Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер

• 65 746
  • 941
  •   1
Отговори
# 450
Такава тема може само това да провокира.Негативни емоции и сатанизьм.

Внимавай какво приказваш!  #Cussing out  Нищо подобно няма в НИТО едно мнение до момента!!!!!!

А ТОВА Е НЕЩО, КОЕТО Е КОРЕННО РАЗЛИЧНО ОТ ВСИЧКО ЦИТИРАНО, КАЗВАНО, ПОКАЗВАНО ПО ВЪПРОСА ЗА ГНМ :

Тези,които практикуват ГНМ са лекари,завьршили хуманна медицина.ГНМ не е алтернативна медицина,много се бьркат понятията.
Открити са 5 биологични закона,които преобрьщат сегашната традиционна медицина с главата надолу.
Това е всичко.Няма никаква друга философия,няма алтернаивни методи за лечение.
ГНМ ползва всички лекарства от традиционната медицина,с изкл. на химио и льчетерапия.Като льчетерапия сьщо не е отречена от Хамер 100% за някои специални случаи.
[/b]

Обръщаме лопатата, май......

# 451
Тези,които практикуват ГНМ са лекари,завьршили хуманна медицина.ГНМ не е алтернативна медицина,много се бьркат понятията.
Малко понятията ни се разминават, изглежда.. Simple Smile
Какво имаш предвид като пишеш, че не е "алтернативна медицина"?
Срещнах, че ГНМ е холистична, на няколко места - най-малкото това я отличава достатъчно много.
Не виждам връзка с това, че се практикува от МД, доста лекари напоследък загърбват традиционните методи.

# 452
Хепатит може да се "лепне" навсякьде.Но не и вирусьт.А кой какво интерпретира е според виждането му за света.
Добре де, а какво представлява хепатита (от гледна точка на алтернативната медицина), щото от гледна точна на традиционната е инфекциозно заболяване, причинявано от вирус...
И защо хората от ромското малцинство боледуват значително по-често от хетатит А - защото е лоша хигиената или защото преживяват "особено тежък конфликт"

# 453
multimodal, биологичните принципи не могат да са медицина (това си е мое мнение, сега не е нужно да се хващате за него)... Всеки може да ги използва, ако иска... Важат за всички (без изключение)... Мисля, че ги наричат алтернативна медицина само за да ги разграничат по някакъв начин от класическата такава... Иначе все едно да се твърди, че земното притегляне е алтернативно... Не знам дали обясних добре...   Thinking

# 454
multimodal, биологичните принципи не могат да са медицина (това си е мое мнение, сега не е нужно да се хващате за него)... Всеки може да ги използва, ако иска... Важат за всички (без изключение)... Мисля, че ги наричат алтернативна медицина само за да ги разграничат по някакъв начин от класическата такава... Иначе все едно да се твърди, че земното притегляне е алтернативно... Не знам дали обясних добре...   Thinking

Ох, ами и аз това го написах (доста назад), в началните страници още. Лекарите, които не следват утъпканите традиционни методи, също са лекари, но се смятат за алтернативни именно заради това..
Оттам всъщност тръгва и понятието, иначе лекар е човек, който се грижи за здравето на хората.
То пък дали не се обръщат понятията вече..?  newsm78

# 455
Според мен ГНМ е подвеждаща (прочетох всичко, което е написано във форума и някои от линковете) - и вече се убеждавам, че е опасна...

Хепатит може да се "лепне" навсякьде.Но не и вирусьт.А кой какво интерпретира е според виждането му за света.
Добре де, а какво представлява хепатита (от гледна точка на алтернативната медицина), щото от гледна точна на традиционната е инфекциозно заболяване, причинявано от вирус...
И защо хората от ромското малцинство боледуват значително по-често от хетатит А - защото е лоша хигиената или защото преживяват "особено тежък конфликт"

Мисля, че сама би могла да си отговориш, след като всичко си прочела...   newsm78 

# 456
Вива Нова....сьвсем не знаеш май какво пишеш...
Обрьщал сьм лопатата...не знаеш кьде те сьрби...

multimodal
Трудно ми е да го обясня.
В официалната медицина има много неща,факти,кито не могат да се пренебрегнат,че са истина.
Проблемьт идва в интерпретацията им,защото основата е грешна.
Има тумормаркери,няма спор.И те отговарят точно за това,за което са открити.Но ако имаме друга основа ще ги тьлкуваме по сьвсем друг начин.Ще се открива фазата на заболяването,активна или решена и според редица други симптоми и изследвания ще се назначава лечение.
На много хора не им е ясна ГНМ,ама вьобще.Спорят за спортта.

# 457
Да, мулти, наричат ги алтернативни, то какво друго да ги наричат практикуващите ГНМ... Но до колкото схванах от беглите си знания и от това, че все пак съм биолог, говорим за нещо, което не е измислено от хората... Не мога да дам по-точен пример от земното притегляне, защото знам в някои неща колко много ни се разминават разбиранията с теб... Един вид, Хамер е открил грешка в основите на класическата медицина, а не е измислил нова такава... Естествено, може и да греша...   newsm78 

П.С. Такива открития, които обръщат основите на момента действащата наука някои наричат парадигми...

# 458
Открити са 5 биологични закона,които преобрьщат сегашната традиционна медицина с главата надолу.
Това е всичко.Няма никаква друга философия,няма алтернаивни методи за лечение.
ГНМ ползва всички лекарства от традиционната медицина,с изкл. на химио и льчетерапия.Като льчетерапия сьщо не е отречена от Хамер 100% за някои специални случаи.

christian,  това много ме обърка, тотално...Моля те дообясни. Казваш, че не искаш в тази тема, но за мен е важно да разбера. Може и на лични въпреки че мисля че е по-полезно тук, за да четат и другите. Както прецениш. Благодаря.

# 459
Наистина няма какво повече да се напише. Стана ясно колко си лицемерен, Кристиян.

А за обидите, които отправяш, нека ги прочетат хората, които четат постовете ти, да си направят изводите колко си жалък!

# 460
Трудно ми е да го обясня.
В официалната медицина има много неща,факти,кито не могат да се пренебрегнат,че са истина.
Проблемьт идва в интерпретацията им,защото основата е грешна.
Има тумормаркери,няма спор.И те отговарят точно за това,за което са открити.

Това никой не го оспорва.
Но се ползва само за отчитане на състоянието (фазата на болестта), което може да помогне за точно прогнозиране, за да се прецени дали може да се излекува, или да се действа палиативно. Оттам нататък има ли нещо общо?

# 461
Има тумормаркери,няма спор.И те отговарят точно за това,за което са открити.Но ако имаме друга основа ще ги тьлкуваме по сьвсем друг начин.Ще се открива фазата на заболяването,активна или решена и според редица други симптоми и изследвания ще се назначава лечение.

Според теб до колко е достоверен туморния маркер? Просто ми е любопитно, знаейки колко се влияе от най-различни неща. Интересен факт - при тумор, голям 2 х 6 см и засегнати лимфи под мишницата, туморния маркер не се е покачил въобще, бил си е в нормите. Това какво значи според ГНМ?

# 462
Пьрво кьм Вива Нова,
Затова с хора като теб НИКОГА,ама никога не ми се обсьждат такива неща.Пьрво,че нямаш никакво понятие,второ изводите си ги вадиш толкова наивно и бьрзо,че  вече тотално не искам да ти отговарям на нищо. Peace

Стелт 77

Цитат
Да, мулти, наричат ги алтернативни, то какво друго да ги наричат практикуващите ГНМ... Но до колкото схванах от беглите си знания и от това, че все пак съм биолог, говорим за нещо, което не е измислено от хората... Не мога да дам по-точен пример от земното притегляне, защото знам в някои неща колко много ни се разминават разбиранията с теб... Един вид, Хамер е открил грешка в основите на класическата медицина, а не е измислил нова такава... Естествено, може и да греша...     

Това мога само да го подкрепя. Peace
Не грешиш,даже напротив.На някои хора обаче им е тоооолкова трудно да схванат елементарни неща.

Но
Цитат
се ползва само за отчитане на състоянието (фазата на болестта), което може да помогне за точно прогнозиране, за да се прецени дали може да се излекува, или да се действа палиативно
Точно.

Кана,
Как би ти изглеждало следното...да те плюя,да те наричам сектант и после да искам с мек тон да ми дадеш информация точно за това,за което сьм плюл...
Обсьждаме ГНМ в другата тема.
Аз не сьм специалист по ГНМ и не знам всичко.Писал сьм го 100 пьти.

# 463
Да, мулти, наричат ги алтернативни, то какво друго да ги наричат практикуващите ГНМ... Но до колкото схванах от беглите си знания и от това, че все пак съм биолог, говорим за нещо, което не е измислено от хората... Не мога да дам по-точен пример от земното притегляне, защото знам в някои неща колко много ни се разминават разбиранията с теб... Един вид, Хамер е открил грешка в основите на класическата медицина, а не е измислил нова такава... Естествено, може и да греша...   newsm78 

П.С. Такива открития, които обръщат основите на момента действащата наука някои наричат парадигми...

да де, аз нали затова питам Christian, защото той твърди, че ГНМ не е. Вероятно влагаме различен смисъл в понятията. Хората не са в състояние да измислят нещо, а само да открият съществуването на някой природен закон, съгласна съм.   Peace

А грешката е открита от много лекари, и точно от тях водят началото си всички "алтернативни" течения в медицината. Разбира се в различно време и етап на развитието и. Хамер не е открил топлата вода (гршния подход), като четох за принципите на ГНМ, срещнах много познати неща. Но той е открил много интересни, неоткривани досега връзки и е синтезирал всички тях в 5-те закона. Правя аналогии с познати неща и както писах - не намирам противоречие.

А връзката на ГНМ с другите алтернативни методи аз си я обяснявам така - все едно да изкачваш върха на някоя планина от едната страна, а после от другата. Пътищата са малко по-различни, но в крайна сметка водят начлото си от една и съща основа и имат една и съща цел.  Wink

# 464
Мисля, че сама би могла да си отговориш, след като всичко си прочела...   newsm78 
Ами не мога - и затова питам!
В смисъл така изнесените обяснения във форума не дават отговори на конкретните ми въпроси - и ако ги поставя в специалната тема ще бъда прокудена като агент-провокатор...
Колкото повече чета, толково повече започвам да се съмнявам в здравия разум на хората...

Общи условия

Активация на акаунт