову - 536-1930, лут - 121-719
Тестостерон - 2,28       реф. 0.5-2-6
Прогестерон - 28,58    реф. фол - 0.48-4.45, лут - 10.62-81.28

След като съм в периода след овулация би трябвало да гледам лутеалната фаза, нали? Тогава всичко ми е ок, но пък проблем има! Нищо не ми стана ясно!

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 12:48 от Daniela S

# 397
  • София
Дани от прочетеното ме навежда мисълта че кистата не ендометриозна не е и нещо страшно, остана да е функционална  Rolling Eyes
Ако това се случва често да правиш кисти и да не пукаш фоликулите, говори за ЛУФ синдром  Rolling Eyes Хормоните на мен ми изглеждат добре ама как трябва да са съотношенията в лутенална фаза си нямам и на идея  Rolling Eyes

# 398
За пръв път го чувам този ЛУФ синдром! Има ли инфо в нета за четене по въпроса?
Иначе аз затова написах и реф.стойности, които са за всички фази, защото нещо не ми е много ясно в коя точно съм. Но ако съм в лут.фаза, няма някакви отклонения.

# 399
  • София
................
Имам резултатите:
Пролактин - 427,97      реф. 59-619
ЛХ - 6,42                       реф. фол - 1.9-12.5, ову - 8.7-76.3, лут - 0.5-16.9
ФСХ - 1,87                    реф. фол - 2.5-10.2, ову - 3.4-33.4, лут - 1,5-9,1
Естрадиол - 455,63      реф. фол - 40-606, ову - 536-1930, лут - 121-719
Тестостерон - 2,28       реф. 0.5-2-6
Прогестерон - 28,58    реф. фол - 0.48-4.45, лут - 10.62-81.28

След като съм в периода след овулация би трябвало да гледам лутеалната фаза, нали? Тогава всичко ми е ок, но пък проблем има! Нищо не ми стана ясно!
Изследванията ти са добре. Прогестерона показва, че е имало О. - само толкова /не и как функционира Жт/
Тестостерона ти е на горна граница, вярно че е в норма, ,но е добре да го следиш.
На кой ден от МЦ е правено изследването?

# 400
  • София
Има тема в проблемното за него, ама то така от четене няма да се диагностицираш  Rolling Eyes квартален гинеколог също няма да ти каже това е ЛУФ синдром, аз си спомням и на мен така навремето ми обясняваха че ми е такъв организма, не че сега като си знам диагнозата не стигнах пак до противозачатъчни, заради постоянната болка и страх от кисти  Rolling Eyes

# 401
  • София
Дани от прочетеното ме навежда мисълта че кистата не ендометриозна не е и нещо страшно, остана да е функционална  Rolling Eyes
Ако това се случва често да правиш кисти и да не пукаш фоликулите, говори за ЛУФ синдром  Rolling Eyes Хормоните на мен ми изглеждат добре ама как трябва да са съотношенията в лутенална фаза си нямам и на идея  Rolling Eyes
Да правиш кисти - по-скоро говори за ПКЯ или СПКЯ, но не и за ЛУФ. ЛУФ има при СПКЯ, но може и да няма
ЛУФ- това е Лутеинизация на неруптурирал фоликул - демек фоликула расте до размери за О./напр.22-24мм/ и вместо да се спука - той лутеинизира, т.е превръща се в ЖТ и синтезира прогестерон. Без да има О.

ПП. Може да имаш обаче СПКЯ и да не образуваш кисти

# 402
  • София
Ами не знам кое какво е ама аз СПКЯ или ПКЯ нямам  Rolling Eyes Не са ми и казвали и преди като съм правила кисти че имам  Rolling Eyes
Не съм убедена че има ЛУФ само при СПКЯ.

# 403
Изследването си го направих на 21 ден от МЦ.
Добре де, възможно ли е тогава лекарката да е видяла едновременно, че имам овулация и че ми се е спукала киста?
Смущава ме и съотношението между ЛХ и ФСХ, което при мен отива към 3, почти двойно от максималното разрешено.
Ще ги пусна тези 2 хормона и на 3-тия ден от МЦ, което ще е до седмица и пак ще пиша.
За квартални лекари въобще не говорим, не ходя  при такива, но не мога да се  примиря с отговора, че организма ми си е такъв, защото не беше.

# 404
Денис, а има ли обяснение за това, че не се пука фолукула - какво го причинява това състояние?

Общи условия

Активация на акаунт