в коя посока да поема

• 1 876
  • 18
  •   1
Отговори
здравейте,

много ми е мъчно да откривам поредната тема за проблеми между родители и деца.
Много ми е нужен съвет, объркана съм и незнам в коя посока да поема.
Родителите ми са се оженили много млади понеже майка ми е забременяла, когато съм била на 2 месеца са ме дали на баба да ме гледа. Майка ми се е занимавала по това време да пази баща ми да не и изневери, поне това ми каза като обяснение.
Когато бях в трети клас майка ми за Норвегия, разведоха се с баща ми, аз имам едно много нещастно детство, понеже след като баба и дядо починаха трябваше години наред да живея при баща ми и втората му съпруга, но това е друга тема, с тези хора нямам вече контакт.
През всичките тези години майка ми много ми липсваше, виждахме се един път в годината за по две седмици, сега виждам че тя е имала възможност да се виждаме по-често, но не е имала желание да харчи излишни пари.
На 18 години баща ми ме изгони от вкъщи, с думите до сега ме издържал той, отсега нататък да съм ходела при майка ми.
Тя ме прибра за около година, учих език, започнах да уча в университета. Изнесох се на квартира за да не я притеснявам. Беше ми много трудно, тя никога не ми помагаше, гледах сама как да свързвам двата края, понякога едвам ми стигаха парите за храна, а тя живее в лукс, аз съм и единственото дете.
Ожених се много млада, търсех в мъжа семейството, което ми е липсвало, търсех защита, грижа, нежност.
По стечение на обстоятелствата с мъжа ми ни се разделиха пътищата, през цялото време майка ми беше против него, правеше ни интриги за да се караме, аз и вярвах, оставях се да ме настройва против него. Понеже никога не съм била близо до нея, все ми се искаше да не я наранявам, да не и противореча, винаги ми е липсвала майката и бях много щастлива да съм близо до нея.
Наложи се навремето да се омъжа тайно, след това пък не правихме сватба, защото тя смяташе, че я е срам от него и не иска да кани роднини, а и ние нямахме много средства, без помощ от родители така и така нищо нямаше да стане.
Мъжа ми е чужденец, запознахме се в университета, беше в мойта група, няма родители, и той има нещастно детство, може би това много ни сближи, той е израстнал по домовете за сираци и по приемни родители, не е сирак, но родителите му не са искали да се грижат за него.
Както и да е, с него бяхме повече приятели отколкото съпрузи, разведохме се, останахме въпреки това много добри приятели.
След време срещнах мъжа с когото искам да прекарам остатъка от живота си, не сме още женени, това предстои в най-близко бъдеще. От три години сме заедно, той е българин, чувствам го като сродна душа. Майка ми през цялото време ми повтаря да го зарежа, не го харесва. Ние от около две години се опитваме да имаме бебче, но не става, на психическа снова е, нямаме проблеми.
Не съм казвала на майка ми. Тя постоянно ми повтаря, да съм се пазела да не забременея, по-добре да нямам деца, тя много мражела бебета, да съм внимавала, че ако стане бебето, било много болезнено да правя аборт, ама тя щяла да ме уреди, абе все такива работи. А аз като знам от кога си мечтая за бебче и ми става все по-мъчно, толкова искам да имам дечица и да им дам всичко което аз не съм получила, толкова си мечтая най-накрая да имам семейство.
 Другото, което ме беше посъветвала да кажа на таботодателя ми, че не мога да имам деца, така щяла съм да се издигна по-бързо, ето такава глупост никога не бях чувала.
Не искам да губя майка ми, не искам да прекъсвам контакт с нея, обичам я, но скоро ще се срина психически, чувствам го, незнам какво да правя.

Cry

# 1
Когато някой те е пренебрегвал в продължение на години, когато някой те съсипва психически, огато сам виждаш, че не ти мисли доброто - тръгни си, колкото и да е трудно и болезнено.

Пожелавам ти много успех и сила да се пребориш за щастието си - очевидно и досега си го правила така - сама!  Hug

# 2
Лелееее. Shocked

Съветът ми е да зарежеш всякакъмв контоакт с майка ти...не знам как може изобщо да и обръщаш внимание. ooooh!
Намерила си мъж,когото обичаш,имаш работа,тя никога не ти е помагала-не виждам защо се чудиш. newsm78

# 3
Такава жена не може да ти бъде майка! Naughty

# 4
Дръж се за този мъж и си гледайте семейството, не се влияй от приказките й, явно има много различно виждане за живота като цяло. Не е задължително тотално да прекъсваш контакта с нея, щом изпитваш нужда, но просто не позволявай на нейните виждания да определят правилата във вашето семейство.

А за забременяването, 2 г. опити не е на психологическа основа, намери си свестен лекар, който да ти открие проблема.

Успех!

# 5
  • София
Има моменти, когато сама трябва да вземеш решение. Аз никога не съм се двоумяла да избирам между човека, когото обичам, от когото искам да имам деца и родителите ми (в случая майка ти). Да, грешала съм но изборът винаги е бил само мой! Аз ще живея с него, а не майка ми. За да не се чувстваш толкова наранена, спри да споделяш с нея всичко. Това е моето субективно мнение. Успех ти желая Hug

# 6
     твоята майка  ти е дала достатъчно щастливо  детство . поне съветите недей й взимай....и бягай далеко

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 00:46 от pusikat

# 7
Ти не искаш да я нараниш!Ти не искаш да й противоречиш!
А тя го прави...Колко пъти те е наранявала?Колко пъти си имала нужда от съветите й,а не си ги получила?Защо тази жена е решила,че сега след като вече си открила своето място под слънцето,с човека,когото обичаш,има право да ти се меси,да ти каже "Зарежи го!".
Това ми е болна тема.Знаеш ли трудно е да свикнеш,че няма на кого да се опреш,но не е невъзможно.Това трудно детство те е изградило като силен характер(в това съм сигурна),научила си се да се справяш сама с много неща...
Пиша това,донякъде от опит.Моята история е доста сходна с твоята,с тази разлика,че имах прекрасен баща(лека му пръст),който беше моята опора.

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 08:54 от мама Яни

# 8
Не бъди мазохист.
Погрижи се за себе си, защото няма кой друг.
Бягай далеко и се оглеждай да не те спънат по пътя.

# 9
Дано скоро забременееш,че да си погълната изцяло от това за да не мислиш за така наречената ти ''майка'',слагам я в кавички защото това не е родител.Много съжалявам за тежките ти години,но сега пред теб е целият живот  можеш да си спестиш ежедневните терзания като прекратиш или сведеш до минимум срещите с тази жена.Много сила и успех ти пожелавам  bouquet

# 10
  • Му Кинд Оф Плаце
За всеки човек идва момент, когато трябва да премине от детство към реален живот. Някои хора никога не правят тази крачка и те са най-нещастни.
Подреди си приоритетите, напиши на един лист доброто и лошото и, по дявола, поне се опитай да промениш нещата (на по-късен етап ще осъзнаеш, че не можеш, но чудесно е ако си опитала  Sunglasses)

Съществуват и друг тип отношения и от теб зависи дали и как ще поставиш колчетата около себе си и как ще остави другите да се държат с теб.

# 11
 Shocked Shocked ShockedЗащо въобще такива хора стават майки?!Защо Господ го позволява?! ooooh! #2gunfire #2gunfire #Crazy #Cussing out

# 12
  • София
Добро утро!

Към авторката: багай и не се обръщай назад!!!    Hug

# 13
А като ти кажем тук коя посока да поемеш, ти ще я поемеш ли? Не разбирам защо ти е съвет от непознати, при положение, че не си вярвало на собствения си съпруг, а като гледам и сегашния ти приятел е на заден план.

# 14
  • в моя гьол
Спри да търсиш одобрението и. Достатъчно си голяма, за да редиш живота си сама.
Зная, че много ти е липсвала. На кое дете не му липсва майка му. Но се замислям, че на теб са ти липсвали точно конкретни отношения между майка и дъщеря, изграждани в главицата ти като малка. А сега действителността се разминава с тези представи. Очаквала си едни отношения - получаваш други.
Сякаш се опитваш да изградиш идеалните отношения от твоите представи. Явно не се получава.
Продължавай напред по своя път. Нека тя да върви по нейния. Ако се пресичат - добре, но ако се преплитат и ти носят дискомфорт, по-добре е да ограничиш контактите.

Общи условия

Активация на акаунт