Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер

• 65 990
  • 941
  •   1
Отговори
# 720
Стелт, става. Голяма скука ще падне, обаче. Те без нас в тази тема за къде са бе?!

# 721
  • E-CLM & CH-VD
И колко пъти да повторя, вие искате да ви докажем, че и то научно, че ГНМ работи. Е аре стига бе!

Кое е ненормалното на това?  Thinking Не непременно вие да докажете, а просто някой да докаже нещо. Не можеш да претендираш, че лекуваш хора, а да не можеш да го докажеш. (нямам предвид теб лично, а по принцип)

# 722
Ами аз искам да се докаже, поне на специалистите в областта на медицината да им стане ясно, не на мен лично.

Цитат
В процеса на еволюция на мозъка всяка област е била програмирана със специална програма за биологичен отговор ... Връзката между шока от конфликта, областта в мозъка и органа никога не подлежи на съмнение.

Кой и как е установил, че еди коя си област отговаря на еди кой си конфликт или заболяване, без проведен научен експеримент!?  Защо не подлежи на съмнение!? Има хиляди въпроси, още преди да започнеш да четеш, защото всичко е спуснато от някъде, изсмукано от пръстите.

Тя темата просъществува толкаво дълго благодарение на вас  Wink

# 723
Ми и аз искам, бе kaigi. Ма не му дават възможност на човека. И мисълта ми беше съвсем друга, ма айде.

И за какъв научен експеримент говориш  newsm78 Той е работил по клинични случаи, така се доказват в медицината работите.

# 724
Ясно, тук влиза Теория на конспирациите в действие.

Цитат
И за какъв научен експеримент говориш  newsm78 Той е работил по клинични случаи, така се доказват в медицината работите.
имах предвид научно изследване

Имах предвид научно изследване. Все пак не трябва ли някой да се произнесе по въпроса дали е правилно проведено?

Цитат
И мисълта ми беше съвсем друга, ма айде.

Разбрах те, не се тревожи / отбора на знаещите/

# 725
... Пльоска някви линкове от уикипедия и ариплекс, и дори не е чел и схванал основни неща в ГНМ.
не че уикипедия е най-надежния източник, но се стреми да няма крайни писания. статиите в уикипедия за Хамер са доста умерени. Линкът, който беше даден е от екоуоч - "сайт за информация за шарлатани и т.н"- който използва същия софтуер и затова изглежда като уикипедия....само да уточня, защото и аз се обърках в началото и се стреснах, че в уикипедия може да пише такива неща пък чак.

Тези неща, каиги са доказани. Човекът има и докторат по въпроса.  Това, че не са пуснати в интернет, не значи, че не съществуват. Да, не съм ги виждала, но аз не съм виждала и доказателствата за много други неща - в конвенционалната медицина, в аюрведа, в йога, в китайската традиционна медицина, в хомеопатията. Можеш ли да ми докажеш, че хомеопатията действа? ИЛИ йога? Или КТМ? Заради такива спорове разделиха форума:) Обаче, всички тези неща аз съм ги изпитвала върху себе си и знам, че действат. Сигурна съм, че концепциите им за здраве и болест са правилни, защото са ме отървали от неща, за които конвенционалната медицина е вдигнала ръце. НО на теб не мога да го докажа!
За връзките между някои събития/конфликти и болести, които ГНМ дава, съм се убедила от личен опит, че нещата са точно така. За теб това не са доказателства. Ти искаш авторитетите на деня да признаят Хамер и това ще е доказателство за теб. Друго няма да те задоволи. На този етап няма как да стане. Затова цялото това дърлене за доказателства е абсурдно.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 09:44 от agneshka

# 726
Толкова ли нямате доблестта да признаете, че Хамер е осъждан и то не веднъж, че му е отнет лекарския лиценз и няма право да практикува медицина, че няма нито едно научна публикация свързана с ГНМ!?  Това са факти и те не подлежат на гледна точка, на интерпретация и духовност! Толкова е просто! Омръзна ми от вашите локуми, просто ми писна!

Това не е тайна kaigi, пише си го в биографията му. Никой не го отрича!
Къде са тогава клеветите в тази тема!?
На първа страница с червени букви.

Цитат
Имаше някой много добри въпроси от Персоната

Ясно се видя колко е компетентността на Персона.  Mr. Green

Очевидно никой тук не е в състояние да докаже ГНМ ефективна ли е или не, защото няма специалисти.
Затова обвиненията остават недоказани - т.е. клевети!
Но вие дискутирайте, няма лошо - кой докъдето са му възможностите. Thinking

И колко пъти да повторя, вие искате да ви докажем, че и то научно, че ГНМ работи. Е аре стига бе!

Кое е ненормалното на това?  Thinking Не непременно вие да докажете, а просто някой да докаже нещо. Не можеш да претендираш, че лекуваш хора, а да не можеш да го докажеш. (нямам предвид теб лично, а по принцип)
Bec, Хамер има доказателства - сигурно би се радвал на този интерес от твоя страна, и би ти предоставил клинични данни.
Само се свържи с него, а не искай това от нас.  Peace

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 09:42 от multimodal

# 727
...
...

Bec, Хамер има доказателства - сигурно би се радвал на този интерес от твоя страна, и би ти предоставил клинични данни.
Само се свържи с него, а не искай това от нас.  Peace

Тогава, защо се включихте всички застъпници така амбициозно в темата. Авторът е задал конкретни въпроси и е ясно какви са условията, за да е по темата, което и да е участие. Постовете му не са многозначни.

Christian, който в последствие се оказа ЕДИНСТВЕНИЯТ "професионално" запознат с ГНМ не успя да опровергае нито една от позициите на Persona и под някакъв си предтекст напусна темата, именно защото е неспособен Whistling

# 728
Не съм преброила колко мнооого пъти обясних аз защо се включвам, май само ти не разбра.

Авторът на първа страница е изтипосал само обвиненя и клевети, а неговите доказателства се оказаха единствено "копи-пейст" писаници от противнициц на ГНМ.
Освен това твърдението, че е лекар, което имаше за цел да привлече на своя страна незапознатите, е абсолютен "кьор фишек". Дори информацията от пубмед, поденсена тук, беше зле преведена и очевидно неразбрана от него. Затова Persona го няма, всъщност има го - в твое лице:

Christian, който в последствие се оказа ЕДИНСТВЕНИЯТ "професионално" запознат с ГНМ не успя да опровергае нито една от позициите на Persona и под някакъв си предтекст напусна темата, именно защото е неспособен Whistling

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 11:51 от multimodal

# 729

Хайде да се уточним - ти искаш ли защитниците на ГНМ да пишат в темата или не искаш?? Ако не искаш, много е грозно и извинявай, но дори злобно да пускаш подобни коментари и да очакваш никой да не се включва... Защо Кристиян е напуснал темата стана ясно отдавна - празно джавкане и нищо конструктивно в тая тема... До колко е способен, не си ти човекът, който ще прецени, така че ако обичаш, мери си приказките...   Stop 

# 730
http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Ryke_Geerd_Hamer

The page about Hamer is under attack by Hamer's followers. The reason is clear: they want to eliminate any kind of criticisme.

Today I weeded out a forgery concerning the fate of Christina Connell. As we are in direct contact with the family Connell we do know the facts and we do not allow any kind of forgery, not here, and nowhere else!

One tactic of forgery is to piece for piece substitute the text with more and more misleading parts and statements, until they have a completely different meaning.

Take this example:

http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Ryke_Geerd_Hamer&d … p;oldid=168132128

WAS: After she realized that Hamer led her on the wrong way, it was too late:

WAS FORGED TO: After she changed her mind and decided that Hamer led her on the wrong way,

# 731
... Пльоска някви линкове от уикипедия и ариплекс, и дори не е чел и схванал основни неща в ГНМ.
не че уикипедия е най-надежния източник, но се стреми да няма крайни писания. статиите в уикипедия за Хамер са доста умерени. Линкът, който беше даден е от екоуоч - "сайт за информация за шарлатани и т.н"- който използва същия софтуер и затова изглежда като уикипедия....само да уточня, защото и аз се обърках в началото и се стреснах, че в уикипедия може да пише такива неща пък чак.

Тези неща, каиги са доказани. Човекът има и докторат по въпроса.  Това, че не са пуснати в интернет, не значи, че не съществуват. Да, не съм ги виждала, но аз не съм виждала и доказателствата за много други неща - в конвенционалната медицина, в аюрведа, в йога, в китайската традиционна медицина, в хомеопатията. Можеш ли да ми докажеш, че хомеопатията действа? ИЛИ йога? Или КТМ? Заради такива спорове разделиха форума:) Обаче, всички тези неща аз съм ги изпитвала върху себе си и знам, че действат. Сигурна съм, че концепциите им за здраве и болест са правилни, защото са ме отървали от неща, за които конвенционалната медицина е вдигнала ръце. НО на теб не мога да го докажа!
За връзките между някои събития/конфликти и болести, които ГНМ дава, съм се убедила от личен опит, че нещата са точно така. За теб това не са доказателства. Ти искаш авторитетите на деня да признаят Хамер и това ще е доказателство за теб. Друго няма да те задоволи. На този етап няма как да стане. Затова цялото това дърлене за доказателства е абсурдно.

И къде са публикувани? В кое научно списание?

# 732
kaigi, на китайски ли да ти го напиша?!
Цитат
Ти искаш авторитетите на деня да признаят Хамер и това ще е доказателство за теб. Друго няма да те задоволи. На този етап няма как да стане. Затова цялото това дърлене за доказателства е абсурдно.

Никой не отрича, че Хамер не е официално признат. Той продължава да се бори за това непрекъснато. Как тогава да публикува теорията си в официално медицинско издание и лекарите да му ръкопляскат, а ти да си доволна?!
Честно казано, отегчих се. В по-безсмислена тема отдавна не бях се включвала.

# 733

Talk:Ryke Geerd Hamer
"First, I would like to apologize for my poor ("german") English - and I invite everybody to correct my gramar/spelling/whatsoever Simple Smile Second, I would like to say that I am one of the main editors of http://de.wikipedia.org/wiki/Neue_Medizin At the talk page of that German article I found the link to http://en.wikipedia.org/wiki/Ryke_Geerd_Hamer and so came here."

Ясно е от кого и защо е качено. Thinking
Същите линкове даде и автора не темата, а вече 100 пъти се написа, че в уикипедия и ариплекс може да пише всеки. И те НЕ СА достоверни източници.
Което връща аргументите срещу ГНМ и Хамер в самото начало на темата - недоказани обвинения (клевети).

Цитат
Честно казано, отегчих се. В по-безсмислена тема отдавна не бях се включвала.
Peace

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 12:37 от multimodal

# 734
Всеки има правото да приема или не за вярна определена информация. 
Само не виждам защо се натрапва като меродавна..
Има си сайтове - четете и си мислете кой каквото иска. Peace

Общи условия

Активация на акаунт