ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 125
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 645
В пиложението с уточненията към критериите пише: "Поне един родител (вкл. и родител извън семейството) трябва да има постоянна или настояща адресна регистрация на територията на Столична община." т.е. това не би трябвало да е проблем.

Що се отнася до работата в чужбина и внесени осигуровки към НОИ, не става ясно как стои въпроса при чужди граждани. Така както е описано в Ръководството за родители по всичко личи, че се отнася за български граждани. Няма основание да се очаква, че чужд граданин, работещ в собствената си държава, ще внася осигуровки в българския НОИ.

И този критерий, в крайна сметка е, за да стане ясна заетостта на родителите, а не за да се види кой от коя държава ще очаква пенсията си. НОИ се използва с цел сверка на подадената информация в профилите.

# 646
  • Върху лъчите на Слънцето.
Задавам въпроса си за трети път:

И аз с въпрос към ИСОДГ  - преди споменах за дете, което според мен е дублирано. Сега отново се повтаря в списъците. Но на двете места има различен!!! брой точки! Екип ИСОДГ. Възможно ли е едно и също дете, регистрирано от двама души с различни електронни пощи да се появява в списъците? Единят, който го е регистрирал да е попълнил част от данните, а другият - всички, и така да се получава разлика в точките за едно и също дете? Защото аз съм убедена, че не са две различни деца!
Вижте тук  http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … 6Im5ld193dCI7fQ== - става въпрос за № 41 и № 135. Името на детето е Aлекс Александров Александров (Пиша го, защото е възможно номерата да се променят!) А и вече казах, че ако след обновяването на списъците дублирането го има, ще кажа кое е детето. Това дете фигурира и в други градини, за същият район, но няма да ги изброявам.[
Ще ме накарате да проверявам всички имена поотделно. Това ще се превърне в лов на вещи, лов на духове... или и аз не зная на какво...
ИСОДГ, за да ни улесните подредете имената по азбучен ред. Така по-лесно ще намерим дублираните имена. А като ви сигнализираме ще си коригирате системата. И не ни убеждавайте повече, че няма възможност за дублажи...( защо пък не и умишлени - два пъти в кюпа - двойни шансове...)

# 647
  • Върху лъчите на Слънцето.

Поради необходимост да отговорим на всички съобщения в обратна връзка и да разрешим проблемните профили, тази седмица няма да следим повече тази тема.

Ще продължим след седмица.

kg.sofia.bg , умишлено ли не отговаряте на горният въпрос?

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 11:26 от Гневна

# 648
според мен този бутон е просто застраховане от страна на онези "горе"- защото по принцип никой няма право да ти иска лични данни, от каквото и да било естество. И понеже родителите са "луди" на тема градини - предполагам повечето натискат "ДА" и така малко или много ония от "горе" се застраховат, после да не писне някой защо аджеба личните данни са достъпни

Не. Това е изискване по закон. От НОИ няма да ни дадат данни, ако не сме поискали изричното съгласие на родителя за това засичане. Не зависи от никой - това е законно изискване.
А ако има отказ и данните не могат да се проверят какво става с кандидатурата? Детето ще участва ли в класиранията?
Добро утро! Аз също искам  да знам отговора на този въпрос

# 649
  • София
В пиложението с уточненията към критериите пише: "Поне един родител (вкл. и родител извън семейството) трябва да има постоянна или настояща адресна регистрация на територията на Столична община." т.е. това не би трябвало да е проблем.

Що се отнася до работата в чужбина и внесени осигуровки към НОИ, не става ясно как стои въпроса при чужди граждани. Така както е описано в Ръководството за родители по всичко личи, че се отнася за български граждани. Няма основание да се очаква, че чужд граданин, работещ в собствената си държава, ще внася осигуровки в българския НОИ.

И този критерий, в крайна сметка е, за да стане ясна заетостта на родителите, а не за да се види кой от коя държава ще очаква пенсията си. НОИ се използва с цел сверка на подадената информация в профилите.
Не е така. С точката не се насърчава заетостта на родителите, а внасянето на осигуровки в НОИ,  т.е. в България. Защото иначе би следвало да се насърчават и работещите в сивата икономика. Затова няма със сигурност да получиш точката за работещ родител.

# 650
Здравейте, искам да ви попитам за разяснение по следната ситуация.
Детето е родено 2007г и кандидатства за яслена група. Регистрирано е, и е кандидатствало преди великденските празници (не знам точната дата), но към днешна детето го няма в списъците.
Това нормално ли е? Дали е станала някаква грешка???

# 651
  • София
Аз имам следното питане. Да речем, че някое дете е прието по второ или трето желание, какво се случва с него на следващо класиране. То продължава ли да фигуриря в класирането за по-горните си желания или отпада от системата за кандидастване.

# 652
Хм,значи аз отново имам проблем с профила си.Такава мудна система като тази просто няма!На всяка стъпка трябва да пиша по n-писма за да продължа с регистрацията.
Сега не ми разрешава и да пиша в системата за обратна връзка.Вече не знам какво да правя:(

# 653
  • София
Аз имам следното питане. Да речем, че някое дете е прието по второ или трето желание, какво се случва с него на следващо класиране. То продължава ли да фигуриря в класирането за по-горните си желания или отпада от системата за кандидастване.
Отпадат само по-долните му желания, запазват се по-горните и може да се класира за тях на следващо класиране. Така беше и миналата година.

# 654
  • София
Здравейте, искам да ви попитам за разяснение по следната ситуация.
Детето е родено 2007г и кандидатства за яслена група. Регистрирано е, и е кандидатствало преди великденските празници (не знам точната дата), но към днешна детето го няма в списъците.
Това нормално ли е? Дали е станала някаква грешка???
Пиши на Лични на ИСОДГ те ще ти отговорят може да имате проблем.Аз имах такъв случай със едно регистрирано детенце ,но от екипа го оправиха. Peace

# 655
  • София
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=164

ама вие какво да не сте осъдени на обществено "полезен" труд  newsm78 hahaha

# 656
Здравейте,
В район по местоживеене (Лозенец) има две ясли които не са обузначение във система и няма как да кандидатстваме за тях. Това са: 23 Санаторална детска ясла и 46 Детска ясла. За тях как става кандидатстването.

# 657
Здравейте,
В район по местоживеене (Лозенец) има две ясли които не са обузначение във система и няма как да кандидатстваме за тях. Това са: 23 Санаторална детска ясла и 46 Детска ясла. За тях как става кандидатстването.

Това са чисти ясли, за тях не се кандидатства през системата, ами на място при директорката с молба в писмен вид.

# 658
Днес влизам в ОДЗ 69 и какво да видя за набор 2007г. от 33 своб. места, днес вече са 6   Shocked. Как е възможно това  #Crazy! Знам, знам какво ще ми кажат Директорката се е объркала. Е...... грешката!!!

Групите с прием от м. септември 2009 г. са:
Ясла 1 за деца, родени 2008 г. - свободни места: 931;
Ясла 2 за деца, родени 2007 г. - свободни места: 972; ВЕЧЕ  -27 своб. места= 945 СВОБ. МЕСТА
1-ва градинска група за деца, родени 2006 г. - свободни места: 3681.

# 659
  • София
според мен този бутон е просто застраховане от страна на онези "горе"- защото по принцип никой няма право да ти иска лични данни, от каквото и да било естество. И понеже родителите са "луди" на тема градини - предполагам повечето натискат "ДА" и така малко или много ония от "горе" се застраховат, после да не писне някой защо аджеба личните данни са достъпни

Не. Това е изискване по закон. От НОИ няма да ни дадат данни, ако не сме поискали изричното съгласие на родителя за това засичане. Не зависи от никой - това е законно изискване.
А ако има отказ и данните не могат да се проверят какво става с кандидатурата? Детето ще участва ли в класиранията?
Добро утро! Аз също искам  да знам отговора на този въпрос

Да ще уяаства

Ето това ми отговориха няколко страници назад:

"Това е законово изискване. Ако няма съгласие, този профил и прилежащите документи ще се гледат под лупа. Освен това, ще е необходимо да се представи служебна бележка от НОИ. Директорите ще имат специално предупредително съобшение."

ИСОДГ - Екип за поддръжка

Общи условия

Активация на акаунт