Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер

• 65 926
  • 941
  •   1
Отговори
# 435
Точно на предната страница пише:

Не може да вървят ръка за ръка взаимно изключващи се неща. Разбира се, не визирам хирургията, която тук се спряга като аргумент в полза на традиционната медицина. От хирургия има и ще има нужда, само дето и с нея се спекулира доволно много, назначават се излишни операции и покрай това изцяло грешните практики на другите клонове от медицината.

Не мога да разбера защо се дъвчат едни и същи неща.. и не се четат предишни мнения..?  newsm78
Аман вече..

# 436
Този въпрос май е за другата тема...

Чакай да ти кажа специално за апендикса... Оперираха ме, когато бях на 14 години... Без да ме е болял въобще, просто ми объркаха диагнозата (нищо ново)... Цял ден ме държаха в болницата и в 23 часа изведнъж се разбързаха да ме оперират по спешност (без да има промяна в моите показатели или в състоянието ми)... Оперира ме дежурният хирург, пиян до козирката - т.е. не ме оперира, а само ме отвори (до толкова му стигнали силиците) и сестрите се разхвърчали да търсят кой да ме затвори... Толкова със спешната ми операция на апендицит - дори не съм сигурна, че апендикса ми е махнат, щото никога преди и никога след не ми е създавал проблеми...   Laughing 

# 437
Този въпрос май е за другата тема...

И сестра ми така (понеже я болял корема) - без изследвания и диагноза.
При това в болницата лепна Хепатит А..   ooooh!

# 438
multimodal , пропуснала съм поста за хирургията, сори! Ама много смешно ми звучи, някакси все едно вие "алтернативните" си оставяте вратичка, все пак, за в краен случай!

stelt77 , не моя въпрос, а твоя пост е за другата тема, където се оплюва традиционната медицина! Което пък е в силно противоречие с поста на multimodal, за "ползата от хирургията"!

И така, нов въпрос:

При наличие на бучка в гърдата, на кого ще разчитате да ви постави диагноза, на лекар или на спец по ГНМ? Е ли възможно ГНМ да поставя диагнози изобщо, за каквито и да е заболявания?

# 439
[
то нали нямаше вируси - как е лепнала Хепатита точно в болницата...
И как го лекувахте хепатита...

# 440
А да не забравяме и зъболечението, като част от традиционната медицина!

# 441
viva_nova, питаш на кой ще се доверим... Обяснявам ти, защо не бих се доверила... Имам и история за бучка в гърдата по напред - прочети я и нея, ако имаш желание...

# 442
[
то нали нямаше вируси - как е лепнала Хепатита точно в болницата...
И как го лекувахте хепатита...

Вируси има чисто хипотетично, щото медиците нямат доказателства за съществуването им, днес!
Всички такива са били унищожени, нали прочете за откривателя им - д-р Райф, или пак назад да се връщаме..?
Никъде не съм твърдяла, че вируси няма, а че няма доказателства всъщност.. Wink
Друг е въросът, че причината за хепатита не са вирусите - те се настаняват на "подходящ" терен . Simple Smile

Била е дете - конвенционално, как.

# 443
На лекар ходя, разбира се, но дали вярвам на диагнозите е друг въпрос...   Laughing 

Ето още едно противоречие - защо да се "разбира", че ходиш на лекар? От постовете ти става ясно, че яростно си против методите на традиционната медицина? За какво да си губиш времето да чакаш пред лекарския кабинет?
Традиционните лекари се случва да грешат в диагнозите си, но по-лошото е, че ГНМ последователите изобщо не могат да поставят такива.А от там какво следва?

Конкретно в твоята ситуация, ти самата казваш, че втория лекар ти е помогнал.Тогава?

# 444
Което пък е в силно противоречие с поста на multimodal, за "ползата от хирургията"!

И така, нов въпрос:

При наличие на бучка в гърдата, на кого ще разчитате да ви постави диагноза, на лекар или на спец по ГНМ? Е ли възможно ГНМ да поставя диагнози изобщо, за каквито и да е заболявания?

Хирургията е нужна, но с нея също се спекулира - примера с оперициите от апандисит, както и много други напълно излишни.
Бучка и аз имам - доста ме бяха постреснали мамолозите, но не чак толкова, че да се подложа на мамография. Wink Мнооого разтегливи и дълги обяснения колко е опасно, затова пък всяващи респект. Но решението е мое.  Не бих се оперирала!
Така си живеем с бучката - обичаме си се, аз знам тя откъде дойде, а тя знае, че трябва да стои мирна.. и не ми е създавала никакви проблеми. Даже забелязвам, че е доста намаляла напоследък..   Sunglasses

# 445
Повтарям въпроса:

Може ли спец по ГНМ да ви постави правилна диагноза?

Не получих резонен отговор на въпроса за апандисита. Ако хирурга, при който сте завели детето си ви казва, че силните болки в корема се дължат на спукан апандисит, ще се съгласите ли на операция? За операция върху вашето тяло не говорим , там е все едно какво ще решите да правите.

# 446
На лекар ходя, разбира се, но дали вярвам на диагнозите е друг въпрос...   Laughing 

Ето още едно противоречие - защо да се "разбира", че ходиш на лекар? От постовете ти става ясно, че яростно си против методите на традиционната медицина? За какво да си губиш времето да чакаш пред лекарския кабинет?
Традиционните лекари се случва да грешат в диагнозите си, но по-лошото е, че ГНМ последователите изобщо не могат да поставят такива.А от там какво следва?

Конкретно в твоята ситуация, ти самата казваш, че втория лекар ти е помогнал.Тогава?

Как пък разбра, че съм яростно против традиционната медицина?? Казах, че все още не съм взела решение в какво да вярвам, с ГНМ не съм се и запознала добре, точно за това чета и тази тема... А на лекар ходя, защото в града ни няма и хомеопат, какво ли пък остава за друг специалист по алтернативна медицина... От лекарите за сега колекционирам само грешни диагнози (с малки изключения)... В конкретния случай вторият лекар ми помогна, но на колко специалиста трябва да мина и на кого от тях да вярвам кой ще го определи?? А какво ли щеше да стане ако си се бях блъскала чинно с хормонални и се бях върнала при първия да ми диагностицира рака??

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 15:15 от stelt77

# 447
Вива Нова,
Цитат
Традиционните лекари се случва да грешат в диагнозите си, но по-лошото е, че ГНМ последователите изобщо не могат да поставят такива
Не се говори на изуст защото се правят грешки.
Ако се интересуваш от ГНМ и законите й,при които няма грешки,като в трад.медицина,можеш да се информираш на много места.Материали има много.Ако знаеш и чужди езици,още по добре за теб.
Ако не знаеш,опираш до преводите на Персона и тези,които бяхме слагали вьв форума и които изтрихме после.
Затова всеки си решава какво да тьрси и какво да намира.

Тези,които практикуват ГНМ са лекари,завьршили хуманна медицина.ГНМ не е алтернативна медицина,много се бьркат понятията.
Открити са 5 биологични закона,които преобрьщат сегашната традиционна медицина с главата надолу.
Това е всичко.Няма никаква друга философия,няма алтернаивни методи за лечение.
ГНМ ползва всички лекарства от традиционната медицина,с изкл. на химио и льчетерапия.Като льчетерапия сьщо не е отречена от Хамер 100% за някои специални случаи.

Не ми се иска да обяснявам такива неща в тази тема,която е един спам за мен.И се радвам,че така се разви.

Такава тема може само това да провокира.Негативни емоции и сатанизьм.

Цитат
При това в болницата лепна Хепатит А
Хепатит може да се "лепне" навсякьде.Но не и вирусьт.А кой какво интерпретира е според виждането му за света.

# 448
В чужбина може би, у нас няма такива специалисти, или поне аз не знам да има.
Това какво доказва..?    newsm78

# 449
Повтарям въпроса:

Сигурно може, но това трябва да питаш въпросният спец, а не нас...

Общи условия

Активация на акаунт