Отговори
# 675
Здравейте момичета!
Тази вечер успях да се откача и седна на компа за малко, та бързах да погледна в темичката.
Виждам говорите си за предстоящи рожденни дни. И ние се гласим вече, че и партито ще бъде двоино и не ми се мисли. Реших на двете маймуни да го направя заедно и без това са близко, че да минава лудницата на един ден. Тортите обаче трябва да са две и от сега има уговорки кои какво искал на тортата, да видим дали ще се справя. За подаръците Маги е много скромна - искала "някаква блузка". То и се изчерпаха желанията от Коледа, не бе подаръци и чудо. Ние се събирахме голяма компания и разменяхме подаръци, та може да си представите колко много получиха децата.
За спането и при нас положението не е много прекрасно (т.е. самостоятелно) както при Сашко. Не спи при нас, но се приспива при нас, а ако заспим преди нея не се намира и кой да я премести през ноща, та изкарва до сутринта при нас. Малката и тя се е научила да заспива при нас и е направо ужас. Казах на моят мъж че е време за по-голяма спалня Laughing. А и приказки иска да и четем и с една номера не минава. По принцип и угаждам, но понякога съм много уморена, а тя не признава иска си нейното.
Иначе Маги е станала много послушна, помага ми с Мони и се грижи за нея, научила се от детската градина да подрежда и съм много доволна. Тя ходи два дни по 2 часа, но За нея е разнообразие, играе с деца, общува и научава нови неща. Записах я вече и за предучилищна на есен и направо се уплашик като си помислих колко е порасло момичето ми, че и на училище ще ходи. Тук е задължително да почнат на 4 преучилищна по 3 часа на ден. Ето и маги колко е пораснала и новият ни домашен любимец http://nevenskata.snimka.bg/children/koleda-i-rd.467016.17106832
http://nevenskata.snimka.bg/children/koleda-i-rd.467016.17106819

# 676
  • БГ
Ей, nevenska, привет!!!   Hug  Пропуснали сме важен ден, вчера, 25-ти, малката сладка Мони е имала рожден ден и е станала на цели две годинки!!!   Heart Eyes  Да ви е жива и здрава и много послушна!!!    bouquet   Разгледах снимките на принцеските ви, а котето е много сладко!   Peace

Хм, говорите си за приспиване. Марти все още спи всеки следобед, сам в спалнята, отива там, заиграва се и след 10 мин вече е заспал! Ноо, вечер, ситуацията е коренно различна. По-рано от 22,30ч неможем да го накараме да легне, иначе, отиват с татито четат/разказват си приказки и към 23ч каталясва и заспива!

За РД на Марти нещо нямам муза?!   newsm78  Все нещо около Калин ме притеснява и не мога да се отпусна и да помисля за предстоящия празник.   Rolling Eyes  Вчера се наложи да отидем до Пловдив, трябваше да ми махат конците от секциото и макар времето да беше ужасно студено взехме и Калин, милият, не гъкна, спа през цялото време на отиване и връщане! При него новото е, че в неделя след баня му падна клипсата на пъпчето, а от днес официално е с колики и хленчи и не спи...   Tired

Хайде, чакам с нетърпение снимките от партитата на 4-годишните февруарчета!   Peace

# 677
Я да ви питам - как заспиват вашите дечица?

Такова нещо като приспиване, при нас никога не е имало. Ивана спи сама в отделна стая от 2-годишна. Слагаме я в леглото, лека нощ, гасим лампата и затваряме вратата. Няма приказки, няма песни, няма нищо. Преди това (т.е. до 2 години нали я кърмех) заспиваше при кърменето, само я оставях в леглото, гасях и излизах. И малката сега е по същия начин.

Стефи, напълно разбирам тревогите ти, но е така с малкия човек.......

# 678
Ритуала по заспиването...ах, ритуалът... Laughing
Общо взето 21.30 го слагам в леглото. Приказка една, две, понякога три...докато вече ми пресъхне устата  Mr. Green
После гася лампата и си излизам. Има още няколко включвания след това задължително - я за вода, я да видя призрака в стаята му, ли още от този сорт.
До към 22.30 е заспал.
Може да променя нещо за в бъдеще, но единственото сигурно е, че приказката си остава задължителна. Не мога да си представя да не му почета. Друго време за приказки обикновено не остава през седмицата.
Слънчо, кога й четеш приказки?

# 679
  • София
Такова нещо като приспиване, при нас никога не е имало. Ивана спи сама в отделна стая от 2-годишна. Слагаме я в леглото, лека нощ, гасим лампата и затваряме вратата. Няма приказки, няма песни, няма нищо...

Малко като в казарма. Rolling Eyes

Стефи, видях снимките, пу-пу, да го цункаш от нас малкият мушморок  Heart Eyes

Кали веднъж заспива с приказки 2 или максимум 3, веднъж заспива без приказка, но в общи линии винаги заспива късно.

# 680
Божидар заспива както и когато си поиска. Няма ритуали, няма режими.

# 681
ЗдЛавейте  Hug
От една седмица имаме по-ранен режим на лягане (Слава Богу, че успях, иначе вече бях изплезила език до пъпа от умора)  Peace
Аз спя на матрак в детската спалня, близо до леглото на беба. От около седмица обаче спим и тримцата с Костаки и Джиа върху него, после ги разхвърлям по леглата  Laughing В 21 започваме с миене или къпане (редувам една вечер мием дупе, крака, лице и ръчички, една вечер пълня 2 те ванички и всеки се плацика с играчките си около 30-40 мин). До 21.30 сме приключили, с облечени пижами са и сме се сгушили тримцата за приказка и песничка. Не чета, разказвам, защото съм махнала крушката в спалнята, иначе падаше една игра "Светни-Угаси", защото и двамата имат ключ за лампата над креватчетата  Mr. Green Следват целувки, гуши-муши, мили думи от малкия ми мъж как съм най-добрата мама и други комплименти  Laughing
В 22.00 вече спят  Peace Събуждам ги в 08.25 сутринта, защото започват Handy manny и Мечо Пух, всяко по 2 серии - общо час.
Докато гледат, ги обличам и мятам по столовете да закусват. Така успявам да пия едно кафе и да обера остатъците от "царската" закуска (Константин не яде коричките на хляба, Джиа обикновено търси втора чашка мляко и я изпива до половината, та намазвам и аз, писна ми все да хвърлям ядене  Rolling Eyes). След това излизаме навън за половин час - 40мин (тук е около нулата и ги пакетирам стабилно заради влагата и вятъра от морето). Връщам се да готвя за обяд, докато беснеят горе в стаята за игра или стоят на етажа при мен, всеки с торба играчки. Обядват към 13 часа, имат 20 минути да си поиграят заедно и в 13.50 се качвам с беба да я приспивам - е, силно казано - обличаме пижамка, слагаме памперс и я галя по главичката, в 14 вече спи). С Константин играем през 2та часа, докато сестричката му си вземе дозата сън и в 16 часа той се качва да я събуди - обикновено с мили думички "Ставай, малка кукличке"; "Кой се събуди - яяяяя, една сладка дундичка" ; "Къде е на бати момичето"  Heart Eyes  Heart Eyes Аз само слушам отдолу, докато звънкото гласче на Джиа не се провикне "Мамоооооооооооо" и Коко не й заприглася "Айде, идвай, събуди се бебата ни"  Laughing
Ядат следобедна закуска, гледат 2 серии на Мики Маус и после пак играем. Към 18 часа вече мога да оставя двамата долу и да свърша нещо, което не са ме оставили диванетата - да пусна пералня, да изгладя, или да си джиткам в нета  Laughing От 19 до 20 е моят час за сериал, но обикновено или бебата е захленчила за мен, след нея идва и Константин - и почва да кара колело в хола, беба търчи с количката с куклата след него или си бута своето колело, та се сещате колко успявам да видя от филма (а е готино, младежко, тип Приятели+малко драма)...
И така...докато дойде таткото от София и ни ....развали режима - почват да искат той да ги къпе, приспива, отиват в неговото легло, после искат долу на матрака ПАК с него, аз съм аутсайдерът тогава  Mr. Green, стават да си мият зъбите по 100 пъти, пикае им се по 4 пъти, искат мляко....такива ми ти глезотии...И заспиват в 23.30 - 00.30  Tired Дотогава аз съм заспала пред ТВ-то или в леглото на татито...та после ставам, крива-крива и се местя при бесотиите, блажено спящи върху МОЯ матрак и ги слагам по креватите...докато не стане 03.00 и Константин стане до тоалетна...или не стане...и тогава сменям чаршафи, пижами....
Още щях да пиша, ама разляха вода в хола и седят на колене, пляскайки в локвите и заливайки се от смях...

# 682
  • София, България
Олимпия, голяма забава е вашият ден Simple Smile

# 683
Слънчо, кога й четеш приказки?

Това е едно от любимите неща на Ивана-знае няколко книжки наизуст от многото четене. Четем винаги, когато пожелае-вечер след градина или през почивните дни  Peace

Олимпия, много сладък дневен ред си имате  Heart Eyes А защо ги будиш  #Crazy Как върви подготовката за РД?

# 684
С малко закъснение, но от сърце - честитя втория рожден ден на малката Мони   bouquet
Здрава и щастлива да расте малката красотичка!!!

Това е за мама:

Забравих да ви се похваля, че в неделя Константин прочете първата си двусрична дума на гръцки език (обучава го свекърва ми)!
Дотук знае 12 букви и няма търпение да научи и другите!
Тя се е амбицирала до началото на лятото да го е научила на всички букви  Laughing Да видим!

А защо ги будиш  #Crazy
 Как върви подготовката за РД?

Будя ги, иначе сътрешният сън ще го откарат до 10, така бебето следобед ще спи късно и ще стане късно (понякога спи и по 3 часа и половина следобед) и вечерта ще си легнат по никое време...
Подготовката малко ми изостана, че на беба й никнат зъби със зор, три нощи едва спя от нейното хленчене, люшкам я и й давам водичка, много се мъчи милинката ми  Sad

# 685
Здравейте момичета!От работа и от задълженията вкъщи,не остава време да седна пред компа.Да честетя всички рожденни дни със закъснение.  bouquetМомичета малко ме е срам, Embarassedно да попитам.Как може да сложа картинка в темата,която да се вижда,да не е линк.Както Олимпия е направила.Извинявам се предварително за въпроса.

# 686
отиваш на картинката в нета, десен бутон, пропъртис и копираш адреса,
отиваш над полето, в което пишеш под бутона за удебелен шрифт, има картинка в рамка, натискаш , появява ти се img img в скоби и по средата между скобите пействаш

[im]ето тук https://cdn.bg-mamma.com/HZf6/b74bf985.jpg [/img]

така се вижда ако мехнеш думите "ето тук" Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 12:54 от harmony_broken

# 687

Благодаря ти  bouquetПрез отпуската мислим да отскочим пак до Прага,но този път с малкият.Влюбени сме в този град.А за торта,Ники иска или Том и Джери,или количката Маккуин,или Мики Маус.Ще бъдат две различни,една за градината и една за детското парти.Но има още няколко дни до рожденият ден.

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 13:48 от mama na niki

# 688
  • София
Привет!

Нашата торта за детската градина ще е с пластмасови фигурки на принцесите на Дисни. Рая не знае - ще е изненада за нея. За в нас още не съм решила дали да я поръчвам и нея, или да си я направя.

Вчера водих Рая до педиатърката, че нещо кашля напоследък. Нищо й няма, но я питах за ваксината Пневмо 23, а тя ми препоръча Синфлорикс - била по - добра. Но това, което прочетох за нея, е че се слага на деца до 2 години. Някоя от вас слагала ли я е на дечицата? И ако да на каква възраст бяха?

# 689
Сашо е с Пневмо23, сложуха му я на 2, въпреки, че е за деца над 3 г. - заради отитите. Тогава Синфлорикс не бе популярен,а Превнар не бе лицензиран за БГ. От 3те бих избрала Превнара.

След ваксинацията с Пневмо 23 честотата на боледуванията намаля,  но не знам дали е от нея или от вече поизградения имунитет в ДГ. Единствената значима полза според мен е това, че с подобна пневмококова ваксина някой боледувания биха минали без АБ.

Общи условия

Активация на акаунт