ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 409
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 395
момичета, във вашите профили има ли вече и десетичните точки - тоест например 8.2 и тн - в списъците на градините говоря  newsm78 щото нали в началото на май щяхме да имаме вече реална индикация /извинявам се и съм сигурна, че вече е питано
до 15 май ще са изнесени в списъците

# 1 396
Здравейте, бих искала и аз да попитам нещо.
В профила на детето ми ми дава опция в червено да кандидатствам с набор 2006.... Има ли запознати с това и дали ако кандидатства с 2006 губи позициите си с 2007. Не мога да разбера, вече много се обърках, имам чувството, че по-лесно се влиза в престижен университет или дори в правителство, отколкото в ДЗ  ooooh!

# 1 397
  • На края на вселената!
Избираш един от двата набора и кандидатстваш с него. Можеше да се сменя мисля, но чак след септември, ако не бъркам.

# 1 398
Здравейте, бих искала и аз да попитам нещо.
В профила на детето ми ми дава опция в червено да кандидатствам с набор 2006.... Има ли запознати с това и дали ако кандидатства с 2006 губи позициите си с 2007. Не мога да разбера, вече много се обърках, имам чувството, че по-лесно се влиза в престижен университет или дори в правителство, отколкото в ДЗ  ooooh!
Детето ти,ако е 2007 набор януари можеш да кандидатсваш с 2006 набор само с него или 2007.Не можеш и с двата набора.

# 1 399
Г-жа Минчева си каза по бтв, че изборът е на ПС, съгласно приетите правила от СОС. Това ще бъде и промяна няма, както продължава да лъже смешната анкета. От тук на татък ме вълнува въпросът с времето: за да се извърши класиране, 1.трябва да се приеме Правилника за приложение на Правилата, 2.всяко ПС трябва да определи и обяви критериите при равен брой точки, 3. сайтът трябва да публикува и да се преработи в посока да извърши такова класиране и да поправи точките, ако се получи разлика при побликуването на ЛЕГИТИМНИЯ правилник. Дори да приемем, че това мовже да стане за 1 седмица, на родителите няма да им стигне само още една за да осмислят новата информация. още повече че хората си мислят, че тълкуванията на джонев се основават на приети документи

# 1 400
Всеки допълнителен критерий дава по една подточка за вторично подреждане в рамките на групи от кандидатури с равен брой точки по критериите на Чл. 3.1 и Чл. 3.2 от Правилата за прием. При равен брой подточки се прилага третично подреждане по входящ номер, заявен чрез ИСОДГ след първоначалното класиране.[/u]
Това е информация от секция новини на ИСОДГ. Същата информация я има закачена на видно място в ДГ за която кандидатстваме и то отдавна. Какви са сега тези глупости че ПС ще решават кого да приемат при равен брой точки и подточки?

# 1 401
Всеки допълнителен критерий дава по една подточка за вторично подреждане в рамките на групи от кандидатури с равен брой точки по критериите на Чл. 3.1 и Чл. 3.2 от Правилата за прием. При равен брой подточки се прилага третично подреждане по входящ номер, заявен чрез ИСОДГ след първоначалното класиране.[/u]
Това е информация от секция новини на ИСОДГ. Същата информация я има закачена на видно място в ДГ за която кандидатстваме и то отдавна. Какви са сега тези глупости че ПС ще решават кого да приемат при равен брой точки и подточки?
Точно това е масовата заблуда, до която доведоха публикациите в сайта- те не се отират на легитимен документ! ЕДинствения такъв са Правилата за прием приети от СОС и там изрично е написано:
3.5. В случаите, когато за едно и също ОДЗ или ЦДГ броят на кандидатстващите деца, отговарящи на еднакви условия, е по-голям от броя на свободните места, решението за класиране на децата се взема от Педагогическия съвет на съответното ОДЗ или ЦДГ.

# 1 402
От личната поща:

Цитат

Г-н Джонев,
Вие продължавате да манипулирате и подвеждате хората
"Мнозинството от родителите са избрали подредба чрез число от системата. Моля, изберете кой вариант предпочитате между 2-ри и 3-ти, ако това мнозинство се запази: "

Като прикачен фаил Ви изпращам доказателство за това
Вариант 1    -    2018

Дефакто родителите избират вариант 1!!!! Престанете да изнервяте и лъжете и без това изнервените и объркани родители. НИЕ НЕ ИСКАМЕ НИКАКВИ ТОМБОЛИ, БЪРЗИ ПРЪСТИ И БУТОНИ!!!! Чудим се дали Вие и Боян не сте в по- изгодна позиция по този начин. И не е ли конфликт на интереси вашето участие в изработката и поддръжката на ИСОДГ?

И последен въпрос- според Българската държава аз нося фамилията на съпруга ми , защо тогава вашата система я класира като - "Некоректна фамилия"??? Можете да видите съобщението в приложеният от мен фаил!

И като за финал- отне ми 5 дни, за да успея да гласувам в Вашата анкета, която е безсмислена след приемането от СО на критерия за педагогическите съвети , които да приемат децата от граничните групи. И все пак... чувствате ли се все така полезен?

Моля, престанете да ме тормозите непрекъснато.

Имам страшно много работа, която трябва да свърша, за да осигуря пълноправно участие на всички в приема.

На Вас включително!

Очевидно е, че в момента има мнозинство, което предпочита число чрез системата пред избор от педагогическите съвети.

Това е толкова логически просто, че направо се чудя с каква цел разправяте всичко това за манипулацията и т.н.

Аз съм заявил, че ще защитавам решението на родителите - каквото и да е то.

Боян има 10 точки единствено, защото има две сестри, т.е. семейството е многодетно.
Това, надявам се, задоволява любопитството Ви.

Моля, не ме тормозете повече!

Явор Джонев

# 1 403
  • София
Г-н Джонев,

Указания за прилагане на правилата за приемане на деца в детските градини на Столична община през 2009 г. (предстои публикуване) - КОГА?

Защо се занимаваме с тази анкета след като тя няма да промени вече приети от СОС правила

# 1 404
Точно това е масовата заблуда, до която доведоха публикациите в сайта- те не се отират на легитимен документ! ЕДинствения такъв са Правилата за прием приети от СОС и там изрично е написано:
3.5. В случаите, когато за едно и също ОДЗ или ЦДГ броят на кандидатстващите деца, отговарящи на еднакви условия, е по-голям от броя на свободните места, решението за класиране на децата се взема от Педагогическия съвет на съответното ОДЗ или ЦДГ.

/quote]
Даде ама това решение за входящия номер го взеха педагогическите съвети или греша? Тази информация стои закачена в ДГ по вече от месец и сега като ми се казва че ПС тепърва ще решават ... нещо ми намирисва тази работа - на някой не му е изгоден този вариант и съм 101% сигурна че той няма да остане защото Минчева си каза и по БТВ че крайноторешение е на дирекция образование.

# 1 405
  • гр.София
dani_0179 ,евала!
 Дир-ките искат и третичното подреждане да е тяхно, и четвъртичното...
 Забравяте чудния критерий- служител в с-мата на образованието, който само една-две градини не са приели. Но Минчева ни убеждава,колко са разумни решенията на ПС-тата.

primavera,

След което ПС ВЗЕХА решения-виж под всяка градина са написани различен набор от критерии.
 Ако са искали-да са гласували 100 критерия,за да не останат накрая две деца с еднакви точки.

Колко  мила  беше Минчева-градините ще си измислят нови критерии до седмица, за да могат  родителите  ДА ИЗБЕРАТ,коя градина ги устройва.  ooooh!

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 16:39 от blanc

# 1 406

Обяснение защо се сумират гласовете за Вариант 2 и 3, когато се сравняват с Вариант 1

Здравейте,

Мислех, че няма нужда от подобно обяснение, но изглежда е добре да го направя.

Представете си следната ситуация:

Има избори за парламент.  В борбата участват три партии. Две от тях са десни – да ги наречем партии на ‘числата’. Другата партия е лява – да я наречем партията на ‘съвета’.

Различието между двете десни партии е как точно да се правят ‘числа’, а не дали да има ‘числа’. Те формират коалиция.

На изборите гласовете са следните:

За партията на ‘съвета’ гласуват: 1000 – най-много
За първата партия на ‘числата’ гласуват: 600
За втората партия на ‘числата’ гласуват: 800

Как биха се разпределили местата в парламента между коалицията на партиите на ‘числата’ и партията на ‘съвета’, ако за всеки 100 гласа се взима по 1 място?

Очевидно, че коалицията на партиите на ‘числата’ би имала 14 места, а партията на ‘съвета’ би имала 10 места.

Кой би трябвало да управлява?

Очевидно, коалицията на партиите на ‘числата’.

Надявам се горния пример да отговаря на въпроса защо трябва да се сумират гласовете за Вариант 2 и 3, когато се сравняват с Вариант 1. Забележете, че тези резултати по никакъв начин не зависят от моето лично мнение.

Явор Джонев

# 1 407
  • София

Обяснение защо се сумират гласовете за Вариант 2 и 3, когато се сравняват с Вариант 1

Здравейте,

Мислех, че няма нужда от подобно обяснение, но изглежда е добре да го направя.

Представете си следната ситуация:

Има избори за парламент.  В борбата участват три партии. Две от тях са десни – да ги наречем партии на ‘числата’. Другата партия е лява – да я наречем партията на ‘съвета’.

Различието между двете десни партии е как точно да се правят ‘числа’, а не дали да има ‘числа’. Те формират коалиция.

Как биха се разпределили местата в парламента между коалицията на партиите на ‘числата’ и партията на ‘съвета’, ако за всеки 100 гласа се взима по 1 място?

Очевидно, че коалицията на партиите на ‘числата’ би имала 14 места, а партията на ‘съвета’ би имала 10 места.

Кой би трябвало да управлява?

Очевидно, коалицията на партиите на ‘числата’.

Надявам се горния пример да отговаря на въпроса защо трябва да се сумират гласовете за Вариант 2 и 3, когато се сравняват с Вариант 1. Забележете, че тези резултати по никакъв начин не зависят от моето лично мнение.

Явор Джонев

Какво значение има след като СОС вече е пуснал партията на 'съвета'

Г-н Джонев,

Указания за прилагане на правилата за приемане на деца в детските градини на Столична община през 2009 г. (предстои публикуване) - КОГА?

Защо се занимаваме с тази анкета след като тя няма да промени вече приети от СОС правила

# 1 408
  • София
Аз не мога по никакъв начин да вляза в системата, писах на кой ли не, на какви ли не обратни връзки, глас в пустиня........
Ако някой знае къде да намеря уважаемите господа от ИСОДГ, моля да ми пише на ЛС

# 1 409

Очевидно проблемът не е толкова защо се сумират двете решения (на числата), а защо анкетата не беше коректно зададена още в началото - защото , следвайки Вашата аналогия, къде е посочено, че двете "партии на числата" трябва да влязат в коалиция? Никой, мисля, нямаше да Ви обвинява в каквото и да било, ако нещата бяха зададени по подобен начин :
          вар. 1: Решение на ПС на ДГ
          вар. 2: Избор на число от с-мата
                      Подвар. 2.1...................................
                      Подвар. 2.2...................................

Общи условия

Активация на акаунт