Как ще реагирате ако ви намалят заплатата?

• 6 245
  • 91
  •   1
Отговори
# 30
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Работата в рекламния бранш страшно е намаляла,
незнам как при вас се задържа на старото ниво.
В нашата печатница в момента работят шест души (имало е моменти и с 15)
мъжът ми непрекъснато е в притеснения как ще осигури заплатите им.
Не са намалени, но ако продължават така да се развиват нещата,
ще трябва да се мисли вариант - половин работен ден, на повикване, или и аз незнам какво.
Никак не е лесно да си сформирал екип, който е добър, и да се чудиш как да го задържиш,
нито е приятно да гледаш, че хората изнемогват.
И за неговите разходи - незнам доколко си права, но по принцип - до никъде няма да доведе това, да му ги преценяваш.
Това си е негова работа, а ти ще се ядосваш.

# 31
Ужасно е мила, съчувствам ти. Търси си друга работа задължително за повече пари. 340 лв не стигат за нищо, това е подигравка. Според мен шефа ти няма нищо против да напуснеш и използва този начин да те накара да го направиш. Не мога да си обясня по друг начин поведението му. 340 лв не са пари и това всеки го знае.

# 32
Ще направя всичко възможно и то веднага, за да си намеря нова. Стискам ти палци.

# 33
Трудно е, да.
Но и от "другата страна на реката" не е по-лесно.

По-лесно е от "другата страна на реката", при всички случаи. Тази "криза" е много удобно оправдание за бизнеса.
Хабер си нямаш мила !
А криза защо е в кавички?
Сега по темата -бих се почувствала кофти ако наистина кризата е изсмукано оправдание.
Търси си друга работа ,но наистина сега като че ли не удачен момент за напускане.

# 34
  • в моя свят на мир и любов
От отговорите оставам с впечатлението, че повечето от вас въобще не работят. Иначе щяха да знаят колко се влошава положението навсякъде.
Кризата, която поставяте в кавички не е някакъв мит, а тепърва предстои. Само най-заблудените не могат да го разберат и продължават да си мислят за светлото бъдеще.

Колкото до конкретния въпрос, аз не бих се почувствала нито обидена, нито пренебрегната.

Вярвам в моя работодател и щом той казва, че трябва да ми намали заплатата, значи наистина трябва /между другото ми я намалиха веднъж, и ми предстои повторно намаление/.

Не бих седнала да хленча по форумите, а бих се огледала и за допълнителна работа, ако закъсам много с парите. Друг е въпроса, че има хора, които работят без да влагат чувства в работата си и само се чудят от какво да недоволстват.

# 35
  • Насред хаоса
Ще започна да си търся друга работа, но без да тръбя наляво-надясно. И когато си намеря такава с по-високо заплащане, ще напусна. И аз много се дразня от факта, че повечето работодатели сега използват момента да експлоатират труда на хората за без пари. При много от тях не може и дума да става за криза, но най-подло се оправдават с "кризата", та да спестят някой и друг лев от заплати. На моя позната шефката казала, че няма пари за цели заплати, пък тя си замъкнала задника на екскурзия в чужбина. Защото е криза и защото пари няма.  Twisted Evil

# 36
На мен пък ми е чудно на каква база се прави оценка ,че кризата не засяга дадена фирма ?
За да се направи това служителят трябва да има поглед от А до Я.
И защо аджеба собственика не би трябвало да не отиде на екскурзия в чужбина .Сигурно трябва да стои и гладен и жаден и да дели печалбата със служителите си .
Като знам аз какви нерви хабя и да дойде някой да ми дири сметка що съм си купила това онова пък не съм дала премия примерно  .....просто е смешка.

Със сигурност има фирми ,които се възползват от кризата да намалят заплати ,но аз не ги разбирам .
Да даваш добри заплати би трябвало да е въпрос на гордост за дадена фирма и да говори за авторитета и.

# 37
  • Насред хаоса
Повторих се

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 20:57 от Veronna

# 38
  • Насред хаоса
На мен пък ми се видя много чудно как така няма пари за заплати, а пък има за екскурзии по чужбина. И то в момент, когато сериозните работодатели гледат да съхранят всеки лев. Най-малкото един работодател не би следвало да се оправдава с кризата, ами просто да си каже, че пести от заплати на служителите си, като се оправдава с кризата. Но, разбира се, по-лесно е да кажеш на хората, че нямаш пари за заплати и те да стоят гладни и жадни, пък в същото време да се вееш по чужбина не по работа, а просто за кеф, който струва пари. Които пари са орязаните заплати на служителите. Като е криза, да е криза.

# 39
Предполагам жената има право да почива ,а и като се предвид ,че в чужбина е по-евтинко от тук не намирам нищо ненормално.
Твоята приятелка също ползва отпуск и почива.
На аз си говоря от моя гледна точка за конретната ситуация няма как да давам крайно мнение.
Аз поне от години не съм почивала истински.

# 40
Според мен няма нужда да залитате в спорове шефове-служители.Тъй като истината е една - държавата се гаври с работодателите,а те със служителите. Така нито едните са доволни нито другите...

По темата : Уважението се усеща.Ако виждаш,че шефа ти те уважава и въпреки това ти намаля заплатата значи наистина трябва.Но ако е някой от шефчетата дето се мислят за велики и плюят на служителите си , оглеждай се за нещо по-добро и беж да те няма. Успех !

# 41
От отговорите оставам с впечатлението, че повечето от вас въобще не работят. Иначе щяха да знаят колко се влошава положението навсякъде.
...

Амиии, зависи в коя област е работата. Има области, които не само не са засегнати от кризата, а и печелят от нея /и от другите кризи напослеък/.
Та, недей да обобщаваш...
 Peace

# 42
момичета напуснах   Twisted Evil
абе какво ще ме правят на будала, какво като е криза  Crazy

# 43
  • София /Абсурдистан
момичета напуснах   Twisted Evil

Постъпила си правилно. Едва ли това е единствената работа на света, ще си намериш друга, стига да потърсиш добре Peace В краен случай сменяш професията. Който търси, намира.
Едно мое съседче продава телефони и взема между 900 и 1200лв, нищо че е криза. Момичето е завършило само гимназия, няма никакви специални квалификации. Преди да отиде на тази работа, чистеше един офис и кабинет за 600лв. За квалифицирана работа да вземаш 350лв е пълна подигравка.
Вярно е, че някои отрасли са силно засегнати от кризата /съвсем не всички обаче/, но и че кризата е идеалното оправдание за да не се дават заплати, също е вярно. Имам конкретни лични наблюдения.

# 44
...

Амиии, зависи в коя област е работата. Има области, които не само не са засегнати от кризата, а и печелят от нея /и от другите кризи напослеък/.
Та, недей да обобщаваш...
 Peace
Ако нямаше място за обобщаване щеше да е добре ,но за съжаление областите засегнати от кризата са в пъти от тези ,които не са.
Наистина не ми стига въображението кой печели от кризата ,подскажи .

момичета напуснах   Twisted Evil

Успех!Как реагира шефа?

Общи условия

Активация на акаунт