Какъв интимен гел ползвате? -2

• 208 471
  • 647
  •   1
Отговори
# 240
И аз така с Ейвън.
Никакви проблеми. Ако сменям от време на време, то е по-скоро от любопитство, че ми се иска  да опитам и нещо ново.
Според мен ежедневното ползване на медицински гелове не е желателно.
И другото :  Ако човек има гъбички, в повечето случаи причините изобщо не са в гела.
Никога не съм имала нещо подобно, а съм с чувствителна кожа.

# 241
Момичета, вероятно не съм се изразила добре в предишния пост. Не съм имала предвид, че интимен гел с киселинно PH предизвиква кандидоза, а че при наличие на такава и по време на лечението й, може да не е най-подходящият. Тоест, че е удачно да се избере някой с неутрално Ph, такъв е например на А-Derma. Споделих го като нещо прочетено, не изпитано. Освен това става въпрос само и единствено за гъбички, не за бактерии.

Самата аз ползвам от много години интимен гел всекидневно, Себамед ми е един от любимите, а на него Ph-то му е само 3.8. Както съм податлива на гъбични инфекции, ако гелът ги предизвикваше, щях през целия период на ползването му да съм с такива. Ясно е, че всичко опира най-вече до организъм  Peace

И само за информация  - ето я все пак листовката към лекарството, може пък на някой да му бъде полезна. 

# 242

Самата аз ползвам от много години интимен гел всекидневно, Себамед ми е един от любимите, а на него Ph-то му е само 3.8. Както съм податлива на гъбични инфекции, ако гелът ги предизвикваше, щях през целия период на ползването му да съм с такива. Ясно е, че всичко опира най-вече до организъм  Peace

И само за информация  - ето я все пак листовката към лекарството, може пък на някой да му бъде полезна. 

Колко струва този Себамед, че ми привършва Нивеята и искам да пробвам нещо добро и качествено . Мерси

# 243
  • Балчик
Ползвам Bilka.

# 244
Себамед май последно беше около 13лв Simple Smile , Лактацида обаче не е сапун, в него освен млечна киселина няма други съставки май, и Ph няма защото няма сапун в него.

# 245
Себамед май последно беше около 13лв Simple Smile , Лактацида обаче не е сапун, в него освен млечна киселина няма други съставки май, и Ph няма защото няма сапун в него.

Не може да няма никакво Ph един интимен гел. Или е киселинен, или алкален, или неутрален. Лактацид е доколкото знам, леко киселинен, с Ph около 5. Става въпрос за интимния гел, гинекологичната течност е с 3,5.

Има и алкални интимни гелове, препоръчват ги при гъбични инфекции, на Уриаж има такъв, с Ph 8.  

Наличието или липсата на сапун не е показател за Ph - то. На Авен например всички измиващи продукти/не интимни/, които съм ползвала, са с формула "сапун без сапун" и са с неутрално Ph  Peace

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 13:36 от La mademoiselle

# 246
  • в Кошера

# 247
  • Варна
Момичета, не ви ли е страх да си купувате интимни гелове от Ейвън и Орифлейм ?  Rolling Eyes
Все пак за толкова деликатно място не бих си позволила да взема точно от тях продукт.

Че какво толкова ще им има.Нищо по-страшно от които ида било други.Няма гаранция и с никои продукти независимо от марката.

# 248
Така е,  аз съм ползвала този на Ейвън и ми докара ужасни сърбежи. От този на Орифлейм останах много доволна и бих го ползвала постоянно,  но не ми се занимава с поръчки.
А последният показан на Юсерин също ми подейства много зле и го изхвърлих сигурно след второто ползване.

# 249
  • София
La mademoiselle,аз всъщност не съм толкова наясно,колкото ме озадачи това което каза.Винаги съм мислела че киселинното пх е над 5.5 и затова се чувствам добре със Себа Меда,з-то е обратното на сапуна.Все съм мислела че обикновения сапун е с пх над 5.5,а интимния гел е под ,което е така.И затова така по пътя на логиката си мисля че интимния гел не е киселинен,ама не съм се сетила да взема да прочета повечко по въпроса.
п.п всъщност като поправка на това което съм писала ей сега прочетох това http://www.puls.bg/health/beauty/news_1837.html

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 15:42 от На Кашето жена му

# 250
Някой ползвал ли е Лактобор...изписаха ми го след лечение с АБ заради инфекция прихваната от родилното. Дадоха ми го за възстановаване на флората и киселинността на средата "там". newsm78  bouquet

# 251
Не знаех, че Еусерин имат интимен гел, но понеже съм доволна от всичко, което съм си купила от тази марка, бих го пробвала. Ти доволна ли си от гела?

# 252
Някой ползвал ли е Лактобор...изписаха ми го след лечение с АБ заради инфекция прихваната от родилното. Дадоха ми го за възстановаване на флората и киселинността на средата "там". newsm78  bouquet

Да, ползвала съм, и ползвам от време на време профилактично. Намирам го отлично  Peace

# 253
  • Варна
Арома сега пуска на пазара 2 вида интимни лосиони и 1 гел, приблизително към 4 лв ще струват по магазините.

# 254
  • Пловдив
Nivea ползвам  Embarassed Доволна съм от него  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт