ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 151
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 020
еми защото има недостиг на места, затова  Joy

# 1 021
Момичета, имам един въпрос. Синът ми е роден 2008 и сега е на 11 месеца. Системата ми отхвърля регистрацията.
Логично ли е, т.к пишат, че няма ограничения във възраста за кандидатстване. Пиша им на формата за обратна връзка, но от месец нямам отговор. Това, ако не е безумие.

# 1 022
Момичета, имам един въпрос. Синът ми е роден 2008 и сега е на 11 месеца. Системата ми отхвърля регистрацията.
Логично ли е, т.к пишат, че няма ограничения във възраста за кандидатстване. Пиша им на формата за обратна връзка, но от месец нямам отговор. Това, ако не е безумие.

Проблемът не е възрастта на сина ти, със сигурност. Моята дъщеря е на същата възраст. Другаде търси проблема...пиши на лични на екипа на системата, които отговарят тук на въпроси, за да ти обърнат внимание веднага. Чрез формата за обратна връзка наистина може да чакаш дълго за отговор и когато го получиш, той да е стандартен, например: "Няма проблем. Опитайте пак" (аз получих такъв отговор Crazy).

# 1 023
  • София
Някой забеляза ли, че в 151 ЦДГ местата от 45 станаха изведнъж на 25. Явно вместо две групи, ще се открие една??? Защо е така?

Точно това констатирах и аз днес.

Моля ИСОДГ за обяснение!

# 1 024
 newsm78 Може би вече е писано по този въпрос, но въпросът ми е такъв-В списъка на дадена градина /ясла/ децата с равен брой точки, имат ли някакво предимство тези, които са посочили  тази градина като първо желание, от тези за второ и трето?   Thinking

# 1 025
  • На края на вселената!
Някой забеляза ли, че в 151 ЦДГ местата от 45 станаха изведнъж на 25. Явно вместо две групи, ще се открие една??? Защо е така?

Точно това констатирах и аз днес.

Моля ИСОДГ за обяснение!
ИСОДГ не могат да обяснят бройките, които се определят от директорките. Звънете на директорката и я питайте.

newsm78 Може би вече е писано по този въпрос, но въпросът ми е такъв-В списъка на дадена градина /ясла/ децата с равен брой точки, имат ли някакво предимство тези, които са посочили  тази градина като първо желание, от тези за второ и трето?   Thinking
Предимството за първо желание е дадено с тези 3 точки, за второ 2 за трето 1т. Кой колкото събрал с толкова се бори. Иначе ще класират по първо желание на първото класиране.

# 1 026

Проблемът не е възрастта на сина ти, със сигурност. Моята дъщеря е на същата възраст. Другаде търси проблема...пиши на лични на екипа на системата, които отговарят тук на въпроси, за да ти обърнат внимание веднага. Чрез формата за обратна връзка наистина може да чакаш дълго за отговор и когато го получиш, той да е стандартен, например: "Няма проблем. Опитайте пак" (аз получих такъв отговор Crazy).
Благодаря! Може ли да ми кажете ника на някои от екипа? Hug

# 1 027
kg.sofia.bg - Това е екипът от ИСОДГ!

# 1 028

Благодаря! Може ли да ми кажете ника на някои от екипа? Hug

Ето ги: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=120370. Ника им е kg.sofia.bg, пишат тук в тази тема редовно.

# 1 029
Благодаря ви момичета! newsm76
Бг-мама е голям форум, да знаете Wink
Оказва се, че ако сами тук не си помогне няма кой.

# 1 030
и аз да питам дали правилно съм разбрала, че тези деца които са по първите места и общо взето са едни и същи, в по-голямата си част са с точки по социалните критерии и ще заемат квотата от 40%. От това, което говорихте тук следва, че в дадена градина те ще бъдат класирани по първо желание, а в останалите квотата най-вероятно няма да се запълни и местата за нея ще стоят блокирани  за нормалните деца за 4 класирания. Много тъпо излиза, мислех си аз че 40% са много и сега вероятно ще се потвърди и всички ще чакаме 4 класирания....

4 класирания са само 4 седмици. Няма за какво да се притеснявате. Всички свободни места ще бъдат заети.
...Не се притеснявайте..кораба потъва нормално..Места няма...За това пък, всички свободни такива, ще бъдат заети до 4 седмици.. Peace...
За сметка на това пък, студената вода е в достатъчно количества за всички..
Черен хумор..

...
Сега сериозно..
Нищо не следва..
От социалните критерии децата не са много, но поради малкия ОБЩ брой на свободните места тази година, може да се окаже,че 40% дори няма да стигнат за всички от социалните критерии..
Децата, които кандидатстват по социалните критерии, също имат право на 1-2-3-4-...Х желания и... ако не ги приемат по първото им желание имат шанс по останалите..
В крайна сметка, се очаква,че до 3-4 класиране, те ще се наместят по ДГ- където има място все още..
Възможно е след това да останат някакви места, но..не разчитайте,че ще са много.. Просто..общия брой на местата е малък и може да се окаже,че дори тия 40% не са достатъчни за всички деца по социалните критерии..
..
След тия 4 класирания, всички деца се подреждат на обща опашка.
Предполагам,че на общите опашки децата по социалните критерии пак ще са най-отпред..(доколкото такива деца са останали неприети)..
В този смисъл..не виждам точно за какво блокиране на места става дума..
 Hug

# 1 031
И аз да попитам нещо.
 Прегледах списъците на децата и точките им в 3 ДГ и 3 ОДЗ в района ни и забелязах дете с 9т. във всичките списъци. Не мога да се сетя как става това. Не трябва ли поне от поредността на желанията да е различен боря точки ?! 
А за това, че при прием 25 деца има 20 кандидата с 10 и повече точки ....  е не очаквах толкова деца с точки по социалните критерии.

В градините в нашият район, който съвсем не е малък децата с 10+ и 10 точки (последните не са задължително по соц. критерий) са около 10-11. Като се има предвид, че всичките кандидатстват в няколко градини на мен лично не ми се струват много, ще се разпределят по 2,3 деца в група. Говоря за 1 група ЦДГ и ОДЗ. Даже според мен квотата от 40% няма да се напълни.

За тези с 10 и повече точки само споделих впечатленията си. Въпроса ми беше за това, че едно дете има 9 точки във всичките градини. Да ли не е грешка това ?! Не трява ли да са по първо желание 9т, по второ 8 ..... нещо такова ?!

# 1 032

За тези с 10 и повече точки само споделих впечатленията си. Въпроса ми беше за това, че едно дете има 9 точки във всичките градини. Да ли не е грешка това ?! Не трява ли да са по първо желание 9т, по второ 8 ..... нещо такова ?!

Според мен, това са деца с много точки. Имат по 9 точки за четвърто, пето и шесто желание, където ние с обикновените точки имаме по шест. Peace

# 1 033
  • София
След класирането на 23 май  тези които са приети в системата ли ще потвърждават или на място в съответната детска градина ?И колко време имаме за потвърждение?
Благодаря   bouquet

# 1 034
  • София
да допълня предходния въпрос - след класирането на 23 .05 и записването на класиралите се деца, останалите за следващото класиране ще могат ли да си преподреждат желанията?

Общи условия

Активация на акаунт